annonse

annonse

Bransjeprofilen: Treningssentererfaring fra A til Å

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

– Treningsbransjen håndterer kundens helse og fritid, det mest verdifulle og sårbare hos et menneske. Da må vi ikke glemme å være ydmyke, sier daglig leder Mari Mæle Gjeisklid i Aktiv Trening Arendal. 

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Foruten daglig leder er Mari Mæle Gjeisklid også instruktør, PT og Roede-kursleder. Aktiv Trening Arendal har vært i byen siden 2011 og senteret var nylig igjennom en stor flytteprosess.

– Vi åpnet dørene til det nye senteret 22. desember 2017 og vi var med på å utforme våre egne lokaler, som nå er på drøye 1 300 kvadratmeter i Frolandsveien 6. Det er blitt et flott senter for våre 1 950 medlemmer, sier Mæle Gjeisklid.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har vært i bransjen siden 1996, da begynte jeg som instruktør. Jeg har både helse- og treningsfaglige utdannelser og erfaringer. Jeg har jobbet i andrelinjetjenesten i A-etaten og hel- og deltid i treningsbransjen fra 1996.

– Jeg har vært instruktør, PT, kursleder, jobbet administrativt – og som selger og resepsjonist. Jeg har kort sagt erfaring med alt arbeid i treningsbransjen.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Jeg var helt nyinnflyttet i Arendal, og jeg ble inkludert som instruktør på senteret hvor jeg begynte å trene. I 1997 åpnet SATS i Arendal, som senere ble til Spenst, og jeg jobbet der frem til 2011. Da ble jeg ansatt som daglig leder av Aktiv Trening.

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– De største kjedene jobber bra med sine tilbud og vil fortsatt være der. Så tror jeg vi vil få flere nisjesentre med forskjellige konsepter. Det er jo økt konkurranse som gjør at nisjesenterne oppstår.

– Forhåpentligvis vil vi få flere sentre med et tydeligere og bedre tilbud til de som nå sitter hjemme. Det er mange som fortsatt ikke er tilknyttet et treningssenter, og vi må motivere dem som sliter med helseplager og livsstilssykdommer. Det bør bli mer naturlig for disse å oppsøke et senter.

– Derfor må vi lage sentre som har en tydelig nok profil og god nok kompetanse til å imøtekomme behovene på en enda bedre måte enn vi gjør i dag.

Nøkkelen til suksess?

– Det er jo tøff konkurranse, og vi må være mest opptatt av det vi selv holder på med: Bli tydelige på identiteten vår og i hvilken retning vi vil gå. Vi må rett og slett prøve å være den beste utgaven av oss selv!

– Vi må vite hvilken målgruppe vi skal henvende oss til, og vi må møte målgruppen med kompetanse som også oppdateres underveis. Vi må dessuten være ydmyke når vi møter kunden, for det påligger et stort ansvar å håndtere kundens helse og fritid. Dette er noe av det mest verdifulle og sårbare hos et menneske.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Har man ikke god helse og ditto fritid, har vedkommende det ikke så greit. Alle kunder ønsker dessuten å bli sett, og noen mer enn andre. Og bare det å si «hei» når de kommer og «ha det» når det går, kan være nok.

– Jeg tror vi må være fornuftige i forhold til hvilke konsepter vi ønsker å satse på, i forhold til hvem vi ønsker å være og tilpasset profilen vår. Vi må heller ikke glemme at de ansatte er «gullet» i en bedrift, som det er uhyre viktig å ta vare på.

– Det er også viktig å ha gode driftssystemer, gode lokaltilpasninger og kjennskap til markedet og nærmiljøet, for å spisse tilbudet mot målgruppen og befolkningen.

Hva trener du helst?

– Jeg trener aller helst styrke og intervallbasert kondisjonstrening.

Lavpris eller high end?

– Bransjen trenger begge deler, såfremt lavpris- og ubemannede sentre er tilstrekkelig trygge og gode. Kundene har forskjellige behov, så jeg tror det er plass til begge fortsatt.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Teknologien er viktig. Den gir mange muligheter, ikke minst motivasjonsmessig. Jeg ser det på våre kunder som kan planlegge, oppdatere og evaluere treningen sin godt. Samtidig er det noen som ikke bør overlate alt til teknologien, men selv kjenne mer på kroppens subjektive signaler.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Avisannonsering bruker vi så å si ikke, heller sosiale medier og den såkalte jungeltelegrafen. Vi etterstreber å gjøre en så god jobb som mulig, slik at kundene anbefaler oss blant venner og kjente, og på sosiale medier. Min erfaring er at dette er det aller beste.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– Det som jeg best vil huske, er planleggingen og gjennomføringen av flyttingen vår til nye lokaler. Det har vært uhyre utfordrende, spennende og fryktelig morsomt. Dette kommer nok til å bli stående som mitt beste minne fra bransjen.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– For mange av oss er det beste å få anledningen til å jobbe med vår egen hobby. Det gir også en veldig god følelse å legge til rette for trening og aktiviteter som gir mye glede til svært mange. Vi skaper gode miljøer som også fremmer bedre helse i befolkningen. Vi får hele tiden gode tilbakemeldinger, og når vi får lov til å jobbe med andres helse og fritid, gir det oss en fantastisk stor glede.

– Det verste er at noen har et forvrengt syn på kropp og helse, og at vi derfor har vært nødt til å bruke såpass mye tid på antidopingarbeid. Det burde vært fullstendig unødvendig, men vi har altså dessverre vært nødt til å gjøre det.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]