annonse

annonse

Bygger kompetansemiljø på sykkel

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Puls Gruppen er medeier i Café Hvilepuls som nylig hadde offisiell åpning. Ideen bak «sykkelkafeen» er å knytte treningskjeden tettere til sykkelmiljøet og skape aktiviteter for eksisterende og potensielle syklister.

Café Hvilepuls ligger i samme bygg som Puls Kolbotn, og ble åpnet tidligere i august. Lørdag 25. august var det offisiell åpning – men en av eierne i Puls Gruppen, Pekka Lundefaret, kan fortelle at kafeen allerede går rundt.

– Mottakelsen har vært kjempebra. Søndag leide vi ut fem sykler til noen turister, vi har solgt noen sykler og mange sykkelklubber har allerede vært innom. Dette har spredt seg både til nisjen og til mengden i løpet av kort tid, sier han.

Bakgrunnen for deleierskapet og åpning av Café Hvilepuls er at man ønsker å kommunisere tettere med alle sykkelklubbene i Follo, alle sykkelinteressert og sykkel-nisjen.

– Her leier vi ut sykler, vi selger sykler, vi driver med sykkeltilpassing, har sykkel-PT og vi skal lage et sykkelritt neste år for alle.

– Bakgrunnen er selvfølgelig også å bygge opp under kompetansen rundt spinning og spinningmiljøet vårt og uteaktiviteter, forteller Lundefaret.

Lidenskap for Bianchi

Lundefaret selv er ingen erfaren syklist, men ble lidenskapelig grepet da han kom over en Bianchi-sykkel.

Bitt av sykkelbasillen: Pekka Lundefaret (Foto: Privat)

– Det var ett eller annet med fargen, navnefølelsen og historien til merket som traff meg. Og så er det litt av det Puls står for – følelsene – så følelsen til dette produktet har blitt veldig spesiell for meg, forteller han.

– Hva skjer med kafeen når det blir kaldere og vinter?

– Da skal vi ha sykkelruller inne, sykkel-PT inne, samt spinning – så vi ser på hvordan alt dette kan spille på lag.

Skal rendyrke og profesjonalisere

Puls Gruppen teller nå fire sentre etter gruppen gikk inn på eiersiden i «På Treninga» som er blitt døpt om til Puls Trollåsen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Treningskjedens femte senter er på trappene, men Lundefaret vil foreløpig ikke avsløre navnet på senteret.

– Det kommer på plass ganske snart.

– Hvordan blir veien videre for Puls Gruppen utover neste år?

– Det blir å rendyrke det vi har og å profesjonalisere det. Vi er i gang med å snu Trollåsen, kafeen går rundt allerede. Langhus og Bøleråsen tjener penger – på Langhus har vi økt omsetningen med 1,5 millioner kroner.

– Vi har ansatt en del nye folk, så nå handler det om å sette alt og nå målene for 2019, hvor vi har en målsetting om å øke kjennskapen i lokalmiljøet om hva Puls står for, og bidra med aktiviteter og produkter. Vi er de som satser på målgruppen 40 pluss, det er der vi er best og der vi setter inn ressursene, forteller Lundefaret.

Skal bygge nytt på Langhus

– Hvordan går det med Xlusiv-konseptet?

– Det har gått bra. Nå er vi i dialog med en stor aktør som er representert mange steder i Norge, og som kan trenge noe slikt.

LES OGSÅ: Puls vil dominere i Follo

Per nå har Puls Gruppen ca. 3 000 medlemmer.

– Hvis du løfter blikket og når 2019 går mot jul, hvor er Puls Gruppen da?

– Da er vi fem sentre og vi har rendyrket produktet vårt. Dessuten har vi startet byggingen av et nytt senter på Langhus. Bygget vi har der skal sannsynligvis rives, så da bygger vi 3 000 nye kvm. der. I januar 2020 har vi ca. 12 000 kvm. med aktiviteter og det får være godt nok for en stund.

– Hva blir den største utfordringen for dere i samme tidsrom?

– Den største utfordringen er at vi aldri har bygget et konsern tidligere. Det er ingen av oss som har gjort dette før, så det blir mye prøving og feiling. Men vi beveger oss fort fordi vi tør prøve å feile. Det å få Puls til fortsatt å være personlig og hyggelig – at medlemmene føler seg sett og imøtekommet, selv om vi vokser, er en utfordring. Det er det vi har mest fokus på, sier Lundefaret.

Puls Gruppen har i alt seks eiere. Café Hvilepuls har tre eiere og Puls Trollåsen har to eiere utover Puls Gruppen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]