annonse

annonse

Booty Builder: Leverte god vekst i 2020, selv med stengte treningssentre

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Nå er vi i 180 land, fastslår gründer Haakon A. Larsen. Han erkjenner at det som for få år siden ble født i en garasje på Kråkerøy, har blitt en global merkevaresuksess: På Instagram passerte Booty Builder en million følgere rett før pinse. Men Larsen gir seg ikke med det dette…

– Det er spennende å oppleve ting som ikke har skjedd før. Da får man virkelig stresstestet ting man holder på med, sier Larsen med referanse til koronapandemien og nedstengningen av treningssentrene.

Pandemi til tross, Booty Builder holdt koken også gjennom fjoråret. Hal Holding, som er det norske selskapet til Booty Builder, omsatte for 11,2 millioner kroner i 2020 – opp fra 8,6 millioner kroner i 2019. Resultatet før skatt endte på 2,3 millioner kroner, mot et underskudd på 425 000 året før.

Larsen kunne unne seg både millionlønn og et utbytte på to millioner kroner.

– Norge har vært veldig hardt rammet økonomisk av pandemien og vi solgte minimalt med maskiner. Det har vært null forutsigbarhet og da er det vanskelig å drive. Vi måtte omstille oss, forteller han.

Enorm Instagram-vekst

Omstillingen kom blant annet med fokus på hjemmetrening. All markedsføring skiftet til hjemmefokus: Booty Builder Station ble promotert som en hjemmemaskin, og de populære Booty Builder strikker og bands, ble bundlet og promotert for hjemmetrening.

– På Instagram publiserte vi videoer hver eneste dag med nye økter for hjemmetrening. Vi får en masse meldinger daglig fra folk som takker for treningstips og inspirasjon, sier Larsen.

Oppgiringen av innholdsproduksjonen førte til en enorm økning i antall Instagram-følgere: Fra ca. 80 000 til en million følgere. Milepælen ble passert fredag før pinsehelgen.

– Jeg vet ikke om noen andre merkevarer som har hatt slik vekst på Instagram, spesielt ikke norske, fastslår Larsen.

Han konstaterer at Booty Builder-modellen Station har solgt «greit» i Norge og «passe bra» totalt sett.

– Men i USA har vi solgt flere Platinum-maskiner til hjemmetrening enn Station. Vi trodde kanskje at Station skulle selge enda mer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

På plass i 180 land

Så langt i 2021 har det vært rimelig dødt på maskinvaresiden til treningssenterbransjen i Norge.

– Men nå ser vi at det løsner. Vi har fått flere bestillinger, og merker hvem som satser her til lands, sier Larsen – og legger til at man har «alt klart på lager», selv om det har vært en del pandemirelaterte utfordringer i leveringskjeden og råvareprisene.

– Hvor mange sentre i Norge har Booty Builder i en eller annen form nå?

– Det bør i hvert fall være rundt 300 sentre, sier Larsen.

Han henviser til «Gym Locator» på nettsidene deres der hvert land plottes med antall Booty Buildere levert.

– Der fanger vi opp mye, men ikke alle. Verden over har vi solgt langt over 3 000 av Platinum-versjonen. Nå er vi i 180 land, du kan for eksempel reise til Guam å trene med Booty Builder, forteller gründeren.

– Har de Booty Builder i Nord-Korea?

– Vi har solgt masse i Sør-Korea, og øyene utenfor. Men Nord-Korea henger litt etter, sier Larsen og ler.

Han vil ikke tallfeste nøyaktig hvor mange maskiner som er solgt siden starten for ca. fem år siden.

– Vi har alle på Gym Locator-kartet og en hel haug til. Og det er jo gøy da. Vi startet jo i en garasje på Kråkerøy.

LES OGSÅ: Massiv vekst – gründer sa nei til 70 mill.

Kommer med ny app

Oppskriften for resten av 2021 er klar: «Vi gunner på!». I oktober er det messer både i USA og Dubai, hvis det blir mulig å reise.

– Vi jobber også med oppgraderinger hele tiden. Nå ser vi etter en ny ansatt i Oslo, i tillegg til de to vi har allerede. Vi trenger mer hjelp til sosiale medier, hvor vi får veldig mange henvendelser. Vi girer opp aktiviteten i Norge og investerer i flere ansatte, sier Larsen.

Men kanskje aller mest ressurser legges ned i en oppgradering av Booty Builder-appen. Ifølge Larsen pøses det penger inn i en fullstendig oppgradering av appen, som snart skal slippes til markedet.

– Der finner man alt innen trening med hundrevis av øvelser. Appen har vi utviklet fra bunnen av. Det blir en gratisapp, men vil brukerne ha ferdige treningsprogram kan de abonnere for 49 kroner per måned.

– Den vil fungere over hele verden, og med en million Instagram-følgere som potensielle kunder – trenger man ikke være et mattegeni for å regne ut potensialet.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Nye hårete mål

Og nettopp på det digitale ligger neste hårete målsetting for Larsen.

– Da vi startet sa vi at Booty Builder skulle ut i hele verden. Nå er det Booty Builder i hele verden. Vi hadde et mål om å nå en million følgere på Instagram i juni, det ble nådd fredag før pinse. Nå er det klart for nye hårete mål.

– Vi har hatt et læringsår hvor vi har lært å vokse. I og med vi er i så mange land, er målet å få ut den nye appen og konvertere fem prosent av følgerne til abonnenter. Da er jeg fornøyd, for da er Booty Builder også til stede i den digitale verden.

– Får vi 50 000 abonnenter på ett år, vil det gi en inntekt på 2,5 millioner kroner i måneden. Det bør være innen rekkevidde.

Utover den digitale reisen har Larsen også klare ambisjoner om fysisk å begynne å reise igjen for å bygge markedene i spesielt India, Midtøsten og Sør-Amerika.

– Har forandret verden

– Jeg håper folk synes det er kult at Booty Builder er en norsk merkevare. Jeg ble advart mot å satse på kun ett produkt, men jeg er fan av fokus. Vi skulle bli verdensmestre i Booty Builder og det har vi blitt, sier Larsen – og legger til at veksten ikke hadde vært mulig uten nøkkelmedarbeidere som Alexander Harpreet og Maria Taftesund.

– Men når det nå er gjort skal vi aldri slutte med videreutvikling, og vi satser på at det kommer flere nye ting fremover på maskinvaresiden. Å lage Booty Builder til en kjempestor merkevare er det ultimate målet – for det er der den største verdien ligger, fortsetter han.

I kjølvannet av populariteten har det naturlignok dukket opp en rekke kopier, men gründer Larsen er glad for at seriøse, store merker ikke lager kopier – men egne hip thrust-maskiner.

– Det er kult å kunne si at vi har forandret verden! Nå er det ingen leverandør som ikke har en hip thrust variant. At de store kommer med egne versjoner anerkjenner hip thrust-øvelsen, så dette har kommet for å bli. Det har blitt en standardøvelse innen trening.

– At andre aktører kommer med sine versjoner gjør at vi må skjerpe oss, og det er bra. For jeg er ikke ferdig med Booty Builder ennå. Nå har vi et bra moment og skal vokse mye fremover. Jeg tenker langsiktig og gjør ikke dette bare for pengene, fastslår Larsen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]