annonse

annonse

Booty Builder: Massiv vekst – gründer sa nei til 70 mill.

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

2019 var et forrykende år for gründer Haakon A. Larsen i Booty Builder. Selv mener han eventyret har bare så vidt startet.

– Globalt hadde Booty Builder en vekst på 800 prosent i 2019. Det er helt vanvittig, forteller gründer Haakon A. Larsen.

Den nye modellen av Booty Builder som var klar for produksjon i fjor vår, tok helt av.

– Vi har solgt alt vi har klart å lage. Begrensningen har vært produksjonen, sier Larsen.

Men nå er det investert mer i fabrikkfasiliteten i Polen, og enda en fabrikk er på plass. Ifølge Larsen har det vært produsert ca. 300 Booty Builder Platinum i måneden, men nå vil kapasiteten mangedobles.

– Nå selger vi mer i måneden enn jeg gjorde det første hele året da vi startet. Veksten vi har hatt er akkurat det vi har klart å håndtere – man kan jo vokse for fort også, fastslår Larsen.

LES OGSÅ: – Da vi startet opp var det én prikk på kartet…

Ny mann i Norge
Alexander Harpreet (Foto: Privat)

Han forteller om sterk vekst i land som USA, Tyskland og Nederland.

– Alle de største kjedene rundt omkring i verden har også begynt å handle. Før var det et apparat her og et der, nå er det store ordre i hele verden.

Alexander Harpreet vært salgs- og markedssjef i Norge og Sverige siden i fjor sommer. Resten av verden er Larsens ansvar, selv om han har egne daglige ledere i Polen og USA.

Er ikke ferdig

Suksess har sin pris, og i Haakon Larsens tilfelle var den 70 millioner kroner. På en messe i USA fikk han tilbud om å bli kjøpt opp av «en som har mast lenge».

– Han ville gi meg 70 millioner kroner, men jeg sa nei, forteller Larsen.

Han legger til at han synes det var for lavt, selv om få rundt ham forstod den beslutningen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi omsetter for en del mer enn det globalt, men det er ikke bare pengene – det er prosessen. Jeg er gründer og er ikke helt ferdig med det. Jeg vet jeg kan dra dette mye lenger før jeg eventuelt selger.

– V har laget noe folk vil ha. Treningssentrene kjøper inn flere maskiner. Vi har forskjellige modeller og mange ulike typer kunder: Militæret, FN, mange sportsteam etc. Flere privatkunder har også kjøpt den nye modellen. Markedet er ikke mettet i det hele tatt, konstaterer Larsen.

Skal skape verdi

Larsen er opptatt av at han og resten av teamet ikke bare selger en maskin, men at det jobbes mye med alt som ligger rundt.

– Når du har en Booty Builder skal det generere medlemskap og sentrene skal tjene på å ha dem. Det jobber vi med hver eneste dag. Det er ingen «rumpetreningsmaskiner» som har så mange følgere som oss med 90 000 på Instagram. Vi bygger merkevare.

– Vi har utviklet syv modeller på tre år, vi oppgraderer jevnlig og tilfører verdi, fastslår Larsen.

Blant annet har de utviklet en app, med alle mulige øvelser, som nå straks kommer i en helt ny utgave.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Det er kult å høre at en aktør som for eksempel Nordic Wellness, hvor vi har levert en hel haug Booty Builder, er superfornøyde og at medlemmene kommer for å trene hos dem fordi de har disse maskinene.

– Målet vårt er å skape så mye verdi som mulig til apparatet!

Kamp mot kopier

Med popularitet kommer også kopier.

– Alle har jo kommet med en eller annen hip thrust-maskin nå, og slik hadde det ikke vært om vi ikke hadde satt i gang. Det er masse kopier på markedet, fastslår Larsen.

Det er en utfordring for selskapet, men Larsen forteller at når de tar kontakt med kopimakerne, løser det seg som regel.

– Vi har patenter og merkevarebeskyttelse i hele verden. I USA har vi også patent på bevegelsesbanen. Vår bevegelsesbane, det vil si hvordan man beveger kroppen for maksimal effekt, er helt unik, sier Larsen.

Mest direktesalg

I Norge ble Booty Builder i første omgang solgt direkte, før man åpnet opp for at «nesten hvem som helst som selger treningsutstyr» kunne selge den.

– Utfordringen med dette er at det har blitt prisdumping. Mange har tatt med Booty Builder bare for å få et salg, så fra i år har vi kun noen få, seriøse som får lov å videreselge for oss.

– Vi måtte ta en del grep for vi har litt andre mål enn mange andre. Skal vi tilføre verdi, må vi ha penger til å gjøre det, så nå selger vi mest direkte igjen. Vi tenker veldig langsiktig. Sier man nei til 70 mill., så tenker man jo langsiktig – ellers tar man pengene og går, fastslår Larsen.

LES OGSÅ: Slik startet det hele: Opplever sukses med Booty Builder

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]