annonse

annonse

Delt stemning for «Åpen Uke»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Er det en god idé å arrangere en koordinert «Åpen Uke» på alle landets treningssentre for å hanke inn flere sofasittere og bedre bransjens omdømme? – Nja, svarer bransjen selv…

Som en del av den store nyttårs-enqueten spurte Treningsindustrien.no også om det er en god idé med en felles koordinert «åpen uke» med gratis trening for ALLE treningssentrene i Norge?

Å arrangere en slik uke vil kreve en del ressurser og majoriteten av treningssentrene må være med for at det skal bli en skikkelig offensiv. Blant de som ville svare på dette finner vi både klare «Nei» og klare «Ja».

Hva mener for eksempel sjefen for landets desidert største aktør, Sats Elixia?

Bjørn Maaseide, adm. dir. SatsElixia
Bjørn Maaseide, adm. dir. SatsElixia

– Jeg tror det blir krevende å få til. Vi må bli flinkere til å motivere folk til å fortsette med treningen, en gratis uke har liten effekt, fastslår Bjørn Maaseide.

CARE-gründer Boje Hoseth er heller ikke veldig positiv til tanken.

– Nei, jeg tror hver enkelt kjede må tenke på hva som er den beste markedsføringen for hver kjede. Det har med hvor sentre ligger, størrelse og innhold, sier han.

Hans syn får støtte av treningssenter-gründer Roddy McLeod med tre bokstaver: – Nei!

En fantastisk idé

På den andre siden finner vi klare tilhengere av et slikt tiltak:

– Ja! Treningssenterbransjen er en av de viktigste bidragsyterne til bedre folkehelse. En koordinert «åpen uke» vil kunne bidra til å få enda flere i aktivitet, videre vil et slikt tiltak på sikt kunne spille en viktig rolle i å bygge et enda bedre omdømme for bransjen som helhet, hevder Tor Fredrik Kayser Berg i Aktiv 365.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Han får unison støtte fra Leif Nilsen i ats:

– Ja! Dette er en fantastisk idé. Jeg synes kanskje dette bør være en av våre viktigste saker i tiden fremover. Alle sier det samme, år etter år: Største konkurrenten er sofaen. I media generelt skrives det om hard konkurranse, konkurser osv. Skal vi ikke prøve å snu det nyhetsbildet? La oss være gode kollegaer og konkurrenter – det bare skjerper oss. La oss sammen sette treningsbransjen på kartet. Tenk deg den slagkraften vi vil få mot politikerne i kampen om skatt på trening! Ja, hvorfor kan ikke vi små utfordre de store til ta denne stafettpinnen videre – jeg er med!

Høvler ned dørstokken

Lavpris-gründer Hasse Hoftvedt er også positiv til «Åpen uke»

– Ja, det er bra med et felles stunt for å øke befolkningens bevissthet om at det finnes et treningssenter i nabolaget. Et stunt som dette vil «høvle ned dørstokken» enda mer og kanskje få flere til å tørre å titte inn til treningssentre rundt om i landet.

Eieren av lavpriskjeden SKY Fitness er også positiv.

Jorge Brito i SKY Fitness. (Foto: SKY Fitness)
Jorge Brito i SKY Fitness. (Foto: SKY Fitness)

– Jeg jobber mye med å fremme trening generelt i sosiale medier, avis og radio. Selv om jeg får mange nye kunder, er jeg med på å fremme trening og treningssenterbransjen. Mange blir nok ikke medlem hos meg, men hos andre. Dette går begge veier: når Sats Elixia har reklame overalt, blir mange bevisste på trening, og velger kanskje det senteret som passer dem best. Jeg synes det er en god idé med en felles koordinert «åpen uke» med gratis trening for alle treningssentre, dette vil øke bevisstheten rundt trening, og trening i studio. Alle vil nok tjene på dette, og jeg regner med media skriver mye om det.

Lar det seg gjøre?

Mellom polene ja og nei er det flere som synes det er fint med felles tiltak, men som kanskje tviler på om det lar seg gjøre.

– Hvis dette hadde latt seg gjøre tror jeg det hadde vært morsomt og bra for treningssentrene i Norge. Da kunne alle prøve ut et treningssenter i nærheten av der de er og dette vil kanskje få folk til å oppdage nytten av å trene på et senter. Kanskje vi hadde fått med noen av sofasliterne til å starte og trene, sier Sandra Angelil ved Myrens Sportssenter.

Kjedeleder Eirin S. Bolle i Spenst Norge mener at hvis et slikt tiltak legges til den årlige helseuken, slik at bransjen samarbeider med kommunene over hele landet, så kan det være en god idé.

– Det kan være. Da må alle i bransjen være med litt som Black Friday. Dette vil skape en stor blest for oss allment og det er lett å samarbeide om dette, mener Espen Halvorsen i Trimhuset Horten.

Kjedesjef Morten Hellevang i EVO Fitness mener det er en god idé å gjøre noe sammen som bransje.

Morten Hellevang i EVO Fitness.
Morten Hellevang i EVO Fitness.

– Men dersom dette medfører at jeg må la alle mine medlemmer trene gratis en uke blir det et veldig kostbart stunt. For jeg regner med det skal være gratis for de som allerede trener også? For egen del hadde det vært en super måte å øke antall medlemmer på. Kommer du først inn på et EVO senter ser du raskt at det er stedet du ønsker å trene. Men kanskje vi skal finne på noe annet som ikke er så voldsomt?

Ja til bransjedugnad

Christer Kjørsvik i PT-senteret Fitfactory mener at en slik uke i hovedsak relevant for de tradisjonelle treningssentrene. Men han sier at det kan være et fint «push» for dem som trenger litt drahjelp for å komme seg i aktivitet.

– Jeg er mer tilhenger av at bransjen burde gjøre en felles innsats for å få nordmenn flest i gang med aktivitet flere ganger i året – uavhengig av hvor eller hva man trener: En bransjedugnad med fokus på folkehelse fremfor salg av medlemskap og treningspakker, fastslår han.

Hva mener du? Kom gjerne med innspill og kommentarer!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]