Nordensjef Malin Torstensson i ClassPass mener det er «et hav av fantastiske treningsmuligheter i både Oslo og resten av Norge», men har ingen bestemt plan for utvidelse ennå. Den offisielle lanseringen skjedde med 50 treningstilbydere på listen.
Som treningsindustrien.no skrev tidligere i høst, har ClassPass landet i Norge.
Nå er tilbudet offisielt lansert, og Malin Torstensson er nordisk sjef for ClassPass. Hun kommer fra stillingen som CEO i den svenske delingstjenesten Fitness Collection – bygd opp på samme måte som ClassPass.
LES OGSÅ: Distribuerer treningstimer i bulk
Fitness Collection skriver på sine nettsider at de fra den 22. oktober blir en del av ClassPass – selskapet er med andre ord overtatt av den amerikanske tilbyderen.
Blant kjente ClassPass «medlemssentre» finner vi Barry’s Bootcamp, Crossfit Christiania, Lia Trening, Magnat Center, Myrens Sportssenter, Skullerud Sportssenter, STOLT Trening og Ullern Trening. Et ClassPass-medlemskap for brukerne koster fra 389 til 949 kroner per måned.

Treningsindustrien.no ville vite litt mer om ambisjonene til ClassPass her til lands. Vi fikk opplyst at Torstensson var veldig opptatt for tiden, men fikk til dels svar på våre spørsmål via epost.
Holder seg i Oslo foreløpig
– Har ClassPass ambisjoner om å «etablere seg» i andre store norske byer også, eller er det kun Stor-Oslo som gjelder?
– Vi ser alltid etter muligheter for å utvide og samarbeide med flotte treningssentre og studioer rundt om i verden. I Norge har vi nettopp lansert i Oslo til å begynne med, der vi har mer enn 50 partnerstudioer og treningssentre som allerede er tilknyttet.
– Det er et hav av fantastiske treningsmuligheter både i Oslo og i resten av Norge, så vi leter alltid etter måter vi kan hjelpe flest mulig med å få tilgang til en variert og sunn livsstil.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Hvis andre er aktuelle, hvilke og hva er tidsplanen?
– Det er ingen bestemt plan for utvidelse ennå, skriver Torstensson.
Håper å øke antallet
– Hvor mange sentre regner dere å få med i Norge ila ett års tid?

– Vi har lansert i Oslo med mer enn 50 partnerstudioer og treningssentre, og er alltid på utkikk etter flere gode partnerskap. Vi håper absolutt å øke antallet treningsmuligheter vi er i stand til å tilby våre brukere i Norge.
– Hvordan ser dere sannsynligheten for at dere får med dere en/flere kjeder i ClassPass?
– Ulike mennesker har forskjellige behov for kondisjon og trening, og det er grunnen til at vi samarbeider både med små butikkstudioer og store gymkjeder. I Norge er vi allerede inngått samarbeid med Barry’s Bootcamp, Raw Yoga, CrossFit Christiana, Myrens Sports Center og Dancespace Dance & Yoga, skriver Torstensson.
– Den norske konkurrenten Combine lanserte sin tjeneste før ClassPass kom til Norge. Hvordan ser de på konkurransesituasjonen?
– ClassPass er det mest etablerte merket på markedet for treningsmedlemskap og er pionerene innen fleksible fitnessmedlemskapet. ClassPass var den første som brakte en slik «fitness aggregator-plattform» på markedet.
– ClassPass er anerkjent som en av Forbes ‘Next Billion Dollar Startups’ og er til stede i over 25 land over hele verden. Vår misjon er å motivere mennesker til å lede inspirerte liv hver dag ved å introdusere og sømløst koble dem til opplevelser som pleier sjelen. Vi mener at alle bør investere i helse og velvære, og ønsker å gi alle verktøyene til å gjøre det.
LES OGSÅ: Satser på delingsplattform ala ClassPass
Hvorfor ja og nei?
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]
– Hva er den viktigste årsaken til at sentre sier ja til å være med?
– Studioer og treningssentre samarbeider med ClassPass for å tilby sine treningsmuligheter til så mange mennesker som mulig.
– ClassPass har over 25 000 studio-, trenings- og velværepartnere for å gjøre over 5 millioner gruppetimer og opplevelser tilgjengelig på plattformen hver måned. Dette oppfordrer brukere til å prøve en rekke forskjellige treningsopplevelser, og bringe flere medlemmer inn i timer som ellers ville ha ledige plasser.
– ClassPass er mer enn bare en partner for studioer – det driver vekst og lønnsomhet ved gi nye inntektsstrømmer, optimalisere bestillingsprosesser og fylle klasser som ellers ville hatt ledige plasser. Dette gjøres gjennom smart anvendelse av automatisert teknologi.
– Hva er den vanligst begrunnelsen for at sentre sier nei takk til å være med?
– (Her kom det ikke noe svar, red.anm.)