annonse

annonse

Bransjeprofilen: Solveigs lønnsomme Oase

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Puls Oasen gikk i pluss etter ett års drift. Det hjalp selvsagt at treningssenteret til Solveig Olsen ligger i kjøpesenteret Oasen Storsenter rett utenfor Haugesund, samt at ektemannen er superselger…

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

I snart fem år har Solveig Olsen drevet et av Haugalandets mest attraktive treningssentre; Puls Oasen i Oasen Storsenter nær Haugesund.

Solveig har et glødende engasjement for menneskers helse. Hun gjør sitt ytterste for å gi alle senterets medlemmer god service, motivasjon og resultater. Ikke rent sjelden kommer medlemmene med blomster…

Puls Oasen har rundt tusen medlemmer, med en blanding av unge og eldre. Og eieren gleder seg over at så mange seniorer ser verdien av fysisk aktivitet under profesjonell veiledning på et treningssenter.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har bestandig elsket å trene. Jeg er utdannet instruktør innen forskjellige treningsformer og har lang erfaring som instruktør. Trening er noe jeg har vært engasjert i hele mitt liv.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– For fem år siden, i september 2012, besluttet jeg og min mann, Odd Harald Pedersen, å satse på vårt eget treningssenter, og startet da opp Puls Oasen i Oasen Storsenter. Vi hadde is i magen, og da det første året var omme kunne vi konstatere at dette gikk riktige veien. Det var en god inspirasjon for å fortsette videre.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Jeg tror flere og flere kommer til å være mer fokusert på helse. Ikke minst ønsker bedriftene å holde sine ansatte i form, og jeg tror vi vil få mer medlemsrekruttering gjennom arbeidsgiverne. Etter hvert tror jeg at enda flere bedrifter vil betale for sine ansattes treningsaktiviteter. Trening gir mer produktive medarbeidere, og sykefraværet minsker. Det gjelder spesielt for yrker hvor man sitter mye i ro; kontorarbeid, etc. Jeg tror og håper på lyse tider for treningsbransjen fremover.

  Nøkkelen til suksess?

– Det er viktig at kundene opplever god service og at de ansatte er serviceinnstilt. Jeg har også vært kostnadsbevisst og svært nøye på hvor jeg har brukt pengene. Jeg er en svært utholdende person, en som aldri gir opp. Har jeg bestemt meg, står jeg på! Jeg har troen på det jeg holder på med, og har jeg etablert noe som fungerer, så holder jeg fast ved det, fremfor stadig å se etter hva andre gjør.

– Jeg har også hatt god hjelp av min mann, som har god erfaring innen bedriftsøkonomi og er eier og daglig leder av Spar-butikken i Kopervik. Og han er, hva jeg vil kalle, en superselger! Hans egenskaper på det feltet har i høyeste grad vært medvirkende til at vi har lykkes.

Hva trener du helst?

– Jeg liker godt å trene på noe som gjør meg skikkelig sliten, for eksempel en god, hard høypuls-time og styrketrening.

Lavpris eller high end?

– Det viktigste for oss er å ha høy kvalitet på hva vi tilbyr, men selvsagt til en konkurransedyktig pris. Personlig mener jeg at prisene bør opp for at vi skal kunne gi god nok kvalitet. Ha fokuset enda mer på innhold og ikke pris. Dette tatt i betraktning, så heller jeg vel mer til high end-segmentet.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Personlig liker jeg teknologi, men det må være opp til kundene hvor mye teknologi de ønsker å involvere i treningen. Noen medlemmer er veldig fokusert på teknologi, mens for andre er ikke apparaturen det mest avgjørende. Men vi har jo blant annet tatt pulsmåling inn i spinningsalen, og folk synes dette er veldig ok; Man kan se hvor langt man har syklet og hvor høy pulsen har vært. Etterpå får de en e-post som viser hva de har prestert under spinningtimen.

– Men opplevelsen må være det aller viktigste, hvor man får hjelp av dyktige instruktører og gode treningsprogrammer. Våre medlemmer kan dessuten bruke en app hvor de får hentet ut treningsprogrammer, så teknologien er etterhvert blitt en del av treningen på mange områder.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Vi bruker sosiale medier en del, som Facebook og Instagram, men den aller viktigste og mest effektive markedsføringen, er våre mange fornøyde kunder! Vi bruker sjelden radio- og avisannonsering.

Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Jeg husker spesielt året 2013, da vi hadde drevet Puls Oasen i ca. ett år, og så at det vokste penger på firmakontoen. Vi hadde jobbet hardt med etableringen, men da visste jeg at ting begynte å fungere. Det er den beste følelsen jeg har hatt så lenge jeg har vært i bransjen; å oppleve at senteret går godt, at man har god nok økonomi til å investere i nytt utstyr og dessuten får man da et overskudd til å drive senteret uten å tenke på røde tall og penger hele tiden.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er alle de positive menneskene man treffer hver eneste dag, og som er så fornøyde at de til og med gir oss blomster. Det er stor glede når mennesker setter pris på servicen vi gir dem.

– Det verste er at det ennå eksisterer noen fordommer mot treningssentre: Endel tror stadig at vi er veldig kroppsfiksert og higer mot det perfekte. Men, heldigvis, når folk får oppleve senteret, skjønner de hvor gøy og givende det er å trene, og de elsker aktiviteten og det sosiale fellesskapet. Dette gjelder kanskje særlig de eldre.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]