annonse

annonse

Bransjeprofilen: Fra student til «Super-PT»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Argjent Ahmeti hoppet av lærerutdannelsen for å bli personlig trener. Det har han ikke angret på, for på to år har han rukket å bli Norges kanskje mest suksessrike PT. I fjor tjente han 1,7 millioner kroner.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Argjent Ahmeti er 25 år gammel og selvstendig personlig trener på EVO Lillestrøm. Han er dessuten senterets daglige leder. I januar utga han boken «Veien til fullbooket». Den er ment som et hjelpemiddel for PT-ene på sin vei mot en vellykket karriere.

  Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har vært i bransjen i to år. Bakgrunnen min er som aktiv fotballspiller gjennom barndom og ungdom, og jeg er utdannet PT ved Akademiet For Personlig Trening (AFPT).

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg studerte i Stavanger og hadde et mål om å bli historielærer. Etterhvert fant jeg ingen glede i det. Men jeg liker og kan trening og mennesker, og jeg tenkte at «ok, da vil jeg prøve meg som personlig trener». Dermed hoppet jeg på «PT-toget», tok utdannelsen i Oslo og bestemte meg for å leve av dette på fulltid.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Treningsbransjen er veldig hot om dagen og det er en utvikling som kommer til å fortsette. Folk ønsker å trene og holde seg i form, og vi vil bruke en hel del teknologi for å gjøre dette enkelt for medlemmene.

– Det kommer nye konsepter, og selv om ikke alle lykkes vil vi se en utvikling i positiv retning. Vi vil få produktene som nå er in England og Australia og endel andre land. Sentrene vil for eksempel tilby sunn kost og mental coaching utover gruppetimer og PT. De kommer dermed til å fremstå som et fullverdig helsetilbud.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Nøkkelen til suksess?

– Vi kommer ikke unna hardt arbeid, og du må arbeide smart og være et menneske som folk liker å omgås. Du må kunne skape relasjoner og tillit slik at du får støtte til å realisere alt hva du strever for.

– Man kan ikke gjøre alt alene her i verden, man er nødt til å bygge team som drar i samme retning, mot de samme målene. Du må også være en ærlig person og villig til å stå på.

Hva trener du helst?

– Jeg elsker trening og trener stort sett hver dag. Jobber tradisjonelt med styrke og kondisjon, og løping er min favorittøvelse. Jeg løper langdistanser flere ganger i uken og innimellom kjører jeg styrketrening med baseløft.

Lavpris eller high end?

– Jeg foretrekker noe som passer for alle, noe midt i mellom, ikke kun high end eller lavpris. Alle må få anledning til å komme seg på trening. Er prisen for lav blir kanskje tilbudet for dårlig, men tilbudet må heller ikke være så high end at folk skygger unna.

– Man må finne en terskel hvor det ikke koster all verden, men som også er et produkt man kan leve godt av.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Man kan komme lenger med kunnskap og teknologi i dagens samfunn. Behersker man de riktige klokkene og apparatene, kan man måle fremgang og resultater fra måned til måned og dermed få et godt bilde av sin egen utvikling. Teknologi blir mer og mer viktig i treningssammenheng.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Jeg jobber ganske tett med EVO Fitness og ser hva de utretter på hovedkontoret. EVO driver digital markedsføring og antall medlemmer har skutt i været. Man når ut til veldig mange bare med noen tasteklikk og markedsføringen er spisset mot målgruppene.

– Miljøvennlig er den også. Man trykker ikke opp bunkevis med flyers lenger, og man sparer masse tid. I tillegg får målgruppen mye mer og bedre informasjon om produktene og hva man kan forvente seg på et senter.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Noen opplevelser blir man regelrett grepet av: En dame hadde hatt én PT-time og kom etterpå tilbake og fortalte at hun hadde tatt hull på en sparekonto for å betale for 10 nye PT-timer. Så mye betød PT for henne!

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er at man helt åpenbart hjelper mennesker. Vi er stolte av å bidra til å forbedre og øke nordmenns folkehelse og livskvalitet.

– Det verste er at PT-ene ikke lykkes nok i bransjen. Åtte av ti PT-er slutter i jobben! Men behovet for PT er stort, og derfor må PT-ene bli flinkere til å selge inn produktet sitt for derved å hjelpe enda flere.

Relaterte saker

[vc_basic_grid post_type=”ids” element_width=”6″ item=”4298″ grid_id=”vc_gid:1552986509688-c4a64690-8da1-1″ include=”11180, 10084, 11696, 9537″]

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]