Øyvind Tranøy har jobbet med og i treningsbransjen i hele sin karriere, og der vil han gjerne fortsette å være.
Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.
Øyvind Tranøy jobber i Online EDB/Exceline og er formelt salgssjef, men har et vidt arbeidsfelt i organisasjonen. Exceline leverer den mest brukte programvareløsningen for treningssentre i Norge, et medlemssystem som er i drift på rundt 600 treningssentre i Norge.
– Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?
– Jeg er utdannet økonom, men har alltid hatt en forkjærlighet for IT. Jeg begynte med dette som deltidsjobb mens jeg studerte, og nå har jeg vært 10 år i bransjen.
– Vi har rettet virksomheten mot treningssentrene fra den spede start, med 130 kunder, og jeg var den første ansatte utenom grunnleggeren av firmaet.
– Hvordan endte du opp i treningsbransjen?
– Jeg har sans for teknologien og jeg liker å yte service. Så ble bare slik at jeg fortsatte i denne stillingen.
– Hvor er bransjen om 5-10 år?
– Jeg antar at bransjen har fått et større og mer solid fotfeste både i folks hverdag og at samfunnet har anerkjent verdien av hva treningssentrene bidrar med for folkehelsen.
– Jeg tror det vil være færre, men større og mer seriøse aktører som opererer store deler av markedet. Jeg antar den profesjonaliseringen som vi har sett de siste 5-10 årene blir sterkt tiltagende, slik at bransjen drives mer profesjonelt.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Nøkkelen til suksess?
– Man må ha god kontroll på driften, både på kostnads- og inntektssiden, holde orden og ikke minst tilby et attraktivt produkt som matcher den målgruppen man har. Der har ulike treningssentre naturligvis ulike målgrupper, og man bør være tydeligere på dette, både ute i markedet og inne på sentrene.
– Hva trener du helst?
– Jeg trener korte og effektive styrkeøkter, eller intervalløkter. Jeg bruker også endel tid i skog og mark sammen med familien.
– Lavpris eller high end?
– Ja takk, begge deler, i hvert fall hvis man ser markedet som en helhet. Både lavpris og high end har livets rett og det avhenger helt av målgruppen; hvor man ønsker å trene – om det skal være kjapt og effektivt eller en mer opplevelsesbasert treningsøkt.
– Hva er ditt forhold til teknologi i trening?
– Personlig benytter jeg pulsklokke når jeg trener. Utover det så ser jeg i hvert fall at teknologien i treningssentermarkedet er noe de teknologiinteresserte er mest opptatt av og benytter.
– Men jeg tror teknologi vil få en stadig større innvirkning på bransjen, og at bransjen må ta innover seg at folk lever relativt digitalt. Samtidig er en stor del av bransjens viktigste faktor menneskene man møter på trening, og dette må videreforedles!
– Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?
– For treningssentrene ser vi at målrettet og lokal annonsering fungerer godt, og vi har sterk tro på såkalt Out Of Home-markedsføring, altså digitale reklameskjermer som plasseres i senteret og dets lokalmiljø.
– Ved å skape økt synlighet i sitt nærområde bygges både kjennskap og bevisstheten rundt treningssenteret. Dette har vi tatt fatt på i 2019, med stor suksess!
– For oss som leverandør derimot, er den beste markedsføringen uten tvil fornøyde kunder, samt relasjoner i treningsmarkedet.
– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?
– Det første jeg tenker på er at treningsbransjen er ekstremt god på å være sosial i de få samlingene som gjennomføres. Det er en forholdsvis liten bransje og hvor-alle-kjenner-alle-prinsippet er høyst levende.
– Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?
– Det beste er hva bransjen bidrar med til folkehelsen og hvilken verdi det har for samfunnet. De representerer også en god kultur i den storfamilien som treningsbransjen i Norge faktisk er.
– Det verste er at bransjen selv på mange måter har skapt et omdømme som man ikke alltid kan være stolt av. Dette er negative inntrykk som det trengs å jobbes med over tid. Bransjen må samarbeide om et løft for å styrke omdømmet og vise hvor dyktig og flink bransjen er på sitt fag.
– Jeg tenker både på kroppsfiksering og bruk av doping. Her trengs tettere samarbeid med Antidoping Norge og Rent Senter-arbeidet. Det har skjedd endel positivt, men man har ennå en vei å gå.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]