Eier og daglig leder Thomas Ølnes i Sprek og Blid Arna har lang erfaring fra bransjen, tross sine 26 år. Reisen har gått fra Elixia-motivator til relativt fersk sentereier.
Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.
Med sin bakgrunn som aktiv fotballspiller ønsket Thomas Ølnes etterhvert å gjøre noe mer innenfor trening. Han utdannet seg som PT, og etter en tid i Elixia ble det en runddans i flere Sprek og Blid-sentre.
I fjor åpnet 26-åringen sitt eget senter i kjeden: Sprek og Blid i Arna.
– Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?
– Jeg har vært i bransjen i ni år, siden 2008. Jeg begynte i Elixia-systemet som motivator; gikk rundt på gulvet med en grønn T-skjorte, og på ryggen stod det: «Spør meg om trening». Jeg jobbet tre dager i uken på kveldstid, hvor jeg minglet med medlemmene på senteret.
– Etterhvert begynte jeg å jobbe som PT hos Elixia. Etter PT-utdannelsen i Sverige gikk jeg inn som PT på fulltid. I 2011 satte jeg forøvrig Bergens-rekord som personlig trener med over 200 PT-timer i løpet av en måned…
– Hvordan endte du opp i treningsbransjen?
– Jeg ble motivert av det sosiale, og at jeg kunne gjøre hva jeg best liker, nemlig å trene. Jeg hadde dessuten veldig lyst til å bli personlig trener. Etter å ha jobbet en stund som PT i Elixia begynte jeg i Sprek og Blid-kjeden, hvor jeg fant meg veldig godt til rette. Her fikk jeg friere tøyler og mindre rammer, det føltes mer personlig.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Jeg har jobbet på tre forskjellige Sprek og Blid-sentere, vært senterleder for to av dem, og PT-leder ved ett. I slutten av 2015 fant jeg ut at jeg ville starte for meg selv, og gikk videre med et Sprek og Blid-prosjekt som var planlagt for Arna. I fjor åpnet jeg altså mitt eget Sprek og Blid-senter i Arna, som jeg har bygget opp og er eier av.
– Hvor er bransjen om 5-10 år?
– Jeg tror at den er mer individualisert og at vi kommer til å måle oss enda mer i grupper. Senterne vil også få sin identitet i forhold til markedsposisjonen.
– Nøkkelen til suksess?
– Personlig oppfølging og at senterne tilbyr en stor grad av service. Vi må se kundene og medlemmene samt å kunne tilby god PT. Får man kundene til å velge en PT-pakke, er de aktive over lengre tid.
– Hva trener du helst?
– Godt, gammeldags «pumpeopplegg»; styrketrening med vekter, med mange repetisjoner, og løping.
– Lavpris eller high end?
– Vi heller nok mot high end. Vi er et fullsortimentsenter, og vi holder oss på en god, konkurransedyktig markedspris.
– Hva er ditt forhold til teknologi i trening?
– Jeg har begynt å bruke en del teknologi. Vi kjørte jo også treningsprogrammer på nett da jeg jobbet i Elixia. I fjor ble jeg presentert for Clouden fra Technogym, som jeg nå benytter på senteret.
– Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?
– Facebook har en veldig god effekt. Den er målrettet og vi kan se hvilket nedslagsfelt vi får. Jeg tror også på bruk av videosnutter i markedsføringen. For øvrig har jeg annonsert én eneste gang i en lokalavis, men kommer ikke til å gjøre det igjen.
– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?
– Jeg husker spesielt at en PT-kunde var kommet inn på senteret og spurte: «Jobber Thomas her?» Da dette ble bekreftet, svarte han: «Ja, han vil jeg trene med!» – og da jeg kom på jobb lå det en 60 timers PT-pakke på pulten min! Jeg hadde aldri truffet vedkommende kunde, men jungeltelegrafen hadde altså gått…
– Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?
– Det beste er at vi hjelper mange mennesker til en bedre fysisk form og helse, og at vi gir dem som ønsker å gjøre noe med helsen sin et vanvittig godt tilbud. Det verste er priskrigen som senterne har ført i flere år nå, og som gjør at vi selger oss altfor billig.