annonse

annonse

Danner kjede for frittstående sentre

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsalliansen vil være kjedekontor for sentre som ikke vil miste sin egen identitet i sitt lokale marked. Lav inngangsbillett og spesialutviklede tjenester skal gi medlemmene stordriftsfordeler.

Treningsalliansen så dagens lys 1. januar 2016. Men det er ikke en splitter ny treningskjede. Daglig leder Line Norum forteller at det er Familiy Sports Club Norway som har skiftet navn og utvidet sitt forretningsområde.

– Vi skiftet navn fordi vi ønsker å være en kjede for flere sentre enn de som heter Familiy Sports Club. Vi ser at det er viktig for mange å beholde navnet på senteret fordi det står sterkt i lokalsamfunnet og har mye historikk for de som eier, og navn er langt fra det eneste som holder sammen en kjede, sier Norum.

Hun mener mange sentre som står alene har mye å hente på et fellesskap som Treningsalliansen.

– De vil kanskje ikke inn i en rigid kjedestruktur, men være seg selv samtidig som de har fordelene man har i en kjede, sier Norum.

– Vi ønsker å vokse og vil ha med flere sentre, men vi har ingen umiddelbare ambisjoner om å bli Norges største. Det viktigste for oss er å være veldig gode på dem som allerede er i kjeden, men med flere med kan vi fordele kostnader slik at de blir enda lavere per senter.

Demokratisk struktur

Inngangsbilletten er omsetningsbasert, det koster fra 3 000 kroner i måneden å bli kjedemedlem.

Daglig leder Line Norum i Treningsalliansen.
Daglig leder Line Norum i Treningsalliansen.

– Ti av Family Sports Clubsentrene eier Treningsalliansen, og nye sentre som kommer inn i Treningsalliansen blir invitert med på eiersiden. Man kan, men må ikke, fastslår Norum.

Hun sier at det er en svært demokratisk kjede.

– Vi har en demokratisk kjede der sentrene velger hva kjeden skal jobbe med på bakgrunn av de lokale behovene. Det hele er basert på frivillighet og sentrene avgjør selv hva de vil delta på, påpeker Norum.

Egne tjenester

Kjernen i Treningsalliansen er å tilby verktøy, systemer og konsepter som skal gjøre driftshverdagen enklere for det enkelte senter. Konsepter som utvikling av en effektiv PT-struktur, spesialtilpasset HMS-system, ferdigproduserte markedsføringskampanjer, konsept for livstilsendring, systemer for salg av medlemskap, Google Apps for Work for å forenkle IT-hverdagen mv.

– Vi har tilpasset og utviklet enkelte av disse tjenestene fordi vi mener vi kan konkurrere mot de leverandørene som er på markedet. Det å utvikle eget på områder som mange sentre ønsker og trenger, ser vi på som en stor fordel for senterne. De kan spare penger på det og samtidig få veldig gode konsepter og systemer.

Profitten blir i senteret

Norum forteller at leverandøravtaler for felles innkjøp er en del av tilbudet, men ikke den største.

– Det er fordi vi er opptatt av at det enkelte senter selv skal bestemme hva de vil ha av utstyr og systemer. Vi kan gjøre felles innkjøp i enkelttilfeller, men da spør vi medlemssentrene først.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Treningsalliansen arrangerer en rekke events i løpet av året som for eksempel ledersamlinger og kurs for ledere og ansatte.

– Prinsippet er at kjedeavgiften går til drift av kjedekontoret, og når vi trenger å ta inn ekstra eller eksterne ressurser blir det en ekstra kostnad. Men den skal være lav, og kun dekke kostnaden. Det er hos sentrene profitten skal ligge. Vi skal ikke melke sentrene for penger, fastslår Norum.

Må tro på driften

– Stiller dere krav til de sentrene som ønsker å være med?

– Ja, det er viktig for oss at vi tror på driften. Samtidig vet vi at det har vært tøft for mange de siste årene, og vi kan være en bidragsyter for å få ting på beina igjen. Men du skal vite hva du driver med. Vi ønsker seriøse aktører som kan bidra til fellesskapet.

Norum slår også et slag for medlemskap i Virke Trening.

– Vi krever at sentrene våre er Virkemedlemmer. Virke er en kjempeviktig aktør i bransjen, og alle seriøse treningssentre bør være med på dette arbeidet, avslutter Norum.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]