annonse

annonse

Bransjeprofilen: – Ingenting trumfer det lokale eierskapet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Sjefen for Norges nest største treningssenterkjede har alltid vært en kremmer, og nå vil han revolusjonere bransjen. – Gjennom innovative produkter og tjenester samt riktig fokus, skal vi skape entusiasme, glød og glede gjennom ulike motiverende aktiviteter, sier Trygve Hagen.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Da Trygve Hagen skulle hanke inn nye medlemmer til Kongsberg Medisinske Treningssenter (KMT), annonserte han i avisen at det omtrent var umulig å bli medlem… Den mildt sagt originale PR-jippoen medførte at medlemmene strømmet til.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har alltid vært en kremmer og har i mine yngre dager solgt alt fra skokrem til vindussprosser. Jeg er utdannet faglærer idrett og jobbet fem år som idrettslærer før jeg kom inn i treningssenterbransjen i 1999.

– Jeg har også jobbet nesten fem år som leder for Bedriftsidretten i Hordaland. I tillegg har jeg vært spiller og trener innen fotball på relativt høyt nasjonalt nivå frem til 2008.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg var på et spinningkurs i 1998. Kurslederen het Knut Rønning og han drev Kongsberg Medisinske Treningssenter AS (KMT). Vi fikk god kjemi på kurset og etter dette fikk jeg tilbud om å begynne som instruktør i august 1999.

– Derfra har det vært en fantastisk reise med et utrolig flott senter på Kongsberg hvor jeg har vært leder siden 2002.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Vår hovedposisjon er innen helse, men vi har også et rått tilbud for fitness og performance. Vi skal levere gode treningsopplevelser, og vi skal tilby helse og behandlingstjenester når det er nødvendig.

– Behandling og trening skal ikke være så separat som i dag. Vi setter handling bak ordene; aktivitet som medisin.

Nøkkelen til suksess?

– Gjennom Family Sports Club skal vi nå revolusjonere bransjen. Gjennom innovative produkter og tjenester samt riktig fokus, skal vi skape entusiasme, glød og glede gjennom ulike motiverende aktiviteter.

– I tillegg skal vi bygge opp under det sosiale og sørge for at våre medlemmer alltid har et smil om munnen etter endt besøk. Vi har tydelige, kvalitative mål og strategier for hvert senter. Dette bidrar til en tydelig arbeidshverdag som igjen vil smitte over på medlemmene.

Hva trener du helst?

– Jeg er glad i løping og prøver å gjennomføre det to, tre ganger per uke. I ferier elsker jeg fjellturer i Jotunheimen/Rondane samt fjellene hjemme på Eide på Nordmøre.

Lavpris eller high end?

– High End. Satt på spissen: Vi tror på å levere mer til kundene enn bare lav pris.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Vi er fremoverlente på teknologi, men har tro på god gammeldags service der medlemmene blir sett, hørt og ivaretatt. Ingenting trumfer det lokale eierskapet.

– Når det er sagt så bruker jeg alltid Runkeeper på mine ukentlige løpeturer. Jeg er blant dem som liker å måle alt jeg gjør. Det er motiverende for meg.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Vi tror på en bredde av aktiviteter innen salg, marked og kommunikasjon. Vi jobber etter en helhetlig strategi. Den er unik for bransjen.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Jeg er vel kjent for å være kreativ og litt «gal» og har mange historier i så måte. Et eksempel er da jeg kjørte inn en helsides annonse i Laagendalsposten på Kongsberg der overskriften var: «Beklager. Det er nå fullt på KMT», men du kan sette deg på venteliste…»

– Alle vil jo ha det de ikke kan få og alle vil være med der det er suksess! Jeg har aldri fått så mange nye medlemmer noen gang som etter at jeg gjorde dette.

– Det hører med til historien at vi selvsagt hadde plass til alle nye, og alle på ventelisten ble kontaktet. De ble kjempeglade da de fikk høre at «Gunnar» var flyttet til Halden og at jeg dermed hadde gleden av å tilby dem plass på senteret…

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Frafallet og problematikken rundt churn, som de fleste tjenesteytende bransjer sliter med. Vi tror at vi igjennom innovative tjenester kan oppnå økt kundetilfredshet og dermed øke andelen av befolkningen som er aktive. Vi må også kunne hekte medlemskapet på flere produkter og tjenester som gir merverdi.

– At prisene har stått «stille» de siste 20 årene er også ille. Men dette går på tilbud og etterspørsel så her er det bare å brette opp ermene og gjøre oss uunnværlige når folk skal velge uavhengig av pris.

– Det beste er å kunne bidra til friskere mennesker med bedre livskvalitet. President M.D, AMA Ronald M. Davis sa følgende: «Hvis vi hadde hatt en pille som ga de samme fordelene som fysisk aktivitet, ville pillen ha vært den mest brukte i verden».

– I vår nye driftsmodell er vi svært opptatt av å realisere ulike målsettinger gjennom våre tjenesteprodukter. Det å få folk til å lykkes trigger meg og det er like fantastisk gøy hver gang.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]