annonse

annonse

Borettslag saksøker treningssenter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

 

En gruppe beboere i Rådhusgården borettslag i Søgne har saksøkt Fresh Fitness-senteret fordi de opplever lyden fra senteret som så sjenerende at det forringer livskvaliteten deres kraftig. Neste uke vil saken komme opp for Agder tingrett, og vil være kulminasjonen av en årelang strid mellom borettslaget og treningssenterkjeden Fresh Fitness.

Beboere flykter

Beboerne i borettslaget hevder at støyen fra senteret, som ligger i bygningens første etasje, er så plagsom at folk flykter til andre mulige, midlertidige oppholdssteder. De sier at drønnene fra senteret gjør det veldig vanskelig å gjøre aktiviteter som krever konsentrasjonsarbeid, og at det er en annen belastning som er utrolig vanskelig å leve med. De hevder at kroppen justerer seg slik at man går i alarmberedskap og venter på neste drønn, og at dette kan være utmattende.

Det var Fædrelandsvennen som først meldte om rettssaken.

Borettslaget har saksøkt Fresh Fitness etter naboloven og krever at treningssenteret flytter. De hevder at støyproblemene er aller verst når tunge frivekter slippes i gulvet.

Fresh Fitness overrasket

Fresh Fitness på sin side har ikke drevet senteret lenger enn siden i høst, da de kjøpte opp kjeden Bare Trening, som var de forrige eierne. De sier at de var kjent med situasjonen med støystriden mellom treningssenteret og beboerne i prosessen fram til oppkjøpet, og peker på at også gamle Søgne kommune og Kristiansand kommune har vært involvert i saken. De hevder at støymålinger som ble gjennomført tidligere av daværende eier, viste at det ikke var et bevis på at de få lydoverskridelsene som fantes, kunne knyttes til senteret.

Det er ventet at saken vil bli behandlet av Agder tingrett i løpet av den neste uken, og at det vil bli avgjort om Fresh Fitness er ansvarlig for støyproblemene og om de skal flytte senteret.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]