annonse

annonse

Bølgen-saken skal behandles i Høyesterett

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Onsdag 17. januar ble det klart at den såkalte Bølgen-saken skal behandles i Høyesterett. Tre treningssenteraktører har sammen gått til sak mot Frogn kommune, for brudd på statsstøtteregelverket.

En prinsipiell kampsak

Dette er en viktig sak fordi den går i kjernen på grunnleggende spørsmål om like konkurransevilkår. Saken er spesiell fordi den omhandler konkurranse mellom kommunale foretak og private næringsaktører samt brudd på statsstøtte. Det er første gang en slik sak behandles i Høyesterett. Virke vil følge saken tett og støtte våre medlemmer i nok en rettsrunde, sier bransjeleder i Virke Aktiv Helse, Morten Mørland.

Sammen i høyesterett

Virke har bistått sine medlemmer, Fitness Group Norway AS, Family Sports Club AS og Drøbak Yogastudio.

Saken har vært behandlet både i tingretten og lagmannsretten, og Virke har fulgt den tett – nettopp på grunn av sakens kjerne, konkurranse på like vilkår.

  • Dette er en sak av stor interesse og Virke har bidratt økonomisk og med faglig rådgivning underveis. Virke vil fortsatt støtte våre medlemmer når saken skal behandles i Høyesterett, sier Mørland.

Mørland legger ikke skjul på at denne saken er av stor interesse for hele bransjen, men også mange av Virkes andre medlemmer, også utenfor treningssenterbransjen. Derfor er den også av stor betydning for oss som hovedorganisasjon, som også har like konkurransevilkår som et sentralt arbeid.

– Vi ser frem til en grundig behandling i Høyesterett. Saken kan potensielt ha stor, prinsipiell betydning for både for treningssenterbransjen og flere andre bransjer, sier Mørland

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]