Driftsdirektør Ingvild Lie Indergaard i Family Sports Club kombinerer triatlon med gruppetrening, og glemmer aldri den misfornøyde kunden som kjørte rett inn i resepsjonen.
Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.
Ingvild Lie Indergaard er driftsdirektør og nasjonal leder for gruppetrening i Family Sports Club. Hun arbeider med optimal rigging av sentrene for de ti lokasjonene hun har ansvaret for, følger opp budsjett, resultat og senterleder.
Hun har også det overordnede ansvaret for gruppetreningen til kjeden; produktmanual, egenproduksjoner for gruppetrening, kursing internt og samarbeid eksternt, samt kostnadskontroll.
– Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?
– Jeg har hatt en fot innenfor og et veldig stort hjerte for bransjen i over 20 år. Startet som gruppeinstruktør som 16-åring og utdannet meg til fysioterapeut. Jobbet med formidling av forskningsbasert kunnskap om rygg og nakke i flere år.
– Jeg har også utdannelse i prosjektledelse og ledelse fra BI og Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Bakgrunnen min er en kombinasjon av helse, trening og ledelse.
– Hvordan endte du opp i treningsbransjen?
– Jeg hadde vært instruktør siden 1999, og i 2012 flyttet jeg på meg og begynte å lede gruppetimer på Stamina Hot i Mjøndalen, mens jeg jobbet fulltid som fysioterapeut. Jeg var litt småskeptisk til den røde firmafargen og navnet «Hot», men det gikk raskt over – og jeg er veldig glad for årene i Mjøndalen.
– Jeg ble sportslig leder og leder av senteret, og sluttet i jobben som fulltids fysioterapeut. Treningsbransjen ble min hovedbeskjeftigelse. Etter fire år som senterleder fikk jeg anledning til å jobbe med min store lidenskap, gruppetrening, og ble nasjonal leder for gruppetrening.
– Jeg fikk med meg ett år som styremedlem, før alle Stamina-sentrene inngikk i Family Sports Club, hvor jeg fikk stillingen som driftsdirektør.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Hvor er bransjen om 5-10 år?
– Jeg tror vi vil se flere større aktører, som ønsker å tette gapet mellom helsevesenet og treningssentrene. Vi vil se flere nisjesentere, og de største kjedene vil bli større. Vi vil se en økende segmentering mellom nisjesenterne og de store aktørene. De sistnevnte vil jobbe for å koble sammen helse og trening.
– Nøkkelen til suksess?
– De som evner å åpne døren mot det store flertallet som ikke trener i dag, har nøkkelen til suksess! Family Sports Club er på god vei dit. Det handler blant annet om å gjøre trening som medisin lett tilgjengelig for de som sitter med muligheten til å påvirke folks adferd.
– Suksessen for de enkelte sentre ligger i å fylle våre primærbehov: Å bli sett, føle tilknytning, personlige relasjoner og se en utvikling. Og man må jobbe med motivasjon, mål og mestring. Det kan høres enkelt ut, men det er en stor utfordring.
– Hva trener du helst?
– Jeg ble bitt av triatlon-basillen for tre år siden. Det ble så mye hopp og sprett en periode at jeg endte opp med krykker et par års tid. Etter at jeg kastet krykkene, begynte jeg med svømming, sykling og løping.
– I år fullførte jeg en full «Ironman», som innebærer fire kilometer svømming, 18 mil på sykkel, samt maraton. Noen vil kanskje mene at jeg har en litt sær interesse…
– Gruppetimer ligger selvsagt mitt hjerte ekstremt nært, og hver uke leder jeg fortsatt gruppetimer, noe jeg sikkert kommer til å fortsette med til jeg har passert de 90…
– Lavpris eller high end?
– Det må være både og, det holder ikke med enten eller. Det er helt naturlig at markedet må tilpasse seg forskjellige kundebehov og preferanser i forhold til pris. Som aktør i bransjen mener jeg vi må være eksperter på å vise våre produkter, slik at kunden har en mulighet til å velge riktig, uavhengig om de går for lavpris eller high end.
– I mine øyne abonneres det ikke på trening, men man betaler en liten sum for god helse, meningsfulle opplevelser, bruk av naturen og rask hjelp ved sykdom og skade. Den siste tilleggsfaktoren er nok for meg definisjonen på fremtidens high end, og det er dette Family Sports Club satser på.
– Hva er ditt forhold til teknologi i trening?
– Teknologi gjør treningen lettere tilgjengelig for alle og muliggjør utvidede åpningstider. Teknologien forbedrer treningsopplevelsen og gir motivasjon gjennom underholdning og tracking av trening.
– Men til syvende og sist dreier det seg ikke om teknologisk utvikling, men om å ha de rette personene som evner å benytte teknologien riktig.
– Jeg tror man kunne drevet et fantastisk godt og lønnsomt treningssenter i dag uten en eneste teknologisk innsatsfaktor. Da hadde vi kanskje også kommunisert bedre isteden for å ha musikk på øret og fingrene på mobiltastaturene. Jeg har et noe splittet forhold til dette.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
– Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?
– Jeg tror på markedsføring som skaper følelser i oss, som viser meg hvordan jeg kan nå målsettinger og få dekket mine behov. Den må være personlig, og om den treffer så handler det ikke om pris.
– Jeg tror også sterkt på påvirkning, og er veldig fascinert av Robert B. Cialdini som har skrevet mye om innflytelse, makt og påvirkning. Det er spennende lesning for dem som driver med salg og markedsføring.
– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?
– Jeg var senterleder, og mens jeg var på ferie fikk jeg en nokså sjokkerende telefon fra politiet: En kunde hadde, med fullt overlegg, kjørt bilen gjennom inngangspartiet så glasset sprutet, til bilen stanset ved sofakroken i resepsjonen. Han hadde kjørt over et kjøleskap, og varer fra stativene lå strødd over hele området sammen med et hav av glasskår. Det så ut som en krigssone.
– Sjåføren var en mann som var misfornøyd med en faktura, og da døren var stengt, brukte han kjøretøyet som rambukk! Vi holdt bokstavelig talt åpent hus en lengre periode… Det er heldigvis langt mellom slike opplevelser, og det var en lykke at ingen ble skadet.
– Dette er det minne fra bransjen som definitivt sitter best i hukommelsen! Forøvrig fikk vi hele tildragelsen foreviget med vårt overvåkningskamera.
– Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?
– Det beste er alle de fantastiske menneskene som jobber i bransjen og som jeg har den største respekt for. Jeg opplever en enorm lidenskap, arbeidsglede og arbeidsmoral. Alle har som mål å lykkes og de ønsker å skape aktivitet for folk. Det er fascinerende.
– Det verste er influencere som bruker treningssentre som arena for sitt budskap med dårlige verdier. Treningsbilder med pupper, lår, rumper og six packs legges ut på sosiale medier, spres uten videre refleksjon. Dette er ille og dessuten ødeleggende for bransjens omdømme.
– Her må vi på sentrene ta ansvar. Jeg er veldig glad for at Family Sports Club har en helt klar profil her for å fremme sunne verdier.