annonse

annonse

Bransjeprofilen: Trente kunden til topps på Mt. Everest

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

På spørsmålet «Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?», inntar Henning Holm den foreløpige førsteplassen…

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Henning Holm har vært i treningsbransjen i 16 år. Med lang erfaring som PT mener han at en-til-en kontakten ikke kan kompenseres med teknologi. Produkt- og HR-direktøren i EVO Fitness tror på ytterligere segmentering i bransjen.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

 – Jeg har vært i treningsbransjen siden 2001, da begynte jeg i Sats i Stavanger. Jeg jobbet i Sats i 10 år, i alle mulige forskjellige stillinger, men det er personlig trening jeg har jobbet mest med. I 2008 og 2009, var jeg mestselgende PT i Norge! I 2010 begynte jeg i EVO.

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Som nittenåring spilte jeg fotball på ganske høyt nivå, i Viking. Jeg fikk ikke kontrakten jeg ønsket meg, og begynte umiddelbart å jobbe hos Sats. Jeg jobbet fulltid fra jeg var 20 år gammel, og studerte i tillegg. Vanligvis studerer man og jobber ved siden av, men jeg gjorde det altså omvendt…

Hvor er bransjen om 5-10 år?

 

Henning Holm, EVO

– Da tror jeg at vi har fått et mye tydeligere skille på lavpris og high end, og at flere har turt å segmentere seg. Noen vil spesialisere seg, for eksempel på styrke, løping eller yoga i mye større grad enn i dag. Jeg tror nok også at etableringen av nye sentere vil fortsette, kanskje ikke fullt så omfattende som vi har sett til nå, men på en smartere måte.

– Dagens kjeder vil fortsatt være der, men de blir nok enda tydeligere på hvem de er og hvilke kunder de ønsker å nå.

Nøkkelen til suksess?

 – Det er selvbevissthet; at man fokuserer på hva produktet er og hvem man ønsker å nå ut til. Deretter må man jobbe med de små tingene hver eneste dag. Det er veldig lett å glemme at det ikke er de store revolusjonerende forandringene, men hva kunden opplever i det daglige som utgjør den store forskjellen over tid: Man må ha rene, hygieniske sentere, utstyr som funker og de beste menneskene på gulvet.

Hva trener du helst?

 – Jeg trener ikke like mye styrke som før, men det blir fortsatt et par ganger per uke. Nå er løping hovedfokus.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]
Lavpris eller high end?

 – EVO er jo high end – til lavpris! Vi er segmentert til individuell trening, noe vi er gode på, og 349 kroner blir oppfattet som en rimelig pris. Våre sentere er flotte, og vi er fokusert på å holde god kvalitet. Der er vi absolutt high end, og kundene betaler heller ikke for noe som de ikke bruker. Så jeg går for high end slik vi tilbyr det.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

 – Teknologien skal tjene det menneskelige formål, den kan aldri erstatte en-til-en kontakt med en kunde. Jeg har jobbet lenge som PT og hatt faste kunder gjennom 10-12 år, og teknologi kompenserer ikke for slik personlig kontakt. Hvis teknologien derimot kan gi oppbacking til den menneskelige kontakten, blir det effektiv og riktig bruk av teknologi.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Vi satser på Content Marketing; markedsføring med innhold. Det er jo et kaos av informasjon og støy der ute, og skal du nå frem så må du gjøre det med et interessant innhold. Web-magasinet vårt inneholder heller ingen reklame utover at man kan kjøpe medlemskap der. På sidene våre får leserne isteden en mengde gratis treningstips. Når vi tilbyr relevant kvalitetsinnhold, vil leserne også bruke mer tid på sidene.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?
Henning Holm som personlig trener

– Jeg hadde en kunde engang, og hans drøm var å nå toppen av Mount Everest. Det var en moden mann, litt over 50, og han var i relativt dårlig form. Jeg trodde han skrønte, men dette var fullt alvor fra hans side. Vi satte oss ned og laget en vanvittig treningsplan for hvordan han skulle komme i form.

– Tre år senere klarte han å nå toppen av Mount Everest – som eneste person i gruppen som hadde samme mål. Helt vanlige kunder er altså i stand til å gjennomføre fantastiske ting, bare de får god hjelp av oss som er til for dem.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er å kunne jobbe med hobbyen sin. De fleste i bransjen gjør jo akkurat det, og det er en sann glede når man får være med og forbedre folkehelsen.

– Det verste er at vi har havnet i en priskrig, all den tid vi har et så fantastisk produkt. Det vi står for og tilbyr er verd så vanvittig mye mer enn det å selge seg ned. Her har bransjen en jobb å gjøre.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]