annonse

annonse

Bransjeprofilen: – Guts til å stå på dag og natt, er avgjørende

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eier og daglig leder Ketil Hegdalsaunet i Toppform Fitness er skikkelig lei gratismåneder på treningssentermedlemskap. – Den uendelige krigen om å gi flest mulig måneder gratis burde vært bekjempet for lenge siden, fastslår han.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund – og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

 Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– I 2010 ble jeg ansatt i Family Sport Club Moss. Seks år etter, kjøpte jeg og min kone selskapet. Vi trakk oss ut av kjeden og lokalene, og startet Toppform Fitness på ny adresse – rett over veien. Står i dag 100 prosent selvstendig.

Se inn i glasskulen. Hvordan vil treningssenterbransjen utvikle seg de neste fem årene?

– Penetrasjon vil fortsette å øke.  Nisjegym vil blomstre og kjedene vil gjøre sitt inntog i mindre markeder. Men jeg håper at flere vil tørre å satse selvstendig og skape sin nisje.

– Hva er din oppskrift for å lykkes profesjonelt i treningsbransjen?

– Treningssentre må bli sett på med mer integritet. En større og større andel av befolkningen omfavner trening som en del av sin livsstil. Disse potensielle medlemmene vil se etter kvalitet og integritet.

– Riktig personell, renhold, samt kvalitet og orden i utstyrspark, er selvsagt viktig. Guts og mot til å stå på dag og natt er avgjørende.

– Hva er den aller største utfordringen i bransjen i dag?

Mangel på integritet i øynene til potensielle medlemmer. De som er medlemmer «bruker» i stor grad senteret av praktiske årsaker. Ikke følelsesmessige. Så vi må få potensielle medlemmer til å bli glade i senteret sitt. Se verdien av å være medlem nettopp her, og ikke bli blind for GRATIS trening, men se verdien i totalprodukt

– Er trening riktig priset?

– Tja… Med et sprik fra 199 kroner til langt over tusenlappen – umulig å si når vi ikke ser produktet bak.  Noe som ikke er riktig er «gratis» eller tren for 10, 49 eller 99 kroner kommende måneder – eller til påske, ut året.

– Den uendelige krigen om å gi flest mulig måneder gratis burde vært bekjempet for lenge siden. Spesielt under dugnadsperiodene i forbindelse med Covid. Og nå som strømprisene gir en ny krise for sentrene flest.

– Hva er din erfarte oppskrift på å beholde medlemmer/kunder over tid?

– Du må behandle dem som dine gjester.  De må alltid føle seg sett og hørt. La dem oppleve at en oppsigelse er like enkelt som en etablering. På den måten føler medlemmene seg trygt og godt i varetatt og alltid velkommen tilbake, når tiden måtte være moden.

– Er treningsbransjen generelt sett kommet langt nok med digitalisering? Hva er det eventuelt som gjenstår?

– Den største endringen i treningsmetodikk de siste 10 årene er crossfit-inspirert trening. Teknologien som ble innført i forbindelse med dette var klokke med timer på veggen. Ofte tror jeg at leverandørsiden lager teknologi for teknologiens skyld, men som det blir tilnærmet umulig å måle effekten av.

– Personlig observerer jeg at det mest positive med skjerm på tredemøllene, er at grensesnittet blir litt mer intuitiv. Folk ser lite på TV på mølla. Utvalget av apper er uendelig, så her finner forbrukeren tilfredstillelse nok i sitt personlige valg. Tror jeg.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hvordan skal bransjen bli en troverdig folkehelseaktør i øynene til folk flest?

– Lav terskel, betjening og folkelighet. Og vi må leve som vi snakker. Vi sier ofte at vi er for alle, men viser produktet vårt at vi er for alle?

– Har du en spesielt minneverdig historie fra din tid i bransjen?

– Det er mange minneverdige historier, men hverdagshistoriene er de absolutt mest spesielle.

– Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er alle de flotte menneskene jeg møter og er privilegert å bli kjent med. Det verste er lokketilbudene som markedet flommer over av.

To anbefalinger!

– Med i Virke eller NHO – eller et liv utenfor?

– Vi er medlem i Virke og har tiltro til Virkes arbeid. En anbefaling har jeg ikke, det får være opp til enhver.

– Hva bør myndighetene gjøre for å få folk mer aktive?

– Få trening på resept, og i større grad anerkjenne personlig trener som helsepersonell. Tilrettelegge bedre ordninger hvor arbeidsgiver «sponser» arbeidstaker med trening.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Fem kjappe med Ketil!

 Hva trener du helst selv?

– Vedlikeholdsstyrke og løping.

– Din foretrukne treningsapp?

– Bruker ikke app.

– Har du et treningsmål oppnådd du er spesielt stolt av?

– SkiLøpet 5 kilometer, i 2015. Jeg fikk det i bryllupsgave, og har løpt siden. Jeg hadde aldri drevet med løping tidligere.

– Hva er ditt favorittutstyr/treningsredskap?

– Dual Adjustable Pulley – DAP.

– Bruker du PT?

– Nei. Men jeg burde og skal.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]