annonse

annonse

Bransjeprofilen: Ung gründer vil erobre Norge

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Den profilerte kroppsbyggeren Reymond Rabben fra Telemark, etablerte sitt første treningssenter som 21-åring. I januar i år åpnet han et nytt. Flere står for tur!

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Reymond Rabben er blant annet kjent for styrkeløft. Nylig ga han virksomheten sin et nytt løft da han åpnet en ny avdeling av IForm Treningssenter i Porsgrunn i januar. Fra før er han godt etablert i Stathelle, og han har planer om å etablere seg i store deler av Norge.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Jeg har vært i treningsbransjen i mange år, så å si hele mitt voksne liv, og jeg har jobbet som personlig trener og veileder på flere forskjellige treningssentre. Jeg begynte for meg selv i 2013, da jeg åpnet IForm Treningssenter i Stathelle i Telemark. Jeg har god erfaring fra treningsbransjen generelt og mye konkurranseerfaring og kunnskap. Da jeg startet opp for fire år siden, ønsket jeg å utvikle et sted som skilte seg ut fra de andre sentrene i nærområdet – et senter for alle!

Hvordan endte du opp i treningsbransjen?

– Dette er noe jeg brenner for og har jobbet med i mange år. Jeg har alltid vært spesielt interessert i trening, treningssentre og treningsbransjen generelt. Og det å hjelpe andre mennesker til å komme i gang med treningen og se resultater, er fantastisk motivasjonsskapende.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hvor er bransjen om 5-10 år?

– Det er ikke lett å si, for vi er i konstant utvikling og det skjer stadig noe nytt. Derfor mener jeg det er viktig å følge med på hva som skjer, ikke bare i Norge men også hva man gjør i utlandet og kanskje særlig i Amerika. Vi får veldig mye inspirasjon fra USA, hvor man ligger minst ett steg foran oss. Jeg ser, gang på gang, at det som dukker opp i USA kommer til Norge på sikt.

– Folk blir også mer og mer interessert i helse, det å ta vare på kroppen. Treningen er jo gjerne en del av folks livsstil. For ti år siden var det ikke sånn, og skal vi nå gå 5-10 år frem i tid, så tror jeg vi vil komme til å se enda mer treningsaktivitet. Vi vil få flere treningssentre og høyere antall medlemmer, både i Norge og på verdensbasis. Jeg spår en enorm vekst for treningssentrene i hele landet.

Nøkkelen til suksess?

– Man må ha kunnskap om det man driver med. Man må også være genuint interessert og nærmest ha et lidenskapelig forhold til trening. Du oppnår heller ikke suksess uten å ha orden i det forretningsmessige: Man må sørge for å ha gode avtaler før man setter i gang, og pengene man satser må man også ha råd til å tape! Da kan man senke skuldrene og konsentrere seg om virksomheten.

Hva trener du helst?

– Jeg har gått over til mer allsidig trening og trener hele kroppen, men har en forkjærlighet for styrketrening.

Lavpris eller high end?

 – Jeg skiller meg litt ut fra mange andre, fordi jeg opererer med en lav pris, men har veldig høyt utvalg av treningstilbud. Dette kan jeg gjøre fordi jeg har gode avtaler. Begge sentrene mine ligger på 299 i måneden, og jeg har dekning for å kalle dem for lavprissentre. Vi er dessuten døgnåpne, og vi har gruppetimer i sal med instruktør. Vi har også en veldig stor apparatpark, diverse treningsutstyr samt funksjonell trening og kroppstrening – alt inkludert i prisen.

Hva er ditt forhold til teknologi i trening?

– Personlig er jeg ikke så veldig begeistret for alle mulige high-tech treningsapparater. Trening er og blir trening, uansett hvilken verden vi lever i. Jeg liker nymotens utstyr, men ikke for høyteknologisk. Det kan lett bli litt for avansert for den jevne bruker.

Hvilken type markedsføring tror du på/bruker du mye?

– Sosiale medier er nok det viktigste verktøyet vi bruker. Det har jo tatt veldig av de siste årene; nesten alle er nå på en smarttelefon med en sosial app. Vi benytter også lokal markedsføring i nærområdene til våre sentre. Vi har brukt både lokalradio og lokalaviser, men erfaringen er at sosiale medier har størst effekt: Hver gang vi kjører en kampanje der, strømmer kundene til.

– Har du en god historie eller minne fra tiden i bransjen?

– De beste minnene er i grunnen alle de menneskene som har kommet til meg og blitt motivert til å bli mer aktive. Det beste jeg vet er å se at disse får en positiv forandring i sine liv. Dette gir meg også den gode motivasjonen. Jeg er til stede på begge sentrene hver eneste dag, og jeg ser mange mennesker gjøre store fremskritt.

Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er at vi hjelper folk til et bedre liv. Når du spør om det verste, så klarer jeg faktisk ikke å lete opp noen negative erfaringer fra min tid i bransjen. Det er mye arbeid, og ansvar også. Men all innsatsen man legger ned i virksomheten er verd det, og hvis du ønsker å gå inn i treningsbransjen, må du være forberedt på å jobbe mye.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]