annonse

annonse

Bransjeprofilen: – Vi må slutte å konkurrere kun på innmeldingstilbud og pris

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Country Manager Marius Vesterby i MUDO-kjeden var i restaurantbransjen før han startet eget MUDO-senter. Han tror treningsbransjen kan lære av matfolket: – Tenk på medlemmene dine som gjester, tenk at du har dem «til låns» og at de kan når som helst velge å trene et annet sted, sier han.

Treningsindustrien.no vil med jevne mellomrom publisere Bransjeprofilen – litt tettere på mennesker som har vært med en stund – og av en eller annen grunn har nyhetens interesse.

Hva er din bakgrunn og hvor lenge har du vært i bransjen?

– I 2015 åpnet jeg MUDO Gym Vestby og drev dette selv frem til høsten 2021, da ble jeg ansatt som Country Manager for MUDO-kjeden. Siden da har jeg jobbet på hovedkontoret, men er fortsatt eier av MUDO Gym Vestby.

Se inn i glasskulen. Hvordan vil treningssenterbransjen utvikle seg de neste fem årene?

– Vel, jeg tenker at en del av de trendene vi så komme frem under Covid er kommet for å bli, som for eksempel onlinekonsepter. Jeg tenker også at markedet for «boutique»-konsepter kommer til å blomstre fremover, og at vi vil se at det ikke blir uvanlig for folk å ha medlemskap på flere treningssentre.

– Jeg tror også at vi kommer til å se en prisvekst på medlemskap, det må komme. Akkurat nå koster et medlemskap i Norge det samme som i land med mye lavere disponibel inntekt enn oss, og kostnadene har skutt i været. Det gjør at jeg tror prisene må og skal, opp.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Hva er din oppskrift for å lykkes profesjonelt i treningsbransjen?

– Passion er viktig, og det kreves – men jeg tror at man må se dette som en business og ta rasjonelle valg. Ha en plan, revidere den løpende etter hva som skjer i omgivelsene, og følge den. «Fail to plan- plan to fail»!

– Hva er den aller største utfordringen for bransjen i dag?

– At vi ikke tør eller klarer å ta oss betalt for det vi faktisk leverer. Prisene er for lave, og må opp. Vi må slutte kun å konkurrere på innmeldingstilbud og pris, men i større grad skille oss fra hverandre med produkt og tilbud.

– Er trening riktig priset i dag?

– Nei, som jeg sier på forrige spørsmål…

Hva er din erfarte oppskrift på å beholde medlemmer/kunder over tid?
Marius Vesterby (Foto: MUDO)

– Jeg har en karriere fra restaurantbransjen bak meg, og der snakket vi alltid om alltid levere på forventninger gjesten hadde til oss. Det tror jeg kan overføres til treningsbransjen:

– Tenk på medlemmene dine som gjester, tenk at du har dem «til låns» og at de kan når som helst velge å trene et annet sted… Husk så mange navn som mulig, se dem, kommuniser med dem – så ofte som mulig – og vi må sørge for en god onboarding av alle som melder seg inn: Få dem i gang med å bruke våre tilbud. Inaktive medlemmer kommer til å si opp, det er bare et spørsmål om når!

– Er treningsbransjen generelt sett kommet langt nok med digitalisering? Hva er det eventuelt som gjenstår?

– Jeg føler vel egentlig at vi er det, men her går utviklingen fort, så vi må henge på! Kravet fra markedet, og mulighetene, endrer seg fortløpende.

– Hvordan skal bransjen bli en troverdig folkehelseaktør i øynene til folk flest?

– Vi bør i større grad markedsføre og skille oss fra hverandre på produkt og ikke pris. Det vil i mye større grad får frem alle de gode produktene og tjenesten bransjen tilbyr for folkehelsen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Har du en spesielt minneverdig historie fra din tid i bransjen?

– Det må være all kaos, armer og bein i dagene før åpning av MUDO Gym Vestby tilbake i 2015. Jeg sov, spiste og levde i de lokalene de siste ukene. Morsomt, minneverdig og slitsomt, men ville aldri vært det foruten.

– Til slutt: Hva er det beste og det verste med bransjen?

– Det beste er å få være med på å skape suksesshistorier og mestringsfølelse hos alle medlemmene. Det verste er juni og juli…

To anbefalinger!

– Med i Virke eller NHO – eller et liv utenfor?

– Dette sitter vi og tygger på om dagen. Vi skal si ifra når vi har landet på en av de tre.

– Hva bør myndighetene gjøre for å få folk mer aktive?

– Tror at mye av nøkkelen til dette ligger i samarbeid mellom næringslivet og treningsbransjen. Det er vel ingen tvil om at god helse senker sykefraværet, og da kan blant annet myndighetene tilrettelegge for at arbeidsgiver betaler for medlemskap uten at det må beskattes.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Fem kjappe med Marius!

Hva trener du helst selv?

– Crosstraining.

– Din foretrukne treningsapp?

– Abel.

– Har du et treningsmål oppnådd du er spesielt stolt av?

– Jeg har gjennomført halvmaraton.

– Hva er ditt favorittutstyr/treningsredskap?

– Boksehansker.

– Bruker du PT?

– Ja.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]