annonse

annonse

Bransjeprofilen: – Online oppfølging gjør oss mer kostnadseffektiv

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I denne bransjeprofilen får vi høre fra John Hauge, helse PT og medeier i PT Gruppen, som deler sitt syn på utviklingen i treningssenterbransjen, utfordringene bransjen står overfor og verdien av trening. Hauge mener at samarbeid med helsevesenet og økt fokus på forebyggende helsearbeid vil være avgjørende for å bli anerkjent som en troverdig folkehelseaktør.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund – og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

Jeg startet som treningsinstruktør på Actic Os i 2012 mens jeg studerte markedsføring, før jeg året etter startet som PT.

Se inn i glasskulen. Hvordan vil treningssenterbransjen utvikle seg de neste fem årene?

Samarbeid med helsevesenet står øverst på ønskelisten. At bransjen vår kan være en stor bidragsyter i å avlaste helsevesenet er det ingen som helst tvil om, så hvordan blant annet ABEL baner vei for dette er viktig for samfunnet vårt.

At kun 1% av befolkningen bruker PT tror jeg også vi er på vei til å legge bak oss. Gjennom online oppfølging gjør vi yrket vårt mer kostnadseffektiv, tidseffektivt og geografisk tilgjengelig.

Hva er din oppskrift for å lykkes profesjonelt i treningsbransjen?

Bygg nettverk og sterke relasjoner. Noe jeg ikke var god nok på de første 6-7 årene av min karriere. De siste 3-4 årene har jeg møtt og blitt kjent med så utrolig mange fascinerende, kunnskapsrike og flotte mennesker som har forandret livet mitt fullstendig. Noe Christian Marthinussen skal ha all æren for.

– Hva er den aller største utfordringen for bransjen i dag?

Jeg velger å svare dette spørsmålet med en podkast. Christian Marthinussen, Mee Eline Eriksson, Ole Petter Hjelle og jeg snakker om flere av bransjens utfordringer (og muligheter) i en podkast som kommer fredag 10.02.

– Er trening riktig priset i dag?

Pris er et resultat av tilbud og etterspørsel. Så ja. Men så viser antall inaktive medlemmer ganske tydelig at det ikke er så dyrt. Men per dags dato er det skrekkelig lite fokus på forebyggende helsearbeid i dette landet, så når dette økes vil nok prisene på trening øke i takt.

– Hva er din erfarte oppskrift på å beholde medlemmer/kunder over tid?

Relasjoner. Treningssentre og PT er noe vi ikke bare benytter oss av for å komme i bedre form. Vi bruker det også for å være blant andre. For å bli sett, anerkjent og heiet på. Så snakk med folk, få dem til å føle seg hjemme og ivaretatt. Det er dette som selger best også.

– Er treningsbransjen generelt sett kommet langt nok med digitalisering? Hva er det eventuelt som gjenstår? 

Jeg tror vi er på god vei.

– Hvordan skal bransjen bli en troverdig folkehelseaktør i øynene til folk flest? 

Her har jeg ganske mange meninger.  Men jeg refererer først og fremst til siste del av svaret mitt på om trening er priset riktig. Jeg tror samfunnet trenger i større grad å se verdien av forebygging. Det kan nok vi som aktører også bli flinkere til å markedsføre. 

To anbefalinger:

– Med i Virke eller NHO – eller et liv utenfor?

Jeg har i en lengre tid vært medlem i Virke med PT Gruppen.

– Hva bør myndighetene gjøre for å få folk mer aktive?

Her har jeg alt for mye jeg vil skrive. Men ref tidligere svar, så gjøres det alt for lite for å legge verdi i forebyggende helsearbeid. Det er skammelig hvor lite fokus og støtte slikt arbeid får. Om jeg ikke tar helt feil, så har Ole Petter Hjelle flere ganger nevnt på podkasten Hjernesterk at du får igjen 28x på pengene du legger i forebyggende helsearbeid. 28x. Og det tar selvfølgelig tid. Lang tid.

Jeg føler meg faktisk egoistisk når jeg anbefaler folk å trene. For jeg ønsker å bli gammel i et samfunn som ikke ligner dagens.

Fem kjappe:

Hva trener du helst selv?

Løping.

– Din foretrukne treningsapp?

Enkle spørsmål. ABEL.

– Har du et treningsmål oppnådd du er spesielt stolt av?

15 år med kontinuitet.

– Hva er ditt favorittutstyr/treningsredskap?

Enkelt. Alphatek sin test- og kraftplattform.

– Bruker du PT?

Yes.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]