annonse

annonse

Bransjeprofilen: Ser tilbake på 20 år, 640 millioner kroner og tre OL

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Ronny Pettersen har vært i treningsbransjen i 20 år, og han tror vi bare har skrapet i toppen. – Mye av veksten vil vi se innenfor opplevelsesbaserte boutique-klubber. Her ligger det et stort potensial, fastslår han.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Ronny Pettersen er Senior Account Manager i utstyrsleverandøren Qicraft og eksklusiv leverandør av utstyr fra Technogym. Der har han vært en stund, og generert godt over en halv milliard kroner i omsetning. Det blir noen treningssenter besøk av slikt…

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg er utdannet eiendomsmegler fra BI, men så mange eiendommer har jeg ikke solgt. Det ble isteden treningsbransjen, hvor jeg begynte i 1998, for 20 år siden. Totalt har jeg solgt Technogym utstyr for om lag kr. 640 mill. i denne perioden.

– Treningsbransjen er en fantastisk bransje å jobbe i, så her blir jeg nok værende. Forøvrig sitter jeg på eiersiden av selskapet, det er derfor heller ikke ønskelig å forlate jobben…

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg har alltid vært veldig interessert i trening, mest styrketrening. Jeg drev også med fotball og skihopping for mange år siden. Jeg så en annonse hvor man søkte etter selgere av treningsutstyr i Norge, og bestemte meg for at den jobben skal jeg ha. Jeg tok initiativ og presenterte meg personlig for ledelsen og fulgte tett opp til jeg var ansatt.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Den vil fortsette å vokse. Jeg tror vi bare har skrapet toppen. Mye av veksten vil vi se innenfor boutique-klubber som Barrys og 1Rebel. Disse konseptene er opplevelsesbaserte og pay-as-you-go, og her ligger det et stort potensiale.

Technogyms gladgutt i Norge. (Foto: Qicraft)

– Jeg har også stor tro på at teknologi kommer til å spille en større rolle i fremtiden. Både for å underbygge og forsterke de gode opplevelsene, men også fordi verden blir mer og mer teknologisk. Her vil også teknologien bli avgjørende for å kunne drifte effektivt og lønnsomt.

Nøkkelen til suksess?

– Det er å følge med på innovasjonen. Man må være nytenkende og fokusere på opplevelse for kundene slik at de stadig ønsker å komme tilbake til senteret. Man må også følge med på teknologibiten, hvis ikke faller man av lasset om noen år.

– Du må være tro mot ditt eget konsept, tydeliggjøre deg og ditt produkt og hvilket segment du er i. Og man må ikke bli fristet til å delta i prisgaloppen, selv om en konkurrent rundt hjørnet dropper prisene.

Hva trener du helst?

– Jeg driver mest med styrketrening, og en del skikjøring vinterstid. Men jeg har sluttet med skihopping. Det er noen år og noen kilo siden jeg satte utfor hoppkanten…

Lavpris eller high end?

– Jeg foretrekker high end fordi jeg liker service, blide mennesker, pene lokaler og et veldig godt tilbud. Men begge deler er helt aktuelle og kommer til å bestå. Jeg skjønner godt lavpriskonseptet, som har vært en suksess mange steder, noe jeg tror det fortsatt vil være.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Jeg benytter som regel puls og/eller aktivitetsmåler når jeg trener, og følger treningsresultatene mine i Technogyms MyWellness Cloud. Hvis jeg trener noen form for gruppetrening, så prøver jeg å få det til på et senter som benytter Technogyms teknologi.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Jeg synes det er utrolig mye morsommere å ro eller sykle når jeg kan gjøre det på Skillbike eller Skillrow hvor jeg kan konkurrere og bli motivert av teknologien. Det samme gjelder Skillrun: Endelig en kommersiell tredemølle som er spekket med spennende teknologi.

– Samtidig som jeg er opptatt av at teknologien skal motivere og legge til rette for gode treningsopplevelser, så skal jeg også innrømme at jeg synes det er utrolig kult å kunne se treningsresultatene mine. Det blir jeg veldig motivert av!

– Jeg ser også at den unge generasjonen bruker mye teknologi. Er man ikke med på dette, vil utviklingen løpe fra deg – enten som forbruker eller som sentereier og drifter.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Jeg bruker veldig mye sosiale medier som Facebook og Instagram. Det er dette jeg synes fungerer best. Der sprer budskapet seg fort og fungerer bra.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Technogym har vært leverandør og sponsor for de seks siste olympiske leker. I den forbindelse har jeg vært så heldig å få oppleve OL i Athen, Torino og Rio de Janeiro, hvor jeg fikk møte utøvere ansikt til ansikt. Det var helt fantastisk.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er engasjementet og menneskene, det er en utrolig flott bransje å jobbe i. Men det er trist når store fullsortimentsentre dumper prisen fordi man får en konkurrent vegg-i-vegg. Man må ikke bli redd og miste troen på sitt eget konsept selv om man får litt konkurranse.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]