Med salget av Bare Trening-kjeden ble alle gode ting tre for Christian Arnesen og Svein Atle Rønningen. – Vi begynte ikke i treningsbransjen for pengenes skyld, men etter å ha solgt til SATS to ganger, var det med et mål om salg vi startet Bare Trening. Nå var det et bra tidspunkt med tanke på at vi har holdt på siden 1995, fastslår deleier og gründer Christian Arnesen.
Mandag 2. november ble det kjent at SATS-gruppen via Fresh Fitness, kjøper Bare Trening-kjedens sentre på Østlandet. Christian Arnesen og Svein Atle Rønningen solgte sine seks sentre, mens Bare Trening-konseptet fortsetter under vingene til Ingvar Orten i Bare Trening Sør.
LES OGSÅ: SATS kjøper Bare Trening AS – gir seks nye Fresh Fitness-sentre
Arnesen medgir at det ikke er bare, bare å selge et livsverk.
– Nei, det er det ikke. Og i hvert fall ikke når det er mange enheter. Tidligere har vi solgt ett senter om gangen; det er litt mer oversiktlig og lettere å håndtere, forteller han.
– Timingen deres var god?
– Ja, den kunne kanskje vært enda bedre, men alt i alt er vi veldig fornøyde med at det gikk som det gikk nå.
Vokse eller selge
– Hvorfor valgte dere å selge?
– Vi begynte ikke i treningsbransjen for pengenes skyld, men etter å ha solgt til SATS to ganger, var det med et mål om salg vi startet Bare Trening. Nå var det et bra tidspunkt med tanke på at vi har holdt på siden 1995.
– Det er lang tid og vi så nå behovet – hvis vi skulle fortsette å være i bransjen – at vi måtte vokse ytterligere. Og å gjøre det nå med det markedet og den konkurransen som er her, er ikke en lett ting å gjøre.
– Samtidig har vi praksis hatt to jobber de siste to, tre årene med Sics Systems som vi har gått ut i markedet med. Det har gått veldig bra de to siste årene, og har tatt mer og mer fokus, så da valgte vi å selge for å kunne holde på med noe nytt også.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
Fornøyd med prisen
På spørsmål om hvem som tok initiativet til kjøp/salg, sier Arnesen at det er vanskelig å si.
– Det er tredje gangen vi gjør en handel med SATS. Vi har alltid hatt god dialog med dem, og det har vært en lang prosess – så hvem som tok kontakt med hvem, er vanskelig å si fordi vi har hatt en løpende dialog rundt forskjellige ting hele tiden.
– Men det er sikkert at de var interessert i å kjøpe og vi var interessert i å selge – som vi alltid har vært så lenge prisen er riktig.
– Hva ble prisen?
– Det holder vi for oss selv. Men jeg kan si at det er en pris som er «fair» – en pris som både de og vi, når vi tenker godt etter, er fornøyde med. Etter tre runder kjenner vi hverandre såpass godt at vi vet hvor ting skal ligge. Jeg er fornøyd, fastslår Arnesen.
Mer fokus på Sics
Første salg til SATS var treningssenteret Kom i Form. Arnesen og Rønningen hadde da også to lokasjoner på gang som skulle blir Kom i Form-sentre, som de da valgte å gjøre om til SATS franchisesentre.
– Deretter drev vi SATS franchise noen år, og gjorde deretter sentrene om til Sport Club Vest – som vi solgte til SATS i 2005. Og så ble det Bare Trening.
– Så 25 år i treningssenterbransjen er nok?
– Fokuset fremover er Sics Systems. Vi har tidligere sagt at en stor del av æren for at vi har lykkes er et bra system i bunn – og det håper vi å kunne vise til mange andre i bransjen, som kanskje trenger et bedre system for å overleve slik som tidene er, sier Arnesen.
Han legger til at Sics nå har noen og førti treningssentre på kundelisten.
– Hva slags ambisjoner har dere fremover med systemet?
– For det første – som alltid når vi gjør ting – er produktet viktig for oss. Vi jobber hardt med å få produktet bedre og bedre, og så tenker vi at kundene kommer litt av seg selv – selv om det er en litt gammeldags tankegang.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
Tror mange tvinges til forandring
– Så du er sikker på at det ikke blir flere treningssenter?
– Ja.., det sa jeg sist også.., men jeg tror vi er ferdige nå. Om det skulle bli noe må det være noe litt på siden; i performance-bransjen, kanskje i kombinasjon med idrett. Men at vi kommer tungt inn som drivere igjen, det tviler jeg på.
– Vi får jo drevet treningssenter via Sics-systemet der vi også fungerer som konsulenter i tillegg til selve systemet.
– Hva er dine perspektiver på bransjeutviklingen fremover?
– Man må bli flinkere til å drive med strømlinjeforming og profesjonalitet i alle ledd. Jeg tror at segmenteringen vil fortsette, og at det nå kanskje er en del nystartede sentre som har fått et skudd for baugen på grunn av koronakrisen – og da vil ting ta litt lenger tid.
– Med sterkere segmentering og profesjonalisering i alle ledd er det mange «gamle» i bransjen som må begynne å tenke nytt. Jeg tror det er mange som sitter der med sine gamle produkter og tankesett. De må tenke at det de har gjort i 20 år, kan de ikke gjøre lenger. Det kreves en litt annen tankegang.
– Det er ikke slik at de ikke har livets rett, men de må tvinge seg selv til forandring som kanskje smerter litt, fastslår Arnesen.