annonse

annonse

Bransjeprofilen: – Utviklingen mot folkehelse vil gi rom for nye aktører

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Øystein Jensen i Corporis mener treningsbransjen leverer gode produkter, men er kritisk til innpakningen. – Produktene pakkes inn i sterk rosa, selvlysende oransje og beksvart – og gis et fancy engelsk navn slik at de som virkelig trenger det ikke tør å delta, sier han.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund – og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– Opprinnelig er jeg fysioterapeut og Personlig Trener. Jeg har jobbet i treningsbransjen siden 2005 – dvs 16 år fordelt på Artesia Trening, Sats og som selvstendig næringsdrivende.

– De siste 4-5 årene har jeg drevet Corporis AS som fokuserer på trening og behandling på arbeidsplassen. Vi drifter nå 9 lokasjoner og har 17 tilknyttede konsulenter som leverer faste tjenester til store og små aktører.

Se inn i glasskulen. Hvordan vil treningssenterbransjen utvikle seg de neste fem årene?

– Vi vil se mer desentralisert trening samtidig som kjedene vil bli enda mer dominante.

– Desentraliseringen kommer av mange faktorer; vaner som ble endret med korona, friluftsliv-trenden, generelt bedre kunnskap blant trenende slik at flere klarer seg på egenhånd, bedre treningstilbud på arbeidsplassen og svakere privatøkonomi som tvinger enkelte til hjemme- og jobbtrening.

– Mange små sentere vil eller må bli en del av de store. Dette skjer allerede.

Hva er din oppskrift for å lykkes profesjonelt i treningsbransjen?

– Du må være genuin i uttrykket og virkelig bry deg. Man selger kanskje helse på papiret, men den virkelige effekten – i hvert fall for mindre konsepter og for personlige trenere – er ivaretagelse. Hvis du krydrer et slikt engasjement med verdiskapning, gode lønnsmodeller som gir de ansatte det de fortjener og fokus på sunn forretningsdrift, kommer man langt.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hva er den aller største utfordringen for bransjen i dag?

– Størrelsen og veksten til kjedene anser jeg som noe som kan være negativt for videreutviklingen av bransjen. Jeg tror også at den kontinuerlige utviklingen mot folkehelse vil gi rom for nye aktører – private helseforetak – som vil spise markedsandeler.

– Er trening riktig priset i dag?

– Hvis du har et sunt overskudd, er du riktig priset. Det er ikke vanskeligere enn det. Dersom du leverer service i takt med prisnivået ditt, finnes det nærmest ikke noe tak.

Hva er din erfarte oppskrift på å beholde medlemmer/kunder over tid?

– Grundig oppfølging, skreddersøm av tjenester ut ifra behovet og interessefeltet i den spesifikke kundemassen du server.

– Er treningsbransjen generelt sett kommet langt nok med digitalisering? Hva er det eventuelt som gjenstår?

– Digitale løsninger blir ikke et reelt alternativ før kunstig intelligens har kommet langt. Nettopp fordi ivaretagelse, følelser, dagsform, teknikk og tilpasning ikke er binære prosesser som kan innlemmes i et program bestående av nuller og enere.

– Det som gjenstår er en god implementering av digital instruksjon, fysiske tjenester og måleverktøy. Og viktigst av alt; alt dette må snakke sammen.

– Hvordan skal bransjen bli en troverdig folkehelseaktør i øynene til folk flest?

– Det handler mest om innpakning og mindre om innhold. Bransjen leverer allerede gode produkter som bedrer folks helse, men det pakkes inn i sterk rosa, selvlysende oransje og beksvart – og gis et fancy engelsk navn slik at de som virkelig trenger det ikke tør å delta.

– Har du en spesielt minneverdig historie fra din tid i bransjen?

– Vanskelig å nevne en spesifikk, så det må være alle solskinnshistoriene opp igjennom; han som kom seg på bena etter en måned i koma, hun som trente seg gjennom sorgen etter tapet av ektemannen, jenta som overvant anoreksi, han som ble norgesmester etter stygg kneskade og gutten som endelig fikk selvtillit etter årevis med mobbing.

– Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er menneskene. Det verste er også menneskene.

To anbefalinger!

– Med i Virke eller NHO – eller et liv utenfor?

– I Corporis står vi utenfor. Det er en prinsippavgjørelse inntil våre ansatte og konsulenter får et eget forbund som ivaretar deres interesser på samme linje som oss arbeidsgivere.

– Hva bør myndighetene gjøre for å få folk mer aktive?

– De bør gå offentlig ut og definere trening som helse, promotere trening som medisin, gi treningsoppfølging på resept og opprette treningsavdelinger på sykehus.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Fem kjappe med Øystein!

Hva trener du helst selv?

– Styrketrening.

– Din foretrukne treningsapp?

– Garmin Connect.

– Har du et treningsmål oppnådd du er spesielt stolt av?

– Det må være 10 km på 39:46. Satt som mål å komme under 40 minutter for en del år tilbake og klarte det – selv om jeg hater å løpe.

– Hva er ditt favorittutstyr/treningsredskap?

– Vektstang.

– Bruker du PT?

– Jeg får god rådgivning av fantastiske kollegaer i Corporis og anbefaler alle å benytte seg av en «second opinion» fra tid til annen for å optimalisere treningen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]