annonse

annonse

Bransjeprofilen: Tre t-er til evig tid

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Hilde Thommesen Holck tror den største endringen for bransjen de neste årene er at offentlig sektor og treningssenterbransjen endelig kommer til å samarbeide mer om jobb nummer én: Folkehelsen.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

 Hilde Thommesen Holck har styrt 3T-kjeden i en årrekke. Familiebedriften ble første jobb, og antageligvis siste. I Trondheimsregionen er det ingen andre fullservice-kjeder som har fått skikkelig fotfeste. Selv SATS Elixia ble feid av banen.

– Bransjen fanger. Det er alltid noe man kan bli bedre på og ta tak i. Og vi leverer et artig og høyst nødvendig produkt, så jeg er «stuck» her, fastslår hun.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har vært i bransjen siden 1990, men bakgrunnen min er ikke bransjerelatert. Jeg studerte kunst og design, og klesdesign i USA.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg har jo en far da… (Tor Thommessen, grunnleggeren av 3T, red.anm.). Da jeg kom hjem i 1990 hadde jeg en masse ideer om hvordan et treningssenter kunne være. Jeg hadde vært medlem på diverse sentre i USA, og den gang så man dit når det gjaldt trening. Jeg hadde vært gjennom både joggebølgen og Jane Fonda – og satt med mange tanker om hva treningssentre skulle levere, og hva min far kunne gjøre Tor Thommesens Treningsinstitutt til. Jeg er med andre ord arvelig belastet.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Jeg tenker at vi kommer til å ha mer samkjøring og samarbeid med det offentlige. Vi har sett en tendens til at det offentlige endelig begynner se i vår retning etter 30 år, og kunne benytte den ressursen som finnes i vår bransje. Så jeg håper og tror på et tettere samarbeid med det offentlige for å få folkehelsen opp å stå.

– Utover det er det vanskelig å spå med all konkurransen i dag. Men jeg tror at hvis man skal samarbeide om dette, må man ha ansatte med kompetanse til å ta seg av de som trenger det lille ekstra for å motiveres til trening, og da snakker vi ikke om lavkostløsningene. Derfor har jeg også tro på high end-løsningene med bemanning.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

 – Nøkkelen til suksess?

– Selvfølgelig beliggenhet, men for oss er det først de ansatte. Jeg har folk her som har vært med like lenge som meg, så mye av nøkkelen er medarbeiderne våre som er profesjonelle, engasjerende og serviceinnstilt. Nummer to er tålmodighet: Helsen blir ikke endret over natta, det må man ha med seg! Nummer tre er navnet Trim, Trening og Trivsel: Klarer du å levere det, er det nøkkelen til suksess.

Hva trener du helst?

– Jeg har kommet i den alderen hvor man må tenke litt på det: Hva har man lyst til og hva bør man gjøre. Man bør trene både styrke og kondisjonstrening. Når det gjelder kondisjon er det greit å ha den ene distansen i uka for å ha kontroll på utviklingen. Men hvis du spør hva jeg vil? Jeg vil gå på gruppetrening, jeg vil møte folk og ha det gøy. Jeg vil ha en instruktør som driver meg fremover og jeg vil gå på Zumba og jeg vil danse – så det er det jeg gjør når jeg koser meg.

Lavpris eller high end?

– Jeg trives best med high end fordi jeg er en gruppetreningsperson, men det er klart det er rom for begge deler. Jeg tror også at hvis du betaler litt ekstra har du det litt lenger fremme i pannebrasken at du skal gjennomføre. Jeg tror at våre medlemmer er dyktigere på gjennomføring, hvis man ser på alternativene. Men den doktoravhandlingen er ikke tatt ennå…

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Vi er forskjellig skrudd sammen og noen er veldig opptatt av teknologi, andre ikke i det hele tatt. Så det er om å gjøre å levere både og hvis man skal ha et tilbud til alle sammen. Det utvikler seg så raskt på teknologifronten så det å binde opp for mye i en type, at vi velger teknologi for medlemmene våre – tror jeg er feil. Vi vil være en arena der medlemmene kan bruke teknologien de selv har valgt. Det tenker jeg må være løsningen fremover.

– For bransjen for øvrig er teknologi viktig for å få gjort unna ting. Vi snakker om all verdens lisenser som trengs for å drifte et senter effektivt. Målet er at vi skal ha mer tid til kontakt med medlemmene for å motivere dem.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

Hilde Thommesen Holck i 3T.
Hilde Thommesen Holck i 3T.

– Vi bruker alt, vi – og i dag er det ganske vanskelig med markedsføring. Vi hev oss også på sosiale medier, men nå er det så mye at vi snart ikke treffer noen fordi folk drukner i markedsføring. Så vi må være litt smarte: Vi er faktisk ute med bladet vårt igjen – et papirprodukt.  Vi fortsetter med sosiale medier som vi har suksess med, men det er ikke alle som er der. Det blir spennende å se resultatene med bladet igjen.

Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Ja.. mange, men de artigste gjør seg ikke på trykk. Men vi har koselige historier som forteller hva vi betyr for medlemmene våre. Vi i har for eksempel medlemmer som har tatovert logoen vår på leggen! Et av medlemmene våre kom hoppende på krykker nå i mellomjula etter en operasjon. Hun kunne fortelle at hun hadde frosset medlemskapet sitt for hun er ikke tilbake på trening før om et par måneder, men allerede nå var hun så desperat etter å komme tilbake på 3T at hun fikk lov å komme inn å sitte på en stol å se på Zumbaen – og snakke med de i «køa» før timen. Da snakker vi om at vi har skapt noe mer enn et treningssenter.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er medlemmene, produktet og de ansatte, alle menneskene. Vi har et fantastisk produkt! Bare det å vite at de ansatte motiveres av medlemmene som opplever så mye positivt av å trene… Det er et fantastisk produkt. Det er ingen som kan arrestere oss på noe som helst.

– Det verste er holdningene om «quick fix». Det er mange som kommer inn i bransjen nå, har hastverk og tror de skal tjene enkle penger. Når noen ikke leverer godt nok, blir det lavere respekt for hele bransjen. De har ikke tålmodigheten jeg ser som nødvendig for både produktet vi leverer og bransjen. Ting tar tid, det står også 3T for. Det er min 3T.

– Og holdningen noen har om at ingen trenger treningssenter i det hele tatt, trening bør være gratis for du kan jo gå ut å løfte stubber og stein – men folk gjør jo ikke det. Vi er her for at det skal være så enkelt som mulig for folk å ta vare på helsen sin. Hva er helsen din verdt?

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]