annonse

annonse

Brødre-kvartett bak nytt Oslo-senter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lia Trening på Holmlia har holdt åpent litt over en uke. Ambisjonene er høye. – Vi skal bli en av de beste på gruppetrening og være et nært og personlig senter, sier senterleder Christian Nybø.

Som så mange andre gründerhistorier startet også denne med diskusjon rundt kjøkkenbordet. Christian Nybø forteller at broren Daniel en kveld kom hjem og var misfornøyd med tingenes tilstand på treningsfronten på Holmlia. De fire brødrene, født og oppvokst i bydelen, fleipet om «hvorfor starter vi ikke et eget senter».
lia3– Og nå sitter vi her, ett år etter, fastslår Christian Nybø.

Brødrene eier og skal drive senteret sammen. To av dem skal drive senteret. Daniel er daglig leder, mens Christian er assisterende, og blir i praksis senterleder.

– Vår visjon om det perfekte treningssenteret handler om miljø og å skape kvalitet i det vi driver med. Vi både eier og driver, og det gir oss en unik mulighet til å tilpasse oss nærmiljøet, sier Christian Nybø.

Skal bygge kjerner

Nok et treningssenter i Oslo så dagens lys mandag 3. oktober, men Lia Trening skal finne sin plass.

– Det er flere konkurrenter rundt her som er veletablerte og flinke på det de gjør. Vi skal skille oss ut på at vi er en familiebedrift, og veldig personlige i måten vi driver senteret. Vi ønsker å skape en arena der trening er moro, det skal være høy kvalitet og det skal være effektivt å trene hos oss. Medlemmene skal alltid møte kompetente og hyggelige mennesker hos oss, sier Nybø.

Han legger til at de har sett en mangel i nærområdet når det gjelder et personlig og nært senter med høy faglig kompetanse.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Beliggenheten i det som skal bli Holmlia Helsehus – med blant annet apotek, psykolog, fysioterapeuter og kiropraktorer – trekkes frem som en stor styrke for både driftere og medlemmene på senteret.

Fordelt på tusen kvadratmeter på ett plan, skal Lia Trening bygge seg opp på gruppetrening.

– Et av våre mål er at vi skal bli ledende på gruppetimer. Primært i bydelen med et godt og variert tilbud innen blant annet yoga, spinning, pilates, body pump og Thai Chi. Vi skal først og fremst ha fokus på å bygge en kjerne i alt vi skal tilby. For eksempel en skikkelig spinningkjerne med to faglig dyktige instruktører – hvorav en er leder i en av Oslos fremste sykkelklubber. Det samme gjør vi med andre gruppetimer for å skape et miljø ved at man hele tiden har en kjerne som er på trening, sier Nybø.

Han legger til at Lia Trening er et fullsortimentsenter med en bred utstyrspark som passer alle, fra Henrik på 16 til Olga på 80.

– Vi skal ha noe for alle i tillegg til gruppetimene.

 Konsepter for idrett og bedrifter

Nybø forteller at Lia Trening også har sine øyne på idrettsmiljøet i bydelen og de omkringliggende bedriftene.

– Vi kommer til å lansere en del spennende treningskonsepter rettet mot det store idrettsmiljøet. Alle vi fire brødre har alltid vært aktive i lagidretter her, og har god erfaring med det – og mange kontakter. Samtidig er det et stort bedriftsmiljø rundt senteret, og der skal vi skape flere konsepter tilpasset bedriftene. Med det mener jeg personlig og på medlemmenes premisser.

Kan du spesifisere hva slags konsepter dere jobber med?

– Jeg vil ikke flagge dette spesifikt nå av konkurransemessige hensyn, i og med alt ikke er klart ennå.

Sikter mot tusen

Lia Trening kommer til å gi hvert enkelt medlem en gratis veiledningstime ved oppstart, og har knyttet til seg tre PT-er i første omgang, hvorav en er ansatt.
lia4– Det følger visjonen om at vi skal ha et personlig miljø. Vi satser på at PT-biten hos oss skal være veldig fleksibel. En PT skal alltid være tilgjengelig på våre medlemmers premisser, ikke på våre premisser.

Hvor har dere lagt ambisjonsnivået på antall medlemmer?

– Når det gjelder antall medlemmer ved oppstart, kan jeg si at det er over forventning. Vi har truffet godt med konseptet, og de som har deltatt på gruppetrening er fornøyde. Vi har en målsetting om 100 – 150 nye medlemmer i løpet av oktober. På lengre sikt bør vi fint kunne klare mellom 900 og 1 000 medlemmer, sier Nybø.

Hva er mest utfordrende nå i starten?

– Slik jeg ser det blir det å få etablert alle de ulike konseptene og verktøyene vi skal ha på senteret innen rimelig tid. Den potensielle medlemsmassen rundt oss er opptatt av kvalitet, og konkurransen er stor. Utfordringen blir å få på plass de tingene vi ønsker fort nok, for å bevise overfor medlemsmassen at vi er det senteret vi sier vi skal være.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]