annonse

annonse

Bransjeomdømmet på stedet hvil

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I fjor viste omdømmeundersøkelsen for treningssenterbransjen at omdømmet var svakt. Årets undersøkelse fastslår at det er status quo i bransjen.

Under TREN17 presenterte administrerende direktør Hugo Mølmesdal i CrediCare hovedfunn fra årets omdømmeundersøkelse i treningssenterbransjen.

Hovedbudskapet var at bransjen står på stedet hvil: Omdømmet har verken bedret eller forverret seg, og bransjens omdømme er fremdeles sårbart.

Samlet sett scorer treningssenterbransjen 38 poeng – på nivå med Telenor – men foran VG og NSB. På TNS Gallup sin tradisjonelle omdømmemåling er snittet 51 poeng. Øverst troner Vinmonopolet med 85 poeng.

Menn mest skeptiske

I år som i fjor er det sterk polarisering mellom de som er medlemmer på et senter og de som ikke er medlem: Medlemmene sier 50 poeng (53 i fjor), mens ikke-medlemmer sier 33 poeng (32 i fjor).

Treningssenterbransjen står sterkest blant kvinnene som i snitt sier 45 poeng, mens mennene er nede på 32 poeng. Aldersmessig er det også forskjeller. De under 30 år holder bransjen til 45 poeng, mens de mellom 30-39 år mener bransjen har et svakt omdømme; kun 32 poeng.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

I aldersgruppen 40-49 og 50+ ligger tallet omtrent på snittet (henholdsvis 39 og 37 poeng).

– Bransjen står sterkest blant de yngste, men her faller omdømmet litt fra i fjor. Men blant den voksne befolkningen går omdømmet litt opp. Blir det gjort ting der ute som gjør at man tiltrekker seg et mer voksent publikum? Det blir spennende å følge, fastslår Mølmesdal.

Unge mest «troløse»

Hvor man bor har også betydning for hvordan man ser på treningssenterbransjen: I byer med mellom 5 000 og 50 000 innbyggere ligger omdømmet på 44 poeng, mens man på landsbygda (mindre enn 2 000 innbyggere) har lavest tillit med 33 poeng.

Et gledelig funn i årets omdømmeundersøkelse er at andelen medlemmer som mener man får mye igjen for pengene, øker med seks prosent – til totalt 52 prosent.

Når det gjelder medlemskap er de unge – de mellom 18 og 29 år – best i klassen. Over 45 prosent sier de er medlem på et treningssenter. Samtidig er de også de mest «troløse» når det gjelder å si opp eller bytte treningssted, i forhold til den mer voksne medlemsmassen.

CrediCare har masse data fra årets undersøkelse som skal legges ut på bloggen senterdrift.no. Følg med!

(Skalaforklaring: Over 75 poeng: Særdeles sterkt omdømme; 55-75 poeng: Sterkt omdømme; 35-54 poeng: Sårbart omdømme; under 35 poeng: Svakt omdømme.)

LES OGSÅ RESULTATENE FRA I FJOR: Treningssenterbransjen har svakt omdømme

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]