annonse

annonse

Bransjeprofilen: – Personlig kontakt trumfer teknologien

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Man har ennå ikke utviklet en app som får de inaktive til å begynne å trene, fastslår Halvor Lauvstad i EVO Fitness.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Halvor Lauvstad har nettopp tiltrådt som produkt- og prosjektansvarlig i EVO Fitness hvor han er med å utvikle eksisterende og nye treningsrelaterte produkter. Han har også ansvar for nye sentre i forhold til åpning og drift.

Han jobber dessuten med eksisterende sentre hvor man trenger tiltak til forbedring av driften eller hvor det er andre utfordringer og muligheter.

Lauvstad kom til EVO fra stillingen som generalsekretær i Norges Skøyteforbund.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg er utdannet fra Norges Idrettshøyskole og har jobbet i bransjen mer eller mindre siden 2001 da jeg begynte som kommunikasjonsansvarlig i SATS Norge.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg har alltid vært glad i trening. Men grunnen til at jeg kom inn i treningsbransjen var mitt bekjentskap med Anders Grøterud, kommunikasjonssjef i SATS Norge, som jeg gikk sammen med på Idrettshøyskolen – hvor vi også jobbet sammen i skoleavisen.

– Da han trengte en kompanjong i kommunikasjonsavdelingen i SATS Norge, søkte jeg og fikk jobben.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Den er enda mer spredt geografisk og via nettet, og enda mer personlig – både på nettet, geografisk og med trener på senter og utendørs. Med nettet mener jeg nettbasert trening og kostholdsveiledning hvor man blir instruert hjemme på en skjerm. Det blir også mer personlig oppfølging via nettet.

Nøkkelen til suksess?

– Det enkle svaret er jo å få nok medlemmer… Men slik markedet er nå må man treffe veldig godt på lokasjon. Det nytter ikke bare å ha flaks lenger. Å skjønne markedet man skal inn i lokalt, hva man der skal tilby og hvilket potensiale det har, er veldig viktig.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Det blir også mer og mer nisjepregede sentre, men noen nisjer er så små at de ikke genererer penger, mens andre lever lenger fordi man har tilpasset seg markedet. Nøkkelen er å treffe en stor nok målgruppe som man kan tjene penger på, og her må man gjøre et godt forarbeid før man setter i gang.

Hva trener du helst?

– Jeg trener mye kondisjon og nok styrketrening for å unngå å bli enda svakere enn det jeg er… Det betyr i praksis løping, roing, skigåing og basisøvelser for styrketrening.

Lavpris eller high end?

– Dette bestemmer markedet, men personlig liker jeg lavpris hvor man har et godt treningstilbud med fine lokaler og en hyggelig pris. Har man der også tilgang til personlig oppfølging, er det perfekt. De som er helt avhengige av for eksempel gruppetrening, oppsøker selvsagt andre tilbud.

– Det er flott at vi kan velge i mange muligheter. For meg er EVO-konseptet glimrende. Der betaler man en fornuftig pris for flotte lokaler og med muligheter til å kjøpe personlig oppfølging.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Jeg som alle andre er blitt pepret full med at «nå kommer teknologien». Dette har vi hørt i snart 14 år. Men fortsatt ser vi bare noen halvgode app-er som motiverer de som allerede trener en masse. Derimot har jeg ennå ikke sett en teknologi for dem som trenger den mest; de som må begynne å bevege seg.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Og treningen er primært fysisk. Man kan ikke sitte og se på en skjerm og der «bli trent», vi er nødt til å gjøre noe selv, og jeg har mest tro på den personlige kontakten og treningsmiljøet som gir de som ikke er selvgående, motivasjon til å bevege seg.

– Forøvrig trenger man selvsagt teknologien for organiseringen og driften av senterne. Men teknologien som skal få de inaktive til å begynne på trening, nei, den har jeg ennå ikke sett!

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Vi bruker veldig mye nettbaserte og sosiale medier, som jeg er ganske imponert over. Man treffer riktige målgrupper med et klart budskap.

– I min nye jobb har jeg sittet og fulgt med hvordan det fungerer, og det er fascinerende å se hvordan man jobber og hvordan man legger opp strategien. For meg er dette en ny verden som er veldig interessant.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Det skjedde i forbindelse med et veldig hyggelig leverandørtreff i et europeisk land. Det ble ganske lystig utover kvelden og på vei hjem til hotellet – med litt ustø gange – fant vi ut at vi ville trene knebøy med en elektronisk veibom.

– Bare én av oss klarte å flytte på bommen, men han var til gjengjeld så sterk at han bøyde bommen i 45 graders vinkel! Vi stod slukøret og betraktet resultatet og forstod at her var det bare én ting å gjøre: Vi måtte rette opp skaden og bende bommen tilbake til opprinnelig tilstand – noe vi også klarte.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste med bransjen er at stort sett alle som jobber der, enten det er på treningssentre eller hos leverandører, er grunnleggende energiske og positive folk som trives i jobben. Og om man er konkurrent eller ikke, er tonen og stemningen bestandig god.

– Det verste kan muligens være at relasjonene mellom eiere og ansatte noen steder er veldig tett og personlig. På grunn av dette vil man for eksempel føle det vanskelig å slutte i jobben for å begynne et annet sted. Jeg mener det må være lov å skifte beite uten at noen tar seg nær av det. Her må man opptre på et profesjonelt nivå.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]