annonse

annonse

Da er det endelig: Treningssentrene kan åpne 15. juni!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Under dagens pressekonferanse bekreftet statsminister Erna Solberg at treningssenterbransjen kan åpne igjen førstkommende mandag.

– Vi tar nå fatt på en ny etappe for å ta hverdagen tilbake. Vi gjennomfører planen vi skisserte 7. mai, og gjenåpner treningssentre og badeland fra 15. juni, fastslår Solberg.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Treningssentre, badeland og svømmehaller har laget bransjestandarder for smittevern i samarbeid med Folkehelseinstituttet. Disse kan ha garderober åpne. Det samme kan idrettshaller.

Kommunene kan selv gjøre vurderinger av behovet for eventuelle lokale tilpasninger der smittepresset er større.

– Det du og jeg har gjort som enkeltpersoner har gitt Norge kontroll på smitten. Det vi gjør som enkeltpersoner nå, avgjør om vi kan fortsette å ha kontroll. Det er like viktig som før å følge smittevernreglene. Ellers vil innsatsen de siste månedene ha vært forgjeves, påpeker statsministeren.

Stor glede

Bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening sier til Treningsindustrien.no at det er svært gledelig at bransjen nå endelig får åpne igjen.

– Vi gleder oss stort til å ønske alle gamle og nye medlemmer velkomne til trygg og sikker trening på sentrene! Gjennom smittevernstandarden er alle hensyn ivaretatt, slik at de kan føle stor trygghet rundt treningen sin.

– I tillegg vet vi at skikkelig mange nå har savnet senteret sitt i lang tid og gleder seg veldig til å komme i gang igjen. Sist, men ikke minst, er det svært viktig for folkehelsa at vi nå får åpne igjen, da en av tre nordmenn trener på senter og dette for svært mange er viktigste aktivitetsarena.

– Hva tror du blir den tøffeste utfordringen for treningssentrene i ukene fremover?

– I ukene fremover er det en reell utfordring at vi åpner igjen først nå rett inn i sommerferien, og mange ikke har trent på senter på lenge. Tradisjonelt er denne perioden lavsesong for bransjen, så vi er nå helt avhengige av at gamle og nye medlemmer kommer til sentrene, for at vi skal kunne drive lønnsomt videre.

– Vi håper at en sommer med Norgesferie for de aller fleste, kan bidra til hyppigere bruk av sentrene enn vanlig. Er du hjemme i sommer kan du støtte senteret ditt med å legge treningen din til senteret ditt, oppfordrer Oppen.

LES OGSÅ: Her er den endelige smittevernveilederen for treningssenterbransjen

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]