annonse

annonse

Bransjeprofilen: – Bransjen er helt klart i gang med en profesjonalisering.

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.


Treningssenterbransjen har gjennomgått store endringer de siste årene, og det er spennende å få et innblikk i tankene til de som har vært med en stund og sett bransjen utvikle seg. I denne bransjeprofilen får vi høre fra PT Gruppen Norge-eieren, Christian Marthinussen, som deler sine erfaringer og syn på utviklingen i bransjen, suksessfaktorer, utfordringer og potensialet for å bli en troverdig folkehelseaktør.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund – og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

Jeg startet karrieren min hos Elixia i 2007 hvor jeg har vært PT, regionleder for personlig trening, og daglig leder på Elixia Kokstad.

Nå har jeg flere roller i bransjen hvor jeg er eier og daglig leder i PT Gruppen Norge, Direktør for trening, idrett og bedriftshelsetjeneste i Abel, faglig ansvarlig i GoStudy, og foreleser og sensor for AFPT.

Ved siden av treningssenterbransjen jobbet jeg 5 år som styrketrener for Olympiatoppen.

Se inn i glasskulen. Hvordan vil treningssenterbransjen utvikle seg de neste fem årene?

Stort spørsmål. Her har jeg heller lyst til å dele et håp. Over de neste fem årene så ser jeg for meg at bransjen utvikler seg i en mer kvalitetsorientert retning. I mine øyne er dette en helt nødvendig utvikling. I PT Gruppen har vi tatt noen valg for å bidra til dette. Her står implementeringen av yrkesetiske retningslinjer sentralt.

VÅRE ANNONØSRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hva er din oppskrift for å lykkes profesjonelt i treningsbransjen?

Her kan mye sies, jeg registrerer at bransjen ER i noe endring, det som tidligere kanskje har fungert vil med sikkerhet bli utfordret. Bransjen er helt klart i gang med en profesjonalisering.

– Hva er den aller største utfordringen for bransjen i dag?

Mangelfull forståelse for potensialet vi har. Ifølge tall fra Virke Aktiv Helse er det som eksempel en svært liten andel av befolkningen som benytter seg av PT.

– Er trening riktig priset i dag?

Både ja og nei, ja ift at det er en liten del av befolkningen som ser høy nok verdi til å betale for kompetanse. Nei siden så mange faktisk er støttemedlemmer.

Hva er din erfarte oppskrift på å beholde medlemmer/kunder over tid?

Kontinuerlig verdiskaping og oppfølging. Flertallet som starter å trene klarer seg ikke uten en eller annen form for oppfølging. 

– Er treningsbransjen generelt sett kommet langt nok med digitalisering? Hva er det eventuelt som gjenstår?

Her har jeg mange meninger. For det første digitalisering og implementering av nye løsninger tar tid for både kjede, senter, fagutøver og sluttbruker/kunde. 

– Hvordan skal bransjen bli en troverdig folkehelseaktør i øynene til folk flest?

Jeg synes bransjen har vært flink til å stå sammen en uke i året hvor vi har markedsført Styrkeuka, og helseeffektene av styrketrening. Jeg mener vi kunne valgt flere uker i året hvor vi plukket ut emner innenfor folkehelse som vi markedsfører felles. Dette tror jeg kan være med å endre omdømmeproblemet som vi har, og at vi som bransje da på sikt kan bli sett på som en folkehelseaktør. 

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

To anbefalinger!

– Med i Virke eller NHO – eller et liv utenfor?

Jeg er og har lenge vært medlem i Virke Aktiv Helse både gjennom PT Gruppen og Abel, og har forelest på Virke sine regionale samlinger i fjor. Virke jobber i skrivende stund med et nytt system for standardisering. Når dette rulles ut vil man kunne være garantert et minimum med standarder, eks krav til førstehjelp.

– Hva bør myndighetene gjøre for å få folk mer aktive?

Det finnes mange tiltak og en rekke velmenende forslag fra myndighetenes side som allerede er satt ute i livet, men effektene av disse er med sannsynlighet ikke nok for å demme opp for helseutfordringene i befolkningen. Det gjøres mye ute i kommunene og mange frivillige organisasjoner gjør en formidabel jobb. Av mer styrende dokumenter fra politisk hold kan Folkehelsemeldingen som kommer til våren være en fin start. Vi venter i spenning på om Folkehelsemeldingen inneholder lovendring eller nye forskrifter. Det blir selvfølgelig interessant å se om meldingen følges opp gjennom tildeling av øremerkede midler. Departementet og direktoratet kunne selvfølgelig gjort mer

Fem kjappe med Christian:

Hva trener du helst selv?

Etter en lang karriere med friidrett er det nå nesten kun styrketrening.

– Din foretrukne treningsapp?

ABEL, ingenting er som å gjøre det «Bedre enn sist» eller oppnå «Rekord».

– Har du et treningsmål oppnådd du er spesielt stolt av?

To bronser på 60m i NM. Før jeg la opp deltok jeg også på Masters hvor jeg tok VM gull på 60m.  

– Hva er ditt favorittutstyr/treningsredskap?

Alphatek sin banebrytende plattform!

– Bruker du PT?

Ja.

 

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]