annonse

annonse

Bygde treningssenter i hagen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Monica Thoresen åpnet vinduet og betraktet tomten sin bak garasjen. «Her er det jo plass til et treningslokale», slo hun fast. Dermed ble Daily Living skapt. 

Monica Thoresen i Hamar har gjort noe så uvanlig som å etablere en treningsvirksomhet på en ledig flekk bak garasjen. Etter en rask konferanse med ektemannen, kastet hun seg på investeringen, og i fjor åpnet hun Daily Living. Hun har allerede folk på venteliste.

– Jeg var ansatt på et treningssenter, men følte at det ikke var helt meg. Jeg hadde også tanker om å drive for meg selv før jeg begynte å jobbe på treningssenteret. Jeg er utdannet personlig trener, og utdanner meg nå som 3D-trener i Sverige. Jeg har alltid likt å trene og hjelpe folk, og tenkte at det var en god kombinasjon å bli personlig trener, sier Thoresen som har vært personlig trener i tre år.

Gjennom vinduet

Hun fikk ideen til treningslokalet nærmest ved en tilfeldighet.

– Jeg trente en venninne av min mor og mannen hennes hjemme i garasjen. Det var på sommeren, og etter treningen åpnet jeg vinduet for å lufte. Jeg så ut og konstaterte at det var ganske god plass på baksiden av garasjen. Jeg tenkte at her kan jeg bygge noe, siden jeg likevel ikke brukte den delen av tomten. Jeg diskuterte ideen med min mann og vi bestemte oss for å sette i gang.

– Et selvfinansiert prosjekt?

– Vi satset oppspart kapital, og det var vel litt dristig, for jeg ante jo ikke hvordan dette ville gå.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Thoresen oppførte et bygg på 30 kvadratmeter, og 18. oktober 2017 var Daily Living i gang.

Under byggingen av treningssenteret i hagen (Foto Daily Living)

– Jeg åpnet med skrekkblandet fryd. Hamar er jo ikke en veldig stor by, og folk her sitter gjerne litt på gjerdet og ser hva andre gjør før de selv bestemmer seg for å hoppe i det.

Jungeltelegrafen

Men Thoresen hadde liten grunn til bekymring. Etter to og en halv uke fikk hun fullt hus.

– Hvordan fikk du kunder?

– Jeg har brukt Facebook og Instagram til markedsføringen. Dessuten har jeg snakket med familie og venner og på den måten etablert en såkalt jungeltelegraf. Denne har nok vært mest benyttet. Folk snakker sammen, og de som har vært her anbefaler meg videre.

– Hvem er kundene?

– De er fra hele Hamar, og noen kommer fra Nes og Stange på Hedmarken. Min største kundegruppe er folk som ikke tør eller vil være på de store treningssentrene. De ønsker å trene seg opp, finne motivasjonen og lære å trene uten å gjøre det sammen med for mange andre.

– Jeg har kunder fra 20+ til over 70 år, primært kvinner. Fem av kundene er menn. Noen vil trene seg opp fra skader, andre ønsker å finne igjen gleden ved å trene – og noen har aldri har trent før. Daily Living ligger også diskret til i en blindgate, så her blir man ganske privat når man kommer på trening og når man går igjen.

Bare PT

Monica har 17 faste kunder. Hun ønsker heller ikke å ha flere.

– Min man er i utlandet, jeg jobber alene og vi har to barn. Jeg har derfor ikke kapasitet til å ta inn for mange. Jeg ønsker dessuten å gi kundene best mulig oppfølging, forteller hun.

Daily Living – lite og effektivt. (Foto: Daily Living)

Daily Living er et rent PT-senter, med hovedvekt på styrke- og kondisjonstrening. Lokalet er utstyrt med house rack, tredemølle, elipsemaskin, kabel og kettlebells.

– Daily Living er ikke medlemsbasert. Jeg driver kun på timebestilling og forespørsel og tilbyr timer både dag- og kveldstid. Man kjøper PT-timer, enten én og én time eller 10, 20 og 30 timer. Prismessig ligger jeg rett i underkant av gjennomsnittet. En PT-time hos meg koster 450 kroner. Der hvor jeg jobbet før, kostet en PT-time 500 kroner.

– Hvordan er økonomien?

– Jeg kunne jo risikert å bli sittende med tomt lokale. Men det gikk veldig bra helt fra starten, og det er fortsatt folk som ringer og sender e-post og setter seg på venteliste. Sett i forhold til investeringen, har jeg fått til en virksomhet som går greit rundt.

– Har de andre treningssentrene oppdaget konkurrenten?

– Jeg er jo ikke et treningssenter i vanlig forstand og blir nok ikke regnet som en konkurrent mot de store aktørene i distriktet. Jeg anser meg heller for et nisjesenter.

Ferdig utbygget

– Har du mer ledig plass i hagen, slik at du kan slå ut en vegg og bygge på?

– Jeg har nok ikke så mye mer plass igjen på baksiden av garasjen nå, kanskje noen få kvadratmeter. Og hvis jeg skulle utvidet og eventuelt ansatt flere, tror jeg at noe av konseptet ville blitt borte. Jeg ønsker at treningen skal være én til én. Hos meg skal kunden kjenne seg trygg på at man blir ivaretatt på aller beste måte, fastslår Thoresen.

LES OGSÅ: Personlig trening – hjem på døren

LES OGSÅ: Erfaren duo bak nytt PT-senter

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]