annonse

annonse

Bransjeprofilen: Tar opp konkurransen med alle

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Espen Ødegaarden inngikk et veddemål med salgsteamet, som deretter satte salgsrekord og cashet inn: Sjefen måtte løpe fra Porsgrunn til Oslo – en «liten joggetur» på 160 kilometer… 

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Espen Ødegaarden er daglig leder og medeier av Elixia Grenland. Med 14 000 medlemmer fordelt på syv sentere, er Ødegaarden ansvarlig for en betydelig aktør i treningsbransjen.

Han har stor tro på fleksibelt medlemskap som Sats Elixia har innført, og mener dette er fremtiden for mange av konkurrentene også.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg er utdannet fra Forvaret og senere Handelshøyskolen BI, og kom inn i treningsbransjen i 1997. Jeg ville ha en deltidsjobb ved siden av studiene, og ble treningsveileder. Så gikk det ikke så mange måneder før jeg var senterleder ved Sats Porsgrunn.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg har bestandig vært aktiv med trening og var så heldig å kunne kombinere markedsføringsutdannelsen på BI med at man trengte påfyll av folk i ledelsen ved Sats Porsgrunn. Fra treningsveileder gikk det videre til å jobbe med bedriftssalg, før jeg endte opp som senterleder.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Jeg tror nok vi vil se færre antall sentere enn hva vi har i deler av landet i dag, en del klubber rundt omkring blir sannsynligvis borte. Og den modellen vi har gått inn på vil bli aktuell for flere; en medlemsstruktur hvor du kan betale for det du bruker. Vi opplever at medlemmene er veldig fornøyd med hvordan de nå kan betale for medlemskapet sitt.

Nøkkelen til suksess?

– Hos oss har det definitivt vært at vi har kommet inn med nye, flotte sentere med riktig beliggenhet. Men vi hadde jo aldri hatt det antallet medlemmer som vi har i dag uten de rette folkene på jobb, det være seg resepsjonisten, hun i miniklubben eller han som kjører en sykkeltime. Vi har laget en hashtag som heter «folka», for dette er det aller viktigste i kampen om å få folk inn på senterne. Et begrep vi banker inn hos våre ansatte. Vi setter menneskene i fokus!

Hva trener du helst?

– Jeg er relativt allsidig og driver med alt fra triatlon og maraton til å delta på spinning og løfte litt vekter på senteret. Jeg gjør det meste av hva som må til for å holde en 43 år gammel kropp i form.

Lavpris eller high end?

– Ja takk begge deler, er det vel lov å si… Jeg tror alt til sin tid, i forhold til klubben du har, beliggenheten og til hvilken del av markedet man har tilgang til. Og med vår nye struktur fanger vi opp begge deler.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hos oss kan du trene for helt ned til 299 per måned, og kjøpe deg opp i forhold til behovet og hvilke senter du ønsker tilgang til. Da konkurrerer vi mot lavprissentrene på det billigste abonnementet og så tar vi fullservice og high end på det andre.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Tror jeg har et akkurat passe greit forhold. Jeg liker å bruke pulsklokke når jeg løper og sykler, og jeg bruker Iqniter når jeg kjører spinningtime. Men jeg er ingen freak som må loggføre absolutt alt jeg gjør, derimot ser jeg at det har sin nytte, blant annet i forholdet til å trene riktig og å motivere seg til å kjøre tøffere intervaller. Alt i alt har jeg et sunt forhold til duppedittene.

Hvilken type markedsføring tror du på?

– Jeg har vært igjennom perioden hvor man teppela biler og byer med papir, i form av flyers og plakater, og satte inn masse annonser. Men i de siste årene har vi utelukkende vært på sosiale medier, og vi har ikke rykket inn en eneste annonse på papir i løpet av de siste to årene. Sosiale medier og fornøyde kunder er den beste markedsføringen vi kan få.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– For 3-4 år siden inngikk jeg et veddemål med salgsteamet mitt: Hvis de solgte inn et visst antall medlemmer innen en bestemt dato, skulle jeg løpe til Oslo – en strekning på «bare» 16 mil! Dette skapte en ekstrem aktivitet på sosiale medier, og medarbeiderne sto virkelig på for å få folk til å melde seg inn. De nådde salgsmålet all time high den sommeren, og for meg var det derfor bare å ta på seg joggeskoene. Jeg og en kollega brukte 24 timer på løpeturen fra Porsgrunn til Oslo. Og jeg gjør det gjerne igjen!

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er jobben med mennesker; å få de ansatte til å trives i lag og gi medlemmene en god følelse av det de gjør hos oss. Det verste er de som prøver seg på de såkalte snarveiene. Dessverre har vi noen ganger opplevd å få slike medlemmer også.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]