annonse

annonse

Bransjeprofilen: – I EVO elsker vi konkurranse

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Vi må bare passe på å være bedre enn konkurrentene, på alt, fastslår Morten Hellevang. Da EVO-sjefen møtte treningsbransjen i 2010, visste han at det var stedet hvor han ville være.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Morten Hellevang er daglig leder for hele EVO-kjeden. Den omfatter 35 sentre i Norge, pluss 15 sentre i Finland og rundt 20 sentre i Tyskland, Østerrike og Sveits – via partnerskap. Hellevang ble tidligere i år valgt som nytt styremedlem i Virke Trening.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg er siviløkonom fra NHH i Bergen. I tillegg har jeg grunnfag i psykologi. Jeg har stort sett arbeidet med omstillinger og restruktureringer. Jeg var med å starte Netcom og var en de 50 første medarbeiderne.

– Jeg har også vært CFO i Diplom Is og har jobbet med IT innenfor oljeteknologi. Jeg begynte i EVO i 2010. Det var min første erfaring med treningsbransjen.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Det var litt tilfeldig. Jeg skulle egentlig bare lage et finansielt case for EVO i 2010. Da jeg traff gründerne av EVO, Bård Windingstad, Kim Jordsjø og resten av gjengen, ble jeg fascinert både av konseptet og forretningsideen.

– Jeg ble også svært interessert i bransjen, som jeg aldri hadde vært borti tidligere. Jeg bestemte meg relativt raskt for at her ville jeg bli. Mitt personlige inntrykk av gründerne var også veldig avgjørende for valget.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Bransjen er vesentlig mer konsolidert, og ytterligere profesjonalisert.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Jeg tror og håper, at på det tidspunktet har myndighetene endelig forstått hva vi kan gjøre for å fremme folkehelsen, og at myndighetene vil jobbe med oss og ikke mot oss slik de gjør i dag. Jeg tenker da på etableringen av Frisklivssentraler og kommuner som etablerer treningssentre.

Nøkkelen til suksess?

– Det er å ansette de riktige folkene. Du må også ha et produkt som er bra og som du aldri er fornøyd med – at du hele tiden utvikler og forbedrer produktet. Det krever også mye arbeidsinnsats. I EVO jobber vi etter følgende: Vi elsker konkurranse, vi må bare passe på å være bedre enn konkurrentene våre, på alt!  Da vil vi vinne.

Hva trener du helst?

– Jeg trener helst styrketrening med PT. Jeg er gammel musiker og har brukt mye tid på å spille, hvor det ikke ble tid til så mye trening. Jeg har også jobbet mye. Å erfare hvilken helseeffekt man får når man trener med PT, har vært en ordentlig vekker for meg.

Lavpris eller high end?

– Det skal være begge deler, noe for alle. Dette er mitt enkle svar på spørsmålet.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Det er interessant, for hele EVOs forretningsmodell er egentlig bygget rundt teknologi, noe den har vært fra 2009. Men skal man jobbe med teknologi, er ikke dingsene og appene det avgjørende. For å implementere teknologi må man bygge en organisasjon som er opptatt av teknologi og som forstår den.

– Dette er hva vi i EVO fokuserer på, gjennom hele organisasjonen. Forøvrig kan folk bruke hva de måtte ønske. Selv har jeg en Garmin-klokke, og det holder for meg.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Vi bruker nesten utelukkende digital markedsføring, konsentrert om sosiale medier. Vi må heller aldri glemme å synliggjøre senteret lokalt, slik at folk vet at det finnes. Vi må også skape en god atmosfære på senteret, slik at medlemmene blir en del av markedsføringen.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Mitt beste minne er fra den dagen vi var sikre på at vi hadde klart å snu EVO fra minus til pluss. Det er også fantastisk at vi som startet snuoperasjonen er de samme som fortsatt arbeider i virksomheten.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er veldig enkelt: Det er folkene, engasjementet og entusiasmen. Miljøet er helt unikt, og jeg har aldri vært borti lignende i de andre bransjene jeg har jobbet i.

– Det verste er at bransjen en periode holdt på å konkurrere hverandre ihjel på pris. Og der var ikke EVO stort bedre enn de andre. Det skortet dessuten på profesjonaliteten sammenlignet med veldig mange andre bransjer. Men heldigvis har dette kommet seg, særlig de siste par årene.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]