annonse

annonse

Bransjeprofilen: Rett fra skolebenken til treningsbransjen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eirin Bolles første jobb var å få være med og bestemme utformingen av logoen til den nye SATS-kjeden. Det var i 1995, og siden har hun holdt seg i treningsbransjen.

Eirin Bolle slår fast at Spenst er distriktenes treningssenterkjede. Kjeden består av 32 treningssentre rundt om i landet, hvor sentereierne er aksjonærer i Spenst Norge AS. Det skal gi trygghet for at de lokale interessene blir ivaretatt.

Som leder har Bolle hovedfokus på å bidra og sørge for at treningssentrene har gode stordrifts-, markeds- og effektiviseringsgevinster i kjeden.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har en bachelorgrad i kommunikasjon og ledelse fra Markedshøyskolen/BI, i tillegg til prestasjonsledelse og coaching fra Høyskolen i Hedmark.

– Jeg begynte i treningsbransjen som veileder og instruktør tidlig på 90 tallet, og trivdes veldig godt i miljøet. Så ganske raskt etter utdannelsen fikk jeg muligheten til å bli med i oppbyggingsfasen av SATS-kjeden og har vært i bransjen siden den gang. Man kan si jeg har gått skolen gjennom erfaringen. Jeg var veldig heldig som fikk være med i prosjekter sammen med gründerne Vegard Liven og Bjørn Sigurd Johansen i etableringen av merkevaren SATS.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Jeg kom rett fra skolebenken til jobben med å lage SATS-logoen i samarbeid med et reklamebyrå. Det var ett av mitt første prosjekt og veldig spennende. Så ble jeg tatt med på reisen til SATS, som prosjektleder, salgsleder, regionssjef – Stor Oslo/Stavanger, salgsdirektør, Special Assets Director og kjedeleder for Spenst.  Etterhvert gikk jeg ut av SATS og var med å etablere Spenst som egeneid kjede i 2011.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg har alltid likt å trene og holde meg i form. Jeg begynte å trene på Spektrum Trim og Helse mens jeg studerte, og akkurat da skjedde det veldig mye i bransjen, med ideer om kjedevirksomhet. Jeg ble tilbud jobb i treningsbransjen og synes det var spennende å få bruke min utdannelse og kompetanse. Jeg har fått interessante utfordringer hele veien, og vært tett på utviklingen.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– I utgangspunktet tror jeg at bransjen er der hvor den nå er, men den vil forandre seg til å bli mer profesjonalisert – og ikke minst vil nisjene fortsette å sette preg på utviklingen.

– Jeg tror at bransjen vil tiltrekke seg flere mennesker med en bredere bakgrunn enn for eksempel fysioterapeut og idrettshøyskole med interesse for det treningsfaglige. Jeg ser at man går i en retning av flere oppkjøpere og eiere med bakgrunn fra andre næringer, noe som gjør at bransjen blir mer profesjonell på drift, økonomi og bruk av moderne teknologi.

Nøkkelen til suksess?

– Jeg har erfart, på godt og vondt, at Norge er et langstrakt land med store lokale variasjoner, noe som gjør at det til tider ikke er likhetstegn mellom det å drive et treningssenter i by og bygd.  Du må være tro mot ditt konsept og det markedet du er i, og ikke minst tilby et godt produkt i ditt lokale marked.

Hva trener du helst?

– Det går mest i løping og styrke. Forøvrig synes jeg alt av fysiske utfordringer er gøy.

Lavpris eller high end?

– Jeg har havnet i spagaten, fordi Spenst er både lavpris og high end. Det er spennende fordi vi er et distriktkonsept, og noen steder i Norge, hvor det er mange treningsivrige mennesker, kan man tilby high end og få suksess. Andre steder passer det bedre med lavpris og nøkkelkorttilbud. Man må tilpasse seg og være kjent med de lokale forutsetningene, for å oppnå et godt resultat og overleve i markedet.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Teknologi er kjempespennende, og alle bransjer gjør bruk av sosiale medier og teknologiske plattformer. Markedet forventer også bruk av teknologi, og man er nødt til å henge med. Det skaper effektivitet og god kommunikasjon.

– Men den nye teknologien vil ikke erstatte behovet for å bli sett og hørt, for oss er elektroniske medlemskort, bruk av app og sosiale medier kun hjelpemidler for å målrette vår kommunikasjon på en bedre måte i forhold til aktiviteter, tilbud og hendelser ovenfor våre medlemmer og markedet.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Jeg har stor tro på sosiale medier og markedsføring direkte rettet mot utvalgt målgrupper. Vi er opptatt av å ikke  «skyte med hagl» men snakker for eksempel direkte med seniorer når det er seniorer vi ønsker å henvende oss til, det samme gjør vi med studenter. Vi har mye å gå på når det gjelder å rette markedsføringen inn mot de enkelte gruppene.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Jeg glemmer ikke da Spenst kjørte fokus på løpetrening og etablerte mange løpegrupper rundt på sentrene. Som motivasjon startet vi en konkurranse hvor et medlem ble trukket ut til å få tur til New York maraton. Vinneren var et medlem fra Spenst Moss. Han var en «overentusiastisk» sprudlende gutt som heter Roger. Maken til energi, pågangsmot og treningsglede har jeg knapt sett.

Eirin Bolle og mannen Freddy Bolle på startstreken under New York maraton november i fjor.

– Det var ekstra imponerende å vite at han hadde jobbet lenge og hardt for å komme i form og i tillegg endret livsstil på veien til målet. Jeg hadde jo også selv gleden av å oppleve New York maraton og stemningen rundt det store og verdenskjente arrangementet. Å skape aktiviteter og samle medlemmer er utrolig artig i forhold til virksomheten vår.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er at vi jobber med verdens mest spennende produkt – helse – og vi ønsker utelukkende å oppnå positive ting.

– Det verste er det store presset som de lokale drifterne jobber under. Hvis utviklingen i bransjen fortsetter med priskrig og overetableringer, kan det ødelegge for gode treningstilbud ute i distriktene. Jeg tror at samarbeid mellom offentlig og privat sektor vil bli viktig i fremtiden med tanke på å påvirke og sikre en positiv utvikling innen fysisk aktivitet og helse.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]