annonse

annonse

Convention-høsten: NIH stoler på egen erfaring

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

For syvende året på rad og i nyoppussede lokaler, tilbyr NIH Aktiv en convention for alle som jobber med trening og helse.  

Uten en eneste hvilehelg i mellom arrangeres det to store conventions på Østlandet i november i år. NIH Aktiv Convention går av stabelen 18. og 19. november, mens Oslofjord Fitness Convention arrangeres 10. – 12. november.

LES OGSÅ: Vil skape noe nytt med Oslofjord Fitness Convention

– Hvordan ser dere på at nyvinningen OFC arrangerer sin convention helgen før deres egen?

– Det er ikke ideelt for vi er jo ute etter de samme deltakerne. Men konkurranse er alltid sunt og gir inspirasjon til å bli enda bedre. Det er flott for målgruppen at de får flere tilbud, selv om det nok ikke oppleves som optimalt at arrangementene ligger så tett i tid, sier prosjektleder Karoline Steinbekken i NIH Aktiv Convention.

– Vi satser på å skille oss ut for målgruppen «personer som jobber med trening og helse». Dette gjør vi gjennom et bredt og godt tilbud innen praktiske timer og workshops både for instruktører og personlige trenere, i tillegg til vår unike portefølje av faglige foredrag med anerkjente forelesere, fortsetter hun.

Sikter mot tusen

Årets NIH Convention er den syvende i rekken.

Prosjektleder Karoline Steinbekken.

Målet med arrangementet er å være en uavhengig møteplass der alle i bransjen kan komme for å få faglig påfyll og inspirasjon.

– I år blir NIH ferdig rehabilitert. Et nytt stort treningssenter, ny svømmehall samt ny spinningsal åpner høsten 2017 – og skal bli tatt i bruk på arrangementet. Vi har nye saler på alle plan og skolen fremstår i ny drakt, sier Steinbekken.

– Hvor mange tar dere sikte på å dra inn?

– Vi håper å komme opp i tusen deltakere. Med ny og sprek bygningsmasse har vi plass til flere enn vi har hatt tidligere år, og det er derfor timeplanen vår er såpass bred. Med nye lokaler kunne vi utvide programmet og tilby en mer spennende timeplan enn på lenge. Med tusen deltakere blir det fullt hus, fastslår Steinbekken.

Bred innfallsvinkel

Som vanlig vil det være mange ulike gruppetreningstimer som skal gi deltakerne inspirasjon og verktøy å ta med hjem til sentrene både hva gjelder trinn, koreografi og formidling.

– Vi mener at instruktørene både må kunne formidle ferdigkoreograferte klasser på en god måte, og kunne koreografere egne klasser – med basis i treningslæreteori slik at deltakerne får den treningseffektene de ønsker, sier Steinbekken.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Hun vektlegger en bred innfallsvinkel som appellerer både til gruppeinstruktører og personlige trenere.

– Dette fordi vi ser at mange av de som jobber på sentrene jobber med begge områdene, og vi tror det er en trend som vil fortsette. I tillegg har vi tema for de som jobber som kroppsøvingslærere, fysioterapeuter, sykepleiere eller på frisklivssentraler.

Livslang læring

Fredagen arrangeres det også et dagskurs innen trening og eldre med fokus på de som skal ha eller har et tilbud til denne gruppen.

– Segmentet godt voksen bare øker og det å tilpasse tilbudet for disse er interessant og aktuelt for mange – så vi håper at flere har mulighet til å sende sine instruktører for etterutdanning innen dette fagområdet, sier Steinbekken.

 – Hvorfor skal bransjen delta på NIH Aktiv Convention?

– Fordi man som instruktør eller i andre funksjoner som jobber med mennesker og aktivitet, hele tiden må være ute etter å søke ny kunnskap. Vi ser at treningssenterbransjen blir stadig mer profesjonalisert og søker ansatte med god kompetanse, og vi ønsker derfor at NIH Aktiv Convention skal bidra til faglig påfyll og livslang læring, fastslår Steinbekken.

Her kan man se programmet for NIH Aktiv Convention

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]