annonse

annonse

Bransjeprofilen: Teknologinerd med måledilla

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Family Sports Club-sjefen, Jamie Sorensen, ble tidlig klar over at han synes butikk er gøy. En fot innenfor treningsbransjen i studietiden, ble avgjørende.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Hadde det ikke vært for Jamie Sorensen hadde du ikke lest denne saken her du leser den!

For i tillegg til å ha «gått skolen» fra deltidsresepsjonist på et treningssenter til relativt nyansatt daglig leder i Family Sports Club-kjeden, har han hatt et par sidespor. Ett av dem var å lansere Treningsindustrien.no, og drifte den i noen måneder, før han reiste videre til salgsjobb i Qicraft Norway – for deretter å vende tilbake til røttene.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har jobbet med trening i ni år, og på den tiden har jeg gjort mye forskjellig. Det dukker opp mange spennende muligheter, og i blant må man gripe dem. Det begynte som ekstrahjelp i resepsjonen, og etter det har jeg vel hatt de fleste roller, stillinger og styreverv man kan tenke seg. Av skolegang har jeg økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Østfold – som har vært en veldig nyttig utdannelse.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Det var tilfeldigheter, som det ofte er. Fra jeg var ni, ti år og solgte bilvask til alle i nabolaget og kjøpte hockey-kort på utenlandsferie for å selge til kompiser da jeg kom hjem, har jeg alltid visst at jeg skulle drive med butikk på en eller annen måte.

– Tanken var kanskje internasjonal varehandel og en karriere der, men da jeg skulle studere økonomi i Halden trengte jeg en deltidsjobb. Dette var i 2008, og Atle Martinsen, Ole Johnny Ringsrød og Thomas Amundsen skulle starte Family Sports Club i byen. Der fikk jeg jobb, og det ble raskt tydelig hva jeg hadde lyst til å jobbe med.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Tydeligere differensiert og sterkere på teknologi. En av tre foretrekker treningssenter som arena for treningen sin. Det er selvfølgelig ønskelig å tiltrekke seg resten, og for å få til det er det naturlig å tenke differensiering.

– Det betyr ikke at vi bare vil se nisjesentre, men at sentrene med tjenestene de tilbyr blir tydeligere på hva det er og hvem det er for.  Jeg mener også at tradisjonelle fullsortiment-sentre vil bestå. Tilbudet der vil tilpasse seg forskjellige målgrupper i større grad. Mange satser på club-in-club varianter, og det blir interessant å se utviklingen og suksessen til de konseptene.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Når jeg er kunde på treningssenter har jeg lyst til å trene litt av hvert. Personlig har jeg ikke lyst til å «brøle i baris» mens jeg kaster vekter på gulvet, og jeg vil heller ikke trives i et rendyrket yogasenter – selv om jeg har lyst til å delta på lignende trening i blant. Jeg tror flere føler det sånn, og da passer fullsortiment senteret.

Nøkkelen til suksess?

– Ja, den som har oppskriften på det er veldig heldig… Om man søker kunnskap, planlegger godt, jobber knallhardt og tør å handle, da vil man komme et godt stykke på veien. Timing er også en viktig faktor.

Hva trener du helst?

– Løping – både intervalltrening og litt lengre økter. Det er slitsomt, gjør litt vondt og er veldig målbart. Jeg er ikke god, men det er hardt og gøy.  Alt som kan gjøres intensivt, effektivt og er målbart er morsomt.

Lavpris eller high end?

– Selv er jeg villig til å betale mye for gode tjenester, og det er jeg ikke alene om. Vi må våge å tilby spennende tjenester, konsepter, løsninger og produkter, og ta betalt for det.  Markedet er ikke så prissensitivt som vi tror hele tiden.

– Alle forretningsmodeller som gir avkastning på investert kapital har livets rett. Og markedet trenger begge forretningsmodellene, for noen er jo opptatt av pris. Generelt sett mener jeg trening er altfor billig.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?
Jamie Sorensen

– Her er jeg skikkelig nerd. Får ikke nok av det. All bevegelse jeg gjør måles og går inn i appene og kan fremstilles i en graf. Har gjerne en dings på hver arm. Puls, vekt, fettprosent, skritt, snittfart, blodtrykk, distanse løpt, timer stått, luftkvalitet på soverommet og søvnkvalitet er de tingene jeg kommer på umiddelbart at jeg måler. Jeg får ikke nok dingser og apper, det motiverer meg og jeg synes det er gøy å måle, teste, sjekke og prøve.

– Når vi tenker drift så er teknologi utfordrende og ressurskrevende, men det gir også uante muligheter. DNB er en passe suksessfull butikk rent tallmessig, se hvordan de allokerer ressursene sine. De stenger kontorer og lanserer apper, og det ligger mye arbeid bak de appene. Trening er ikke der helt enda, men det er naivt å tro at vi ikke går i den retningen.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Leverer du et bra produkt og scorer bra på kundetilfredshet, er kundene dine den beste markedsføringen. Utover standardsvaret så vil jeg si digital markedsføring. Det er målbart, effektivt og treffer de du vil treffe med det budskapet du vil treffe dem med. Det er nesten så bra at vi glemmer de tradisjonelle markedsaktivitetene vi har holdt på med.

Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Det er mange gode historier og minner. Treningsbransjen er liten, og kollegaer blir venner. Bånn gass på sentrene, reiser og arrangementer gir mange gode historier. Denne helgen er et eksempel på det. Family Sports Club samlet troppene til en knalldag med faglig og sosialt påfyll. En stor gjeng på mer enn 90 personer med herlige mennesker som har passion for det de driver med som er samlet til en slik dag, gir en veldig god opplevelse.

– Også husker jeg januar for en del år siden, senteret i Halden var vel 3-4 år. Vi hadde et bra team, traff med produktet vi leverte og la opp en skikkelig satsning til høysesong i januar. Vi trykket på de fleste knappene vi kunne, og resultatet var helt vanvittig. Vi solgte mer enn 300 medlemskap på en måned. Veldig mye for et senter i en by med 30.000 mennesker. Det var vanvittig!

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det absolutt beste med bransjen er misjonen vår: Vi jobber med aktivitet og trening, som gjør mennesker friskere og gladere. Det er meningsfylt. Det er synd politikerne ikke anerkjenner vår store nytte for samfunnet, for de ser den definitivt, de bare anerkjenner den ikke. Her gjør Anne Thidemann en stor og viktig jobb, og jeg heier på henne i kampen. Jeg håper flere sentre støtter opp under Virke.

– Vi har jo noen utfordringer også. Jeg synes for mange faller fra. Retention-tallene våre er ganske bra, men likevel er det for mange som faller fra. En av tre trener på treningssenter i Norge, kanskje verdens beste penetrasjonsrate, men en av utfordringene våre er å få tak i de andre to.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]