annonse

annonse

Bransjeprofilen: – Vi må bli tydeligere!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Jorunn Foss har vært i treningsbransjen siden 1987. Det som irriterer henne mest for tiden er den interne priskrigen mellom treningssentrene, selv innen high end-segmentet. – Vi graver vår egen grav, fastslår hun.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Jorunn Foss er daglig leder av Skullerud Sport Senter, som ligger i Oslo sørøst med Østmarka som nærmeste nabo. Senteret måler 3 400 kvadratmeter, med en stor hage rundt, som også brukes til trening.

Skullerud Sport Senter har vært i drift siden 2001 og har i overkant av 2 000 medlemmer. Senere i vår er senteret vertskap for Connected Experience Convention.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har vært i bransjen siden 1987. I syv år var jeg også styremedlem og styreleder i Norges Treningssenterforbund. Dette var før vi fikk sammenslutningen Virke Trening. Jeg begynte i treningsbransjen på fulltid da jeg var 18 år. Tok utdannelse innen kosthold og ernæring i etterkant, og er også utdannet trener og personlig trener. I tillegg har jeg tatt en rekke kurs innenfor ledelse og økonomi.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Som ung drev jeg mye med løping, og fikk problemer med knærne. I 1987 fikk jeg beskjed av legen om å begynne styrketrening. Den gangen var det 2-3 prosent av befolkningen som trente på et såkalt helsestudio, og det var ikke mange damer der hvor jeg startet treningen. Det endte opp med at jeg ble sammen med eieren. Slik kom jeg inn i bransjen.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Det kommer til å bli større forskjeller mellom sentrene, og vi blir tydeligere på konsept. Vi vil få flere valgmuligheter og en mye klarere profil på hvert treningssenter og hver kjede for hva vi står for og hva vi driver med.

– Folk ønsker seg et veldig bredt spekter og vi må lytte til medlemmenes valg. Sentrene må bli mer tilpasningsdyktige og vi må være forklarende på det vi leverer. Alle sentre kan heller ikke tilby alt. Hvis kundene ønsker én bestemt type trening, må man velge riktig senter. Vi vil se kontinuerlige forandringer, og sentrene må se kundenes behov.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– I 2009 var 30 prosent av befolkningen tilknyttet et treningssenter, og i 2017 var prosenttallet det samme. Vi har ikke klart å øke den delen. Her ligger en utfordring for bransjen til mer variasjon og vise hva vi står for. Jeg tror ikke mer på ett konsept enn et annet. Vi må bare bli tydeligere.

Nøkkelen til suksess?

– Vi må tørre å stå for det vi har satset på, selv om nye trender dukker opp. Man må ikke kaste seg på alt nytt som kommer. Men et eksempel kan jo være at hvis man skal følge «moten», så er man per definisjon et trendsenter og har dette som et varemerke.

– Da kreves det å følge med på alt det nye, også for de ansatte. Man må våge å vise hvem man er, og stå for de valgene man tar.

Hva trener du helst?

– Jeg har trent mye vekter opp gjennom årene. Nå er det blitt noe mindre vekter og styrke, og jeg foretrekker roing og sykkel.

Lavpris eller high end?

– Begge deler er fint på hver sin måte. Personlig liker jeg high end, det er jo også hva jeg jobber med. Bransjen trenger både lavpris og high end, men personlig kunne jeg ikke tenkt med å jobbe på et lavprissenter.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Teknologi er viktig. Skullerud Sport Senter har vært opptatt av teknologi i mange år. Vi innførte Wellness-systemet allerede i 2009, og vi følger nøye med på den teknologiske utviklingen.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Vi markedsfører oss mye gjennom Facebook og Google, egentlig er all vår markedsføring der. Men den beste markedsføringen er jo selvfølgelig våre egne medlemmer når de anbefaler oss gjennom sine nettverk.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Jeg satt som styreleder i Norges Treningssenterforbund, og det største vi oppnådde var å samle hele bransjen i én organisasjon og gi bransjen vår en høy status. Det skjedde med ny generalsekretær Anne Thidemann på plass fra første januar 2010. Det var utrolig flott å være med på og få dette til.

– Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er at vi hjelper folk i form til et bedre liv.  Det som irriterer meg mest om dagen er den interne priskrigen mellom sentrene. Vi graver vår egen grav!

– Hvorfor skal vi knive om å være billigst mulig, selv i high end? Vi bør prise produktet vårt korrekt og heller få folk til å forstå at det koster med velutdannede instruktører, gode resepsjonister, PT-er, fine lokaler, godt og bredt utvalg av treningsutstyr, rene lokaler etc., etc.

– Folk kjøper dyre sykler med tilhørende dyrt utstyr, og nye ski, som de kan bruke noen få måneder i året. Vi har åpent mer eller mindre 365 dager i året med et godt tilbud, hver dag!

LES FLERE BRANSJEPROFILER HER!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]