annonse

annonse

Bransjeprofilen: Fikk gründerånden i arv

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Mens vi snakker sammen, er Mats Ola Martinsen i gang med å ferdigstille sitt syvende treningssenter – som blir hans fjerde senter i Tromsø. For Martinsen ligger gründer-ånden til familien.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Mats Ola Martinsen eier i alt syv SKY Fitness-sentre på franchise-basis. Fire av sentrene ligger i Tromsø, de tre øvrige befinner seg i Fauske, Harstad og Narvik. Martinsen har en hånd om det meste, fra drift til promotering, utvikling av konsepter og oppstart av nye sentre.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg er utdannet siviløkonom fra Høyskolen i Bodø. I 2012 kjøpte jeg og en medstudent Polar Gym i Bodø. Vi drev senteret i to år før jeg solgte meg ut. Jeg startet da, i 2014, mitt første SKY Fitness- senter på Fauske.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg har alltid hatt en plan om å drive for meg selv. Min far er gründer, og opp igjennom årene har jeg jobbet mye sammen med ham. Jeg har bestandig også hatt en stor lidenskap for trening, og etter endt militærtjeneste var interessen for trening på topp.

– Jeg trente på Polar Gym mens jeg studerte i Bodø. Senteret lå på campus og var lett tilgjengelig. Jeg ble godt kjent med eieren, og da han skulle selge senteret, var jeg en av dem som ble kontaktet.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Man tror jo at det ikke vil bli så stor forskjell, men bransjen er i kontinuerlig utvikling, så annerledes vil den nok bli. Treningsbransjen vil bli enda mer businesspreget enn tidligere, med mer synergier opp mot større konserner og aktører. De blir mer interessant å samle flere sentre i større kjeder.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– De store merkevarene vil styrke sin posisjon og det vil bli vanskeligere for frittstående aktører å starte opp i et marked med en slik konkurranse. Før satte gjerne en entusiast i gang et senter og fikk etterhvert en forretning ut av det. For fremtiden blir det business fra dag én.

Nøkkelen til suksess?

– Det handler om innsats og ha fokus på driften. Man må organisere godt og jobbe hardt for å utvikle og optimalisere produktet og tjenestene man leverer. Det primære målet er å tilfredsstille kundene.

Hva trener du helst?

– Jeg liker helst uteaktiviteter som surfing, snowboard og fjellturer, men treningssenteret er jo et veldig godt og nødvendig supplement til naturen. På senteret liker jeg å trene hele kroppen; kardio- og styrketrening, og mer bøy og tøy og funksjonell trening etterhvert som man blir eldre.

Lavpris eller high end?

– Vi må ha begge deler. Folk må gis et bredt tilbud og valgmuligheter, akkurat som i andre bransjer. Folk er forskjellige. Noen ønsker en lav pris mens andre er villige til å betale mer for det high end- sentrene kan tilby.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– SKY Fitness-sentrene er godt oppdatert på teknologi, og jeg er veldig frempå for å se hva som kommer. Men trening er fortsatt trening, og i utgangspunktet er aktivitetene nokså like, nå som før. Jeg har best tro på trening etter «gamlemåten». Det viktige er å holde seg i fysisk aktivitet og i god form.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Folk må vite at du er der og hva du leverer. Det som fungerer er den totale synligheten, og da må man være synlig overalt.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Jeg husker veldig godt da jeg startet mitt første senter og øyeblikket jeg signerte kjøpsavtalen. Det ga en spesiell følelse av spenning – og av ubehag… Jeg hadde nerver for hvordan dette skulle gå. Nå har jeg syv sentre, og dette har gjentatt seg hver gang. Jeg føler en viss uro når jeg tegner ny leiekontrakt. Men åpningsdagen er kanskje ikke fullt så spennende i dag som første gangen.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er å kunne jobbe i treningsmiljøet. Man møter mange positive mennesker, og man stoler veldig mye på produktet man leverer. Trening er lett å selge, fordi man tilbyr et ærlig produkt og ikke lurer kunden.

– Det verste med bransjen er at litt for mange som er interessert i trening, starter et senter bare på det grunnlaget. De glemmer at et senter også er en butikk som skal drives og hvor man skal tilby gode produkter. Noen sentre holder rett og slett ikke bra nok nivå. For mye trening eller for mye business blir feil, man må ha en balanse.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]