I dag åpner eierne av Sense Trening & Helse senter nummer to i Kongsberg, Sense Ekspress. Langsiktige planer om utvidelse ble fremskyndet da Easylife gikk konkurs tidligere i år.
– Vi må «gutse på» når det er muligheter som ligger der, fastslår daglig leder Wenche Aasmundsen Wagener i Sense Trening & Helse.
Hun forteller at ytterligere utvidelser har ligget i planene til Sense lenge, men at de egentlig ikke skulle iverksettes riktig ennå.
– Det er bare to år siden vi åpnet det store hovedsenteret vårt, noe som var en stor ting for oss etter lang tid i små lokaler – og vi ønsket å bo oss inn der litt til. Men så gikk Easylife konkurs og vi begynte å drodle litt. Hva, hvis om at…, sier Wagener.
Fleksible muligheter
Hun og medgründer Hilde Groven tok kontakt med huseier for å lufte noen tanker. Sommeren kom og man ble enige om å ta opp kontakten etter ferien.

– Men plutselig var det en annen aktør som hadde meldt sin interesse for lokalene, og da fikk vi valget: Enten er det dere eller de andre. I og med at utvidelse hadde vært en del av planene våre, og vi fikk gode betingelser, tenkte vi at det ikke var sikkert vi fikk den samme muligheten om et år eller to – så det var bare å gripe den, sier Wagener.
Dermed var Sense Ekspress en realitet. Lokalene er på totalt 900 kvadratmeter, mens selve treningsarealet er på ca. 500 kvadratmeter. Alt pusset opp i samme «look and feel» som hovedsenteret. Lokalene rommer også to saler som enn så lenge ikke er tatt i bruk.
– Akkurat den biten står litt på stedet hvil og er noe vi ser på nå. Det er ganske stort press på hovedsenteret og vi får mange forespørsler fra idrettslag om basistrening, kanskje skal vi se på kursvirksomhet eller leie lokalene til tilstøtende aktører som ikke er i direkte konkurranse med oss.
Har en god magefølelse
Wagener forteller at det ikke har vært mye presales før åpning, men at folk vet hva Sense står for.
– Vi har et godt rykte i byen, så det er litt skummelt å åpne et sted der vi ikke skal være tilstede hele tiden. Men folk vet hva vi står for, og det er nok en del som venter for å se hvordan det har blitt.
– Hva er break even punktet for å få det til å gå rundt?
– Det ligger på ca. 400 medlemmer. Vi har allerede nesten 100, så vi har en god magefølelse på dette.
På spørsmål hvor kundene skal komme fra, svarer Wagener at det nok blir en kombinasjon av folk fra eget senter, konkurrentene og nye medlemmer.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Vi jobber med et folkehelseperspektiv, og ønsker ikke å ha et «lokalt gym». Sense Ekspress åpner opp for de som har en terskel for å gå inn på de store fullservicesentrene. Samtidig kommer det sikkert noen fra de andre aktørene også, som har hatt litt hvileputer og kanskje ikke oppgradert så mye. Nå må de følge opp for å konkurrere på like vilkår.
Favner en bredere masse
Medlemmer med fullt medlemskap på hovedsenteret kan trene fritt på begge sentrene, mens de som velger Ekspress til 299 per måned, har kun ett alternativ.
– Hvordan tror dere kundestrømmen vil gå? Nedgraderer fullservicemedlemmene eller vil de som starter på Ekspress-senteret bevege seg oppover?
– Det blir spennende å se. Men det vi opplever nå er at mange eksisterende medlemmer mener dette er perfekt, ved at de nå får to steder å trene. Vi har i alle år vært store på gruppetrening, men har ikke hatt en stor frivektsal. Skal man bare trene litt eller ikke ønsker gruppetreningstimer, vil Sense Ekspress være alternativet, sier Wagener.
Hun legger til at lista er lagt høyt på hovedsenteret med det siste av teknologi og utstyr, og er et relativt kostbart senter med en medlemspris på nær 600 kroner i måneden.
– Vi ser at det er en del personer som vegrer seg for å gå inn på lange avtaler når det koster såpass mye. Det er mange som bruker naturen her i distriktet, men som likevel ønsker å ha tilgang til et senter – men som ikke benytter seg av det så mye at det er verdt 600 kroner i måneden.
Et fint andreben
Det nye senteret blir også et ben nummer to å stå på for Sense-eierne. Wagener mener det bare er å innse at slik bransjen har utviklet seg, er tradisjonell fullskalasenterdrift med medlemsinntekter på avtalegiro ikke lenger nok.
– Vi blir veldig personavhengige. Får vi for eksempel langtidssykemeldinger, ryker medlemmene ut fordi akkurat den instruktøren ikke er der. Slik er det ikke på et ubemannet ekspress-senter. Dessuten er vi ikke så store på personlig trening ennå, så dette blir et fint andreben å stå på, fastslår hun.