annonse

annonse

– Det blir et bra år i år også

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eier og daglig leder Hilmar Forodden i GymSport er klar på at nøkkelen til deres suksess er vedvarende fokus på service og ettermarkedet. Med snart fire ansatte innen service og en altmuligmann, sikter selskapet mot en omsetning på 30 mill. i 2021.

Altmuligmannen er gründer, eier og daglig leder selv, Hilmar Forodden. Vi har avtalt et intervju en morgen, og ringer Forodden klokken 08.30.

– God formiddag! sier Forodden og ler.

Å være daglig leder i GymSport betyr blant annet å komme seg tidlig på jobb, for det er mange gjøremål som vanligvis ikke tilskrives rollen.

– Jeg bestiller varer, tømmer containerne selv, pakker det meste, fakturerer og bokfører. Jeg er alltid ute på store leveranser. Skal jeg på salgstur har jeg alltid med meg verktøy for også å kunne ta service. Jeg er ingen «Armani-selger», fastslår Forodden.

Av fire ansatte er det tre innen service og ettermarked, mens Forodden selv er eneste selger – eller relasjonsbygger – som han betegner seg selv.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Over hele Norge

– Jeg mener og tror at nøkkelen til vår suksess er at vi alltid har fokus på service og ettermarkedet. Vi har et stort delelager i Trondheim og vi kan serve de aller fleste merkene i markedet. Vi kan lage wirer og deler på stedet, for vi har utstyr til det.

Rask respons og et servicenettverk over hele Norge, bygger opp under troen.

– Jeg tror at når vi er dyktige på dette vil vi bli anbefalt videre, og det er lett for kundene å handle fra oss på nytt – for de er trygge på at hvis det skjer noe, få de hjelp.

– Driver dere service også på andre merker enn egne?

– Ja, absolutt. Er det elektronikk er vi avhengig av å få bestilt deler, men feilkodene er ofte like. Vi har masse erfaring og kanskje de flinkeste folkene i bransjen på service.

Bestilt og bestilt

I 2020 omsatte GymSport for 25 millioner kroner og fikk et positivt driftsresultat på 3,1 millioner kroner. Året før omsatte selskapet for 21,3 mill. og året før det (2018), 17,9 mill. – begge år med rundt tre mill. i driftsresultat.

Stabilitet og en årlig omsetningsvekst på 3-4 mill., har vært gjengangeren.

– Har dere ikke merket noe til pandemien?

Hilmar Forodden.

– Joda, men vi har flere ben å stå på; bedrifter, hoteller, båter, fysikalske institutt etc. Det har rullet og gått, og vi har klart å skaffe varer hele tiden, sier Forodden.

Forsyningskrisen under, og i kjølvannet av pandemien, merkes.

– Produksjonsmessig er det ikke noe problem lenger, men fraktmessig er det problematisk. Men samtidig har vi «gunnet på» og bestilt container på container på container, slik at det hele tiden kommer varer til oss.

Utstyr til hjemmemarkedet har også bidratt til et godt 2020, men med mindre snittordre og ingen nettbutikk, har det gitt mye ekstraarbeid.

– Nå har vi en nettbutikk klar for lansering snart. Der legger vi et utvalg kvalitetsutstyr og prøver å dreie en del av privatkundene dit for å frigjøre ressurser og tid.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Styrke fremfor vekst

Året vi snart skal runde av, byr ikke på store endringer i «GymSport-malen». Forodden forteller at 2021 nok passerer 2020, litt avhengig av hvor mange som skal ha utstyr levert på denne siden av nyttår.

– Vi har en stor ordrereserve. Klarer vi å levere alt kan vi passere 30 mill. Noen ønsker kanskje å flytte leveransene til januar, men uansett blir det et bra år i år også, sier Forodden.

GymSport-eieren understreker likevel at han ikke er så opptatt av vekst.

– Vi er opptatt av å drive god butikk. Vi har over år bygd en solid balanse og vi har ikke lån. Da pandemien kom var vi ikke veldig bekymret. Selskapet skal være sterkt og det er også en trygghet for kundene, sier han.

LES OGSÅ: Omsatte for over 770 mill.: Hjemmemarkedet løftet utstyrsleverandørene

Enda mer på service

Å ansette flere på salg er ikke en del av strategien. På service, derimot: Første desember begynner det nok en person på service i selskapet.

– Med det fokuset, utgjør service og avtaler en stor del av omsetningen?

Nei, altfor lite egentlig. I produktporteføljen har vi blant annet Gymleco, og der finnes det så å si ikke ettermarkedskostnader. Men vi kan nok bli flinkere til å ta oss betalt for service.

– Hvem er den typiske GymSport-kunden?

– Det har vært små og mellomstore treningssentre, men vi ser at også større sentre og kjeder har begynt å handle mer hos oss, da vi har en del unike produkter andre leverandører ikke kan levere. Men vi har ingen kjedeavtaler, vi leverer til alle, fastslår Forodden.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]