annonse

annonse

Bransjeprofilen: Bestemte seg for bransjen som 16-åring

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Kristian Eliasson ble fascinert av treningsbransjen fra første møte. En kortere periode var han bankmann også, men bare frem til eieren av Qicraft ringte…

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Kristian Eliasson innehar stillingen som Country Manager for Qicraft Norge. Selskapet er en del av Qicraft Group som er Nordens ledende leverandør av treningsutstyr, med avdelinger i Norge, Sverige, Finland og Estland. Qicraft er eksklusiv distributør av Technogym.

Nylig dro Kristian og resten av teamet inn en av de største enkeltkontraktene noensinne, da nyfusjonerte Stamina Trening og Family Sports Club kjøpte utstyr for 40 mill.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har vært i bransjen i 19 år, siden januar 2001, da jeg begynte i SATS. Jeg ønsket å jobbe i treningsbransjen, søkte jobb i SATS og flyttet til Norge. Jeg hadde seks fantastiske år der hvor jeg jobbet som treningsveileder, personlig trener og var dessuten senterleder på to av SATS-sentrene.

– Etterhvert ønsket jeg forandring og jobbet halvannet år i bank. I 2007 kom jeg i kontakt med Håkon Bakkevig, eier av Qicraft. Noe som ledet til at jeg begynte i en stilling der.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg ble medlem av et treningssenter som 16-åring og trente svært aktivt. Flyttet treningsaktiviteten fra idretten og til treningssenteret. Allerede da så jeg for meg en karriere i bransjen. Jeg var interessert i selve treningen, men ble også fengslet av miljøet og entusiasmen som treningssenteret bød på.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Som regel overvurderer vi utviklingen i et femårs perspektiv og undervurderer tiårs perspektivet. I den takten som bransjen og teknologien holder per dags dato, tror jeg vi vil se store forandringer i de nærmeste fem årene; En mye tydeligere fragmentering, og jakten på en klar identitet er allerede i gang for mange aktører.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Tiden begynner vel å komme for en tydeligere differensiering også hos lavprisaktørene. Jeg tror også at teknologien kommer til å hjelpe oss i enda større grad, å serve medlemmene på deres premisser når de trenger det, der de trenger det, og på den måten skape nye muligheter utenfor de fire veggene.

Nøkkelen til suksess?

– Den er ganske enkel og gjelder alle bransjer: Hardt arbeid, lyst og engasjement fra en gruppe som trekker i samme retning. Du må vite hvor du skal og hvordan du kommer deg dit – og så må du bare begynne å gå!

– Veldig ofte så vet vi hvor vi skal og potensielt hvordan vi kommer oss dit. Men så står vi og venter på at farten skal komme eller prøver å finne beste snarvei. Begynne å gå, nyt turen og stopp opp underveis for å revurdere ruten.

Hva trener du helst?

– Jeg liker variasjon og kaster meg på forskjellige aktiviteter. Akkurat nå trener jeg styrke, prøver å få gjennomført det 2-3 ganger i uken. Før det var det roing og før dette igjen hadde jeg en periode med løping.

Lavpris eller high end?

– Fra et bransjeperspektiv trenger vi utvilsomt begge deler, og alt hva som ligger imellom, for at markedet skal være velfungerende. Personlig foretrekker jeg high end. Jeg liker kvalitet i produkter og tjenester og betaler heller litt ekstra for å få et godt produkt og god service.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Jeg er så godt som avhengig av teknologi i treningen min. Ikke primært mens jeg trener, men teknologien er blitt en form for belønning etter treningsøkten. Jeg ser resultatutviklingen, får umiddelbar respons på innsatsen og kan skryte til andre av resultatene…

– Jeg liker også egenskapen teknologien har til å motivere. Jeg bruker Runkeeper til uteløping, Apple Watch til generell aktivitet og selvfølgelig vår egen Mywellness app for all innetrening – og for å samle all data på ett og samme sted.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Man må ha en overordnet markedsstrategi hvor man mikser det digitale med det analoge, og sosiale medier med søkemotoroptimalisering. Men den viktigste grunnsteinen i god markedsføring er en god kundeopplevelse og fornøyde kunder. Du må sikre den først.

– I dagens marked er ikke kundene utpreget lojale. Valgmulighetene er store og du må kvalitetssikre ditt eget produkt slik at du har noe å markedsføre.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Jeg var senterleder på et SATS-senter. Da jeg hadde vært der en periode fikk jeg telefon fra et medlem som sa at nå måtte spinningsykkelen fikses igjen. Den stod hjemme hos ham. Det viste seg at medlemmet hadde fått kjøpt brukt spinningsykkel av SATS-senteret over fem år tidligere, med beskjed om at «her har du en sykkel som holder resten av livet!»

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Mannen tok dette absolutt bokstavelig, men ingenting holder jo livet ut… Vi analyserte problemet og anså medlemmet for å være en svært god ambassadør for senteret. Dermed dro vi hjem til ham og reparerte sykkelen sånn ca. hvert halvannet år. Det var en liten omkostning for oss for å holde et svært aktivt medlem kjempefornøyd.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det er ikke særlig mye som er dårlig med bransjen. Verst er i grunnen det eksterne; at vi får negativ omtale fra utenforstående, som resulterer i et svekket omdømme. Det er urettferdig når man tenker på treningsbransjens betydning for den nasjonale folkehelsen.

– Det beste er den fantastiske miksen mellom store, innovative aktører som SATS og alle de ildsjelene og gründerne som gjør en utrolig innsats på sine sentre, driver virksomheten med hjertet og satser år etter år for å skape gode treningsopplevelser for alle medlemmene. Denne entusiasmen, blandet med profesjonalitet, er fabelaktig.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]