annonse

annonse

Crone skal erobre Norden med ny, dansk hovedeier

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Ronny Helseth og Otto Havneraas selger 60 prosent av Crone til danske Collectia. Sammen skal de bli størst på innfordringsvirksomhet for treningssenterbransjen i Norden.

Danmarks nest største inkassoselskap, Collectia A/S, har kjøpt seg inn som hovedaksjonær i Crone AS, ifølge en pressemelding.

Crone vil sammen med Collectia sine selskaper i Danmark, Sverige og Tyskland være en betydelig seriøs utfordrer til de øvrige inkassoselskapene i Norden, heter det.

Ifølge markedssjef Ronny Helseth i Crone har Collectia 40 prosent av treningssentermarkedet i Sverige.

Otto Havneraas, Christian la Cour og Ronny Helseth. (Foto: Crone)

– Vi har blitt lagt merke til med det arbeidet vi har gjort i Norge. Nå skal vi sammen ta en tydelig posisjon i Sverige og Norge, sier han til treningsindustrien.no

Nye muskler

Det danske selskapet kjøper 60 prosent av Crone. Ronny Helseth og Otto Havneraas beholder 40 prosent av aksjene i selskapet de gründet for fire år siden.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Dette gir oss nye muskler til å befeste vår posisjon. Med den andelen av treningssentermarkedet vi har i Norge, og den andelen Collectia har i Sverige, er vi kanskje allerede størst i Norden, sier Helseth.

Han legger til at samarbeidet fremover er tuftet på kombinasjonen av det Crone har lykkes med i Norge og det Collectia har lykkes med i Sverige. Summen skal bli en sterkere aktør på begge markedene.

Stolte og sterke

– Vi er stolte av å få en så sterk spiller ombord. Med utgangspunkt i våre unike løsninger og brand, kan vi oppfylle vår ambisjon om å være den mest suksessfylte inkasso- og IT-virksomheten i Norden. Oppkjøpet i Crone viser vår ambisjon om å fortsette vår ekspansjonsstrategi med fokus på våre kunders behov, sier administrerende direktør Christian la Cour i Collectia A/S.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Ved å få inn Collectia som medeier, vil Crone være styrket til å ta enda større markedsandeler i Norge. Collectia og Crone har lik kultur og holdninger. Vi vil sammen utvilsomt være en offensiv og sterk utfordrer til de store, veletablerte aktørene», sier administrerende direktør Otto Havneraas i Crone.

LES OGSÅ: Crone kaprer Norges nest største treningskjede

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]