annonse

annonse

Bransjeprofilen: Fra hotelldirektør til treningssenterkonge

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

John Kristian Stubban tok over roret i Norges største treningskjede for knappe to måneder siden. Etter en mannsalder innen hotell, restaurant og reiseliv skal han holde hånd over ca. 100 treningssentre i SATS Elixia, SATS Base og Fresh Fitness.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

John Kristian Stubban mønstret på som country manager i SATS Elixia og SATS Base den 1. september. Fra fredag 19. oktober ble han også ansvarlig for Fresh Fitness etter at Paal Hansem kunngjorde at han slutter i selskapet.

Stubban mener det er mange likheter mellom hotell og treningsbransjen.

– Stoltheten er den samme i begge bransjer – de setter stor pris på at du kommer og har et brennende ønske om lykkes i sitt nærmarked. Alle er opptatt av fornøyde gjester eller medlemmer.

Den nye sjefen har toppansvar for ca. 100 treningssentre, og sier følgende om egen spisskompetanse og mangel på treningsbransjebakgrunn:

– I min ledergruppe har vi rundt 150 år med ledererfaring fra bransjen, så ett år fra eller til betyr ikke mye. Min spisskompetanse er å få folk til å jobbe mot samme mål, jeg kan – og er opptatt av – drift, og er opptatt av at mine tanker om forretningen er til stede selv om man ikke er der fysisk. Det å få folk til å løfte blikket og se at de er en del av en større helhet.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Min bakgrunn er fra hotell, restaurant og reiseliv hvor jeg har tilbragt tiden fra 1993 og frem til 1. september 2018, totalt over 25 år.

– Jeg startet som Country Manager for SATS Elixia 1. september 2018 og tok også over ansvaret for Fresh Fitness fra 19. oktober i år, så min tid i bransjen er svært begrenset, så langt.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg har de 17 siste årene jobbet i Nordic Choice Hotels og har hatt en fantastisk tid der. De siste åtte årene jobbet jeg med Clarion Collection Hotel, de siste fire av dem som kjededirektør. Jeg kom til et punkt hvor jeg visste at jeg ville gjøre noe annet etter hvert, jeg visste at jeg ville jobbe med portefølje, med service, med mennesker og med kulturbygging.

– Det var vel egentlig mer SATS Elixia jeg valgte enn selve treningsbransjen. Jeg klarte godt å identifisere meg med de utfordringene, de mulighetene og den kulturen som ligger i dette fantastiske selskapet. Det ble rett og slett ikke mulig å ikke velge dette selskapet – og selskapet var «tilfeldigvis» i treningsbransjen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Jeg kan svært lite om denne bransjen så langt, men jeg har lært utrolig mye disse få ukene og jeg er omgitt av fantastisk mange bra mennesker, masse kompetanse, enorme mengder med energi og pågangsmot – slik at jeg kan fokusere på å lære og på å gjøre det som jeg er god på fra tidligere. Jeg har rett og slett fått en fantastisk mottakelse.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

-Jeg er ganske sikker på at treningsbransjen om 5-10 år er gått i en retning som mange andre bransjer har gått allerede, nemlig færre, men større aktører, samt noen lokale aktører og nisjeaktører i tillegg. Jeg er helt sikker på at bransjen er enda mer profesjonell og at man vil se kjeder som satser på å dekke større deler av markedet gjennom multibranding.

– Jeg tror også at det vil være enda større forskjell i pris fra de rimeligste til de dyreste og at det er servicetilbudet og kvaliteten som styrer prisen i enda større grad enn i dag. Jeg er også ganske sikker på at det totalt sett kommer til å være flere som trener jevnlig på treningssenter og at enda flere trener fast med personlig trener, og benytter de ulike aktørenes tilbud innenfor gruppetrening og andre tilleggstjenester.

– I tillegg tror jeg det blir enda viktigere å tilby digitale løsninger inklusive online trening, som gjør at du kan få trent uansett hvor du befinner deg, som et tillegg til treningen som du gjør på treningssenteret. Det å være en naturlig del av hverdagen til medlemmene også når de ikke trener på treningssenteret, tror jeg blir viktig i fremtiden.

Nøkkelen til suksess?

– Du må drive profesjonelt og ha en viss størrelse for å lykkes, uansett hvilken bransje du driver innenfor i dag. I treningsbransjen tror jeg også at det er strordriftsfordeler, samt det å kunne tilby et bredt og godt tilbud total sett, som blir avgjørende.

– De store kjedene må bli enda flinkere til å spisse tilbudene sine slik at ikke «alle» konkurrerer om de samme medlemmene, men at det er det ulike medlemmets preferanser som styrer valget av treningsform og treningssenter. Jeg tror også at nøkkelen til suksess er å sørge for at medlemmene er aktive over tid, samt at man spiller på flere grupper trenende gjennom et variert og godt tilbud.

Hva trener du helst?

– Jeg er tidligere mellomdistanseløper og langrennsløper, så cardio er min foretrukne treningsform, men jeg må si at jeg er meget imponert over det utvalget som SATS Elixia har innenfor sine konsept og sine gruppetreningstimer.

Country Manager John Kristian Stubban i SATS Elixia (Foto: Privat)

– Jeg har testet noe, men har mye igjen. Jeg synes også det er svært givende å trene med personlig trener for å kunne presse meg utenfor komfortsonen og er sikker på at det skal gi meg mestringsfølelsen som jeg trenger innenfor styrketrening. Jeg er ikke mest opptatt av hva jeg trener, men at jeg får trent nok og at jeg får trent både kondisjon og styrke i løpet av uken.

Lavpris eller high end?

– Ja, takk begge deler! Vi jobber med lavpris og lavterskel for å starte med å trene på treningssenter gjennom Fresh Fitness og SATS Base, mens våre SATS Elixia-sentre er fullservice treningssentre med godt utvalg av gruppetreningstimer, yoga, ulike konsepter og personlige trenere – i tillegg til et godt utvalg innenfor styrketrening, fra mid-marked opp mot high end markedet.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Jeg elsker den nye appen til SATS Elixia og det finnes nesten ikke grenser for hva vi kan putte inn i den løsningen på sikt. Jeg elsker tanken på å være en del av våre medlemmers hverdag, også de dagene hvor de ikke prioriterer å trene hos oss.

– Jeg er også tilhenger av kombinasjonen pulsklokke og app, ikke for å følge med på pulsen min nødvendigvis, men for å logge hva jeg har trent og hvor ofte jeg har trent, som en motivasjonsfaktor for videre fremgang og treningsglede.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– SATS Elixia bruker nesten utelukkende digital markedsføring og bruker mest våre ansatte og våre medlemmer i markedsføringen av vårt tilbud. Vi bruker også hovedsakelig «vanlige» mennesker og vårt mål er å senke terskelen for å starte å trene. Uavhengig av hva du gjør, er det viktigste at folk kommer i gang, og her ønsker vi å bidra, også gjennom vår markedsføring.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Det er litt tidlig, men jeg har jo mine aller beste dager på jobb når jeg er ute og besøker våre fantastiske sentre og møter de menneskene som møter våre medlemmer daglig. Det gir meg enormt med energi og komme ut og møte de engasjerte og fantastiske lederne og medarbeiderne som vi har, innenfor alle våre fagområder.

– Jeg er for øvrig ganske sikker på at om du stiller meg samme spørsmål i desember, blir svaret SATS Convention og SATS Awards som arrangeres 8. desember. Jeg gleder meg som en unge til å samle alle våre ansatte i samme lokale for trening, foredrag og SATS Awards!

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste med bransjen er at det gjør livet bedre for så mange mennesker, vi gjør virkelig en forskjell, både for våre medlemmer og for våre ansatte. Det verste har jeg ikke fokusert så mye på foreløpig og jeg kommer heller ikke på noe som jeg ønsker å trekke frem, riktig enda.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]