annonse

annonse

Bransjeprofilen: Fra revisorstudier til «nattklubb-eier»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Tage Flugeim droppet revisorstudier til fordel for en karriere i treningsbransjen. Barry’s Bootcamp-eieren synes det verste med bransjen er frykten for konkurranse, mangfold og nye treningsformer.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Sammen med partner Linn Herland er Tage Flugheim innehaver av Barry´s Scandinavia på franchise-basis, og hovedeiere av de fire studioene som finnes i Norge, pluss et femte studio som snart åpner. Duoen er også med på eiersiden i Barry’s Stockholm.

Barry´s Bootcamp er boutiquefitness-konseptet som ble startet i Los Angeles i 1998, og var verdens første boutiquefitness-kjede. Treningen er lagt opp som en konseptuell treningsøkt av 60 minutters varighet.

Halve treningsøkten er intervalltrening på tredemølle. Resten av treningen er intensiv styrketrening med basisøvelser og bruk av manualer, strikk og kroppsvekt.

Man trener i et nattklubbpreget rom, og treningen ledes av en «entertainer» som de kaller han eller henne. Entertaineren går rundt og korrigerer og motiverer samtidig som han instruerer gulv og tredemølle.

Konseptet har bredt seg over hele verden; Fra Los Angeles til Dubai, Norge, New York, London og Stockholm.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg startet som instruktør og personlig trener på Studio Activ i Bergen i 1999. Senteret ble solgt til Sports Club og senere overtok Elixia. Jeg jobbet der til 2007, og samme året startet jeg mitt eget treningsstudio som jeg drev til 2012.

– I 2011 åpnet vi Norges første Barry´s i Bergen, som også ble den første Barry´s utenfor USA. I 2014 åpnet vi den første avdelingen i Oslo.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Etter videregående hadde jeg planer om å jobbe med økonomi, og begynte på revisorutdannelse. Da syv måneder var gått av økonomistudiet på BI innså jeg at interessen for trening, og styrketrening spesielt, var så stor at det var dette jeg ville gjøre. Jeg så ingen fremtid for meg på et kontor. Jeg sluttet på BI og begynte på idrett grunnfag.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– På den tiden var ikke PT vanlig i Norge, og det var heller ingen muligheter til PT-utdannelse. Men jeg leste amerikanske magasiner og fulgte nøye med på utviklingen og fant ut at PT var min drømmejobb. Jeg tok PT-utdannelse i Sverige, og etterpå tok jeg idrett mellomfag i Norge, søkte jobb på Studio Active og var dermed i gang i treningsbransjen.

– Jeg har veldig sans for jobben som PT, hvor man er tett på medlemmene og hjelper dem til å nå sine mål. Mitt lengste kundeforhold varte i 10 år, og damen er blitt som en tante for meg.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Det vil bli flere rendyrkede nisje- eller konseptstudio, noe vi også ser i USA. De store vil bli enda større, og vi vil fortsatt ha billigsentere/nøkkelsentere og derved et videre spekter i tilbudene. Kundene som hittil har vært veldig lojale kommer til å velge mer fritt; for eksempel spinningtimer et sted og yoga på et annet.

Nøkkelen til suksess?

– Kvalitet i alle ledd! Teamene som er i daglig kontakt med kundene må være motiverte, engasjerte og kunnskapsrike – og vi må ha et godt produkt og være optimalt gode på det vi driver med. Vi må også bygge opp gode relasjoner til kundene, med god kommunikasjon og et godt miljø og lytte til hva kundene sier.  Dette er i hvert fall nøkkelen til vår suksess.

Hva trener du helst?

– Jeg er blitt mer og mer glad i gruppetrening, hvor man blir fortalt hva man skal gjøre, i en motiverende setting. Dette er blitt en suksessoppskrift for meg selv. Forøvrig jeg liker jeg basisøvelser som styrketrening og løping, som også gir gode resultater.

Lavpris eller high end?
Tage Flugheim omkranset av partneren Linn Herland og Mr. Barry himself. (Foto Barry’s Bootcamp).

– Vårt konsept er nok definitivt i retning av high end. Jeg tror at kundene setter pris på hva de får når de betaler litt mer; Et studio som har kvalifiserte folk tilstede, lokaler i attraktive områder og som også holder ekstraprodukter som håndklær, shampoo og lotion. Men high end treffer ikke alle, så det er absolutt et stort marked for rimelige nøkkelsentere.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Jeg liker gode løpe-opplevelser på en tredemølle av toppkvalitet, og kvalitetsutstyr som gjør at jeg får trent godt. Ellers er jeg ikke så veldig opptatt av teknologi. Men det er gøy å bruke en pulsklokke av og til, eller ta med en GPS på løpetur. Det kan også være kjekt å ha en TV-skjerm på tredemøllen. Men den personlige touchen er viktigere enn all fancy teknologi.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Vi fokuserer hovedsakelig på eksisterende kunder, de er våre ambassadører ut mot resten av verden. Og fordi vi er i high end-segmentet, fungerer det ikke med en annonse hvor vi tilbyr trening for «kun» 170 kroner per time…

– Vi satser på at kundene forteller familie og venner om hvor fantastisk bra det er å trene hos Barry´s. Vi har også endel eventer på studioet, og vi bruker sosiale medier som Facebook, Instagram og Snapchat. Disse har vist seg å være veldig effektive, litt avhengig av målgruppen. Vi har en variert kundemasse, fra 16 år og opp til 75, men primærgruppen ligger på 25-45 år.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Jeg glemmer aldri en Barry´s-time i West Hollywood da jeg kom opp på tredemøllen og så at jeg skulle dele apparatet med Adrian Grenier fra TV-serien Entourage. På den tiden var jeg kjempe-fan av Entourage og jeg ble nokså satt ut da jeg oppdaget hvem jeg skulle trene sammen med.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste med bransjen i Norge er at vi fokuserer mye mer på helse og treningsglede enn hva man for eksempel gjør i USA, hvor man markedsfører og er veldig opptatt av kropp og sixpack.

– Det verste er frykten for konkurranse, mangfold og nye treningsformer. Isteden burde man vært mer på lag og innsett at kundene ønsker variasjon.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]