annonse

annonse

Datatilsynet bekrefter gebyr på 10 millioner til Sats

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Datatilsynet har bekreftet et gebyr på 10 millioner kroner til treningskjeden Sats, etter varsling om brudd på personvernforordningen, også kjent som GDPR. Tilsynet mottok flere klager på Sats mellom 2018 og 2021.

Datatilsynet mener at Sats har brutt flere bestemmelser i personvernforordningen om registrertes rett til informasjon, innsyn, sletting, og virksomhetens mangel på rettslig grunnlag for å behandle visse personopplysninger. Tilsynet har, etter merknader fra Sats, konkludert med å opprettholde boten, og har nå sendt inn vedtak.

Datatilsynet har mottatt flere klager fra Sats-kunder som påstår brudd på deres rettigheter etter personvernforordningen, og tilsynet mener at treningskjeden ikke har klart å imøtegå de registrerters rettigheter til innsyn og til sletting på en god måte. Tilsynet mener at treningskjeden viser indikasjoner på systematiske mangler.

Sats er uenig i kravet

Sats er uenig i kravet og mener at det dreier seg om noen få tilfeller av rutinesvikt, og at ingen personer har lidd reell ulempe. Sats-sjefen Sondre Gravir kaller Datatilsynets vedtak en betydelig overreaksjon. Sats forbereder en respons på opprettholdelsen av boten.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]