annonse

annonse

performance-senter

Bygger fremtiden med nytt «performance-senter»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Asker Treningssenter bygger en hall på 1500 kvadratmeter og vil tilby franchise på det nye konseptet. Det nye senteret skal stå ferdig i august.

Totalt skal det investeres mellom 6 og 7,5 millioner kroner i det nye senteret som vil få en grunnflate på 1000 kvadratmeter et og totalareal på 1500 kvadratmeter. På utstyrssiden blir det «low key» med basisutstyr som slynger og hantler, stasjoner for knebøy og markløft – men lite avanserte treningsapparater.

Fokus skal være på trening, helse, utvikling og kompetanse, i tillegg til at senteret også blir et lisensiert CrossFit-senter.

– Vi skal ikke ha brystpress eller elipsemaskiner, og ser du en tredemølle vil det være en uten motor, fastslår daglig leder Leif Nilsen ved Asker Treningssenter (ATS).

Han tror et performance-senter som dette på mange måter kan bli fremtidens senter for å nå nye målgrupper.

Tilbyr treningskompetanse

Nilsen forteller at tanken om å åpne et performance-senter har ligget der i flere år. Over tid har ATS fått en rekke grupper fra lokale idrettslag som har kommet til dem på jakt etter kompetanse innen barmarkstrening og generell fysisk trening.

– Den kompetansen er ikke nødvendigvis ute i breddeidretten i dag, men den har vi. Og det har stadig dukket opp nye behov og nye målgrupper: Barn og unge innen organisert idrett, for så vidt også innen uorganisert idrett – som skal bygge opp fysikken for økt styrke og skadeforebygging, forteller Nilsen.

Pågangen medførte blant annet plassmangel, og det ble tenkt høye tanker på hva man egentlig trengte. Svaret var areal – en åpen plass og lite utstyr.

– Vi begynte å se på haller, og syntes det var en ok løsning. Vi innledet et potensielt samarbeid med Asker skiklubb, men det strandet etter lang tid fordi de rett og slett ble for grådige, sier Nilsen.

Kun tre dager etter havariet kom kommunen på banen. De syntes idéen var så god at de ville være med, og stilte en tomt til rådighet.

Lavterskel for de unge

Nilsen forteller at ATS allerede har knyttet til seg seks, syv idrettslag som vil flytte treningen inn i det nye senteret. Det skal tilbys differensiert trening basert på alder og forutsetninger. Det skal også driftes SFO-ordning og akademi.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi skal lære de unge fysisk trening, helse og lage mat til dem, fastslår Nilsen.

Medlemmene skal betale selv og individuelt. Laveste pris er 129 kroner per måned, men for «en 40-åring som skal være CrossFit-medlem» blir prisen opp mot 1 000 kroner.

– Vi legger opp til lavterskel for de unge. Alle våre unge, eksisterende medlemmer får gratis tilgang til performance-senteret. På den måten får vi også flyttet en del av ungdommen fra vårt primære senter, og gi de den arenaen vi mener er riktig for ungdommene. Trening skal være gøy, og vi skal ha så mange former for trening at de ikke går lei eller rekker å kjede seg, sier Nilsen.

Skisse til rigg og cardio på det nye senteret.
Skisse til rigg og cardio på det nye senteret.

Han utdyper at det har vært en veldig tilstrømming av unge mennesker til ATS, men at man nå ønsker å differensiere profilene litt slik at det blir mer balanse. For mange unge medlemmer går fort utover det voksne klientellet, og det ønsker man å gjøre noe med.

Har laget franchise-konsept

Planene for flere haller er allerede på plass, men først skal Asker-piloten på plass. AST har bygget opp et franchise-konsept på performance-senteret.

Daglig leder Leif Nilsen ved Asker Treningssenter.
Daglig leder Leif Nilsen ved Asker Treningssenter.

– Vi lurte en stund på om vi skulle bygge alle selv, men vi er prisgitt at de som skal åpne og drive slike sentre har samme interesse som oss om å endre trenings- og idrettsverdenen. Vi må ha noen som brenner for dette, og de flinkeste folkene vil som regel starte for seg selv, sier Nilsen.

Finansieringsplanen for franchisetakere er allerede på plass, komplett med utdanningskrav om å bli performance coach i regi av Akademiet for Personlig Trening (AFPT). Nilsen tror det vil være eiere eller driftere av eksisterende sentre som er potensielle franchise-takere.

– Vi ser på performance-senteret som en rekrutteringskanal for nye medlemmer og et ekstremt bra supplement til våre eksisterende sentre. Dette blir en banebrytende avtale som kan skape presedens for andre kommuner.

Dere bygger en hall nå, når kommer den neste?

– De fem første kommer i 2017, tipper jeg. Det kan hende det blir to til i Asker, men vi må se det ferdige resultatet først. Jeg tror dette kan være et kjempesupplement til mange sentre over hele landet. Ofte er det slik at verken kommunen eller idrettslaget har råd til å sette opp en slik hall. Nå lager vi en vinn-vinn som alle tjener på, fastslår Nilsen.


annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]