Ida M. Perez har tidligere vært produktsjef i godteribransjen. Men så fant hun ut at det var på tide å tappe litt energi ut, i stedet for å stå i bresjen for å fylle på. Siden den gang har treningsutstyr vært hverdagen.
Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.
Ida Perez er markedssjef i Fitness Brands Norway, hvor arbeidsoppgavene blant annet er å levere kompetanse til treningsbransjen gjennom support, conventions og kurs for kunder.
Hun tror at bransjen i nær fremtid vil ta beslutninger og investeringer på bakgrunn av tall og fakta basert på hvordan medlemmene ferdes og fungerer på et treningssenter.
– Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?
– Jeg har tidligere vært i Alcatel Telecom og Brynild Gruppen. Jeg har jobbet med innkjøp og prosjektledelse, og jeg var produktsjef i Brynild Gruppen.
– Jeg begynte i Gymline i 2009, og i 2016 fusjonerte vi med våre svenske kollegaer og skiftet navn til Fitness Brands. Fellesnevneren må vel være at jeg alltid har trivdes med alle slags arbeidsoppgaver, prosesser og mennesker.
– Hvordan endte du opp i treningsbransjen?
– Brynild Gruppen tilhører jo godteribransjen, så istedenfor å fylle energi inn, fant jeg ut at det var på tide å få litt energi ut…
– Treningsbransjen er en hyggelig og positiv bransje og er en viktig bidragsyter til samfunnet som har stor fokus på helse og miljø. Oppdraget mitt i Gymline var å etablere og lage magasinet Training People, en slags papirutgave av Treningsindustrien.no. Jeg hadde profilintervju med blant annet Olav Thorstad og Anne Thidemann.
– Målet var å gi kompetanse og påfyll tilbake til bransjen på trening, ledelse og retention, med andre ord hvordan bevare medlemmer.
– Hvor er bransjen om 5-10 år?
– Det viktigste for alle, uansett bransje, er å ikke stå på stedet hvil, det være seg om du er liten eller stor. Om 5-10 år er vi blitt flinkere til å nyttiggjøre og omvandle data og informasjon til en merverdi for kundene. Jeg tror også at bransjen har enda mer fokus på Active Aging; en kundegruppe med stort potensiale.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Bransjen vil i enda større grad være akseptert som en helseleverandør på linje med andre profesjoner. Den høye innovasjonstakten som vi ser i dag, kommer til å gå enda raskere. I kraft av at vi profesjonaliseres, vil beslutninger om etableringer og investeringer i utstyr tas på bakgrunn av tall og fakta for hvordan medlemmer ferdes og fungerer på et treningssenter.
– Life Fitness, som er verdens største produsent av treningsutstyr og vår samarbeidspartner, investerer i utvikling og innovasjon av programvare som en viktig del av produktutviklingen. Programvaren som er i treningsutstyret vil ha mye å si for treningsopplevelsene.
– Nøkkelen til suksess?
– Noen har sagt at suksess er å mestre livet! Overført til treningsbransjen vil det si å få medlemmene til å mestre treningen. Da vil de også fortsette å trene på senteret. Man må gi medlemmene gode treningsopplevelser.
– Dette vet jo alle i grunnen, og de jobber på forskjellige måter for å nå målet. For Fitness Brands som leverer treningsutstyr er vi trygge på at vi har den beste produktporteføljen og kompetansen som skal til for å gi de innovative løsningene, slik at kundene våre kan gi de gode treningsopplevelsene til medlemmene på senteret.
– Hva trener du helst?
– Jeg er et skippertaksmenneske, og er vel ikke helt alene om akkurat det. Treningen skjer mest på mølla, og jeg er en fan av styrketrening. Desto eldre man blir, desto viktigere blir treningen. Og når man blir «et offer for gravitasjonskraften», må man øke innsatsen.
– Jeg liker også lange vandringer. Vi er en venninnegjeng som gjennomfører en årlig pilegrimsvandring i Sør-Europa.
– Lavpris eller high end?
– Begge deler er vel bra for alle lommebøker. De aller fleste vil vel egentlig ha high end, men dette avhenger av privatøkonomi.
– Vi ser nå, både i Norge og utlandet, at folk er villige til å bruke mye penger på egen helse. Da er det viktig for bransjen å vise verdien av å betale mer, blant annet med «look & feel»-faktoren hvor man opplever et lekkert designet senter, og blir møtt av et hyggelig personale og blir tatt vel vare på med god service og får gode treningsopplevelser.
– Vi kan trekke en parallell til hotellbransjen, hvor det handler om å gi gjestene god komfort. Det nytter for eksempel ikke å tilby et dårligere bad enn hva gjesten har hjemme.
– Hva er ditt forhold til teknologi i trening?
– Det blir litt som med smarttelefonen; De færreste benytter seg av alle mulighetene som ligger i mobilen, men tar dem i bruk litt etterhvert. Når jeg går på mølla liker jeg å ha en egen skjerm istedenfor å se på det samme som alle de andre. Jeg må også ha musikk på øret når jeg trener.
– Og når man sitter på en ergometersykkel, kan man for eksempel ha en skjerm foran seg og oppleve at man tråkker rundt på sykkelen i Sydney. Dette er både motiverende og underholdende for mange målgrupper, for når man får en slik morsom distraksjon under treningen, merker man knapt at man blir sliten.
– Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?
– Vi har jo stor tro på Treningsindustrien.no, hvor vi har lagt inn mye annonsering. Vi er også på sosiale medier som Facebook og Instagram.
– Dessuten er salg- og serviceteamet viktig for oss. Det er disse som er ute hos kundene våre, får vite hvor skoen trykker og bidrar til å løse kundenes utfordringer.
– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?
– Jeg husker da TRX slyngetrening ble introdusert til bransjen i Norge i 2009. Vi hadde nettopp installert slynger på et senter, og slyngene hang fra taket på rad og rekke i en funksjonell sone. Et medlem lurte på om det var laget en slalåmløype som man skulle gå eller løpe igjennom.
– Vi kan gjerne trekke på smilebåndet, men vi kan også trekke paralleller til i dag, hvor medlemmer kommer inn døren og blir møtt av en såkalt rigg. Det er ikke alltid åpenbart for alle hva og hvordan man skal trene der. For de som er vel bevandret i trening, er dette kjempegøy, men de tilhører mindretallet og representerer ikke den eldre garde og lavterskel-medlemmer.
– Vi må forstå at de aller fleste har behov for treningsprogresjon, og derfor bør man vurdere hvilken målgruppe man bygger et senter for, uten å skremme bort potensielle nye kunder før folk har fått satt foten sin på innsiden av døren.
– Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?
– Det beste er menneskene! Treningsbransjen er et herlig sted hvor folk har utrolig mye «passion» og engasjement både i by og bygd. På mindre steder opplever jeg at de som driver senterne legger veldig mange timer ned i livsverket sitt. De er dessuten i mange funksjoner og jobber både som vaktmestere og daglige ledere på én gang.
– Det verste må vel være alt kroppspresset og alle vi ikke får inn på sentrene. Vi må nok våge å vise «vanlige folk» i alle aldersgrupper som holder på med «vanlig» trening. Man har lett for å være på jakt etter de samme målgruppene. Mange ønsker bare å trene for å kunne bruke buksen man fikk på seg i fjor. De trenger treningsutstyr som de forstår bruken av, for å mestre egen trening.