annonse

annonse

Foto:

Astrid Eilertsen Sørensen, Feel24

Bransjeprofilen – Grønn resept er fremtiden

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningssenterbransjen har gjennomgått store endringer de siste årene, og det er spennende å få et innblikk i tankene til de som har vært med en stund og sett bransjen utvikle seg. I denne bransjeprofilen får vi høre fra PT-leder i Feel24 kjeden, Astrid Eilertsen Sørensen. Hun deler sine erfaringer og syn på utviklingen i bransjen, suksessfaktorer, utfordringer og potensialet for å bli en troverdig folkehelseaktør.

Treningsindustrien vil regelmessig presentere Bransjeprofilen, hvor vi tar en nærmere titt på personer fra bransjen vår, og som vekker interesse og nysgjerrighet.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

Jeg kom inn i treningssenterbransjen for 5 år siden, da som senterleder for nytt treningssenter i Narvik. Ganske raskt trengte vi også flere PTer på senteret og jeg heiv meg rundt og tok PT-utdannelse. Jeg kombinerte senterleder og PT-arbeid i ca 2,5år før jeg gikk inn i stilling som Utviklingsleder i Feel24 kjeden. Jeg arbeidet mye med markedsføring, oppfølging av senterledere og PTer, samt utvikling i kjeden generelt. Nå arbeider jeg som PT-leder og følger opp våre 60 PTer i Feel24, i tillegg til at jeg selv er PT og følger opp rundt 30 kunder, hovedsakelig digitalt.

Se inn i glasskulen. Hvordan vil treningssenterbransjen utvikle seg de neste fem årene?

Jeg tror at grønn resept er fremtiden og at vi kommer til å arbeide mye tettere med helsesektoren. Vi kommer til å ha en sentral rolle i arbeidet mot en bedre folkehelse. I tillegg vil digital helseoppfølging skyte enda mer fart og gjøre at vi øker prosentandelen som benytter personlig trener i dag betraktelig.

Hva er din oppskrift for å lykkes profesjonelt i treningsbransjen?

Ha gode nettverk, skape relasjoner og gode samarbeid . Man kommer langt alene, men enda lengre sammen med andre.

– Hva er den aller største utfordringen for bransjen i dag?
Vår største utfordring akkurat nå mener jeg er at vi ikke blir tatt seriøst av helsesektoren. Men vi er sakte men sikkert på vei mot en endring her som jeg har veldig troen på!

– Er trening riktig priset i dag?

Jeg mener spesielt PT tjenester er for lavt priset, men det handler nok om at folk ikke ser den faktiske verdien vi tilfører. Man betaler ikke bare for at noen skal vise deg hvordan å gjøre en perfekt knebøy, man får en fagperson som hjelper deg mot dine helsemål, som hjelper deg å endre vaner og endrer ditt liv. Hva er egentlig god helse verdt?

Hva er din erfarte oppskrift på å beholde medlemmer/kunder over tid?

Være serviceinnstilt og alltid levere over kundens forventning! Vis at du oppriktig bryr deg om kunden, da mister du dem sjeldent!

– Er treningsbransjen generelt sett kommet langt nok med digitalisering? Hva er det eventuelt som gjenstår?

Her tror jeg det er store forskjeller alt etter hvilket senter eller kjede du ser på. I Feel24 jobber vi hele tiden for å være med i utviklingen som skjer og har blant annet begynt å bruke mer video-oppfølging i PT-tjenestene vi tilbyr. Vi har også en egen turkonkurranse om sommeren hvor man gjennom app kan sjekke inn på over 500 turmål i Nord-Norge og være med i trekningen av flotte premier ukentlig. «På tur med Feel24» er åpent for alle og er et lavterskeltilbud som skal hjelpe og motivere folk å holde seg i aktivitet gjennom sommeren, når mange ofte tar en pause fra å trene inne på senter.

– Hvordan skal bransjen bli en troverdig folkehelseaktør i øynene til folk flest?

Skal vi bli sett på som en troverdig folkehelseaktør, må vi endre ryktet vårt om at vi er «rosa tights, energidrikke og bicepsflex i speilet». Dette jobber vi kontinuerlig med i Feel24 og har blant annet innført yrkesetiske retningslinjer for alle våre PTer. Dette er retningslinjer som sier noe om hvordan vi skal markedsføre oss, hvordan vi skal opptre, hvilket fokus vi skal ha og at vi har en helsefaglig profil.

To anbefalinger:

– Med i Virke eller NHO – eller et liv utenfor?

Feel24 er med i Virke

– Hva bør myndighetene gjøre for å få folk mer aktive?

Myndighetene bør begynne å tenke på forebyggende helse istedenfor å bare skulle reparere. Å innføre grønn resept vil være noe av det beste de kan gjøre akkurat nå. Å vurdere innføre moms på trening er å gå i feil retning mener jeg, dette vil ikke gjøre at flere blir aktive – tvert imot.

Fem kjappe:

Hva trener du helst selv?

Fullkroppsøkter på gymmen! 

– Din foretrukne treningsapp?

Helt klart ABEL! Bruker den selv og med alle mine kunder.

– Har du et treningsmål oppnådd du er spesielt stolt av?

Ingen store treningsmål å skryte av, men litt stolt den dagen jeg klarte 12 pullups.

– Hva er ditt favorittutstyr/treningsredskap?

Akkurat nå tror jeg det må være romaskinen!

– Bruker du PT?

Akkurat nå gjør jeg ikke det, men har gjort det flere ganger tidligere og testet ulike PTer. Dette er nyttig for egen læring og for å innta kundeperspektivet i et slikt samarbeid. I tillegg trenger også vi PTer ansvarliggjøring, på lik linje som våre PT-kunder!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]