annonse

annonse

Dette betyr innstrammingene for treningssentrene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

De nye anbefalingene fra Regjeringen får ingen umiddelbar effekt på treningssentrene utenfor de kommunene som har ekstra strenge regler på grunn av smitteutbrudd.

Virke Trening har mottatt mange henvendelser etter at Erna Solberg i går informerte om nye nasjonale anbefalinger de neste to ukene.

Ifølge Virke vil de nye reglene ikke berøre treningsbransjen. Blant de anbefalingene som kom, var maks ti personer på innendørs arrangementer. Hva da med gruppetrening? Betyr det maks 10 på gruppetrening?

– Nei, organisert trening er ikke å anse som et arrangement og de omfattes derfor ikke av de nye antallsreglene i forskriftens § 13 mv., fastslår bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Ingen forskriftsendring

Også anbefalingen om at alle organiserte fritidsaktiviteter, idrett, kulturarrangementer og religiøse samlinger innendørs anbefales utsatt til etter 18. januar, har gitt spørsmålet «gjelder dette treningsbransjen?»

– Nei, det har ikke kommet noen forskriftsendring på trening/treningssentre. Det er fortsatt kun en anbefaling om at man lokalt stenger trening ved sterk smitteoppblomstring – slik vi nå er blitt vant med fra Oslo og Bergensområdet, samt andre steder lokalt. En slik stenging vil i så fall igjen måtte tas i en lokal forskrift, sier Oppen.

På nasjonalt nivå er det derfor fortsatt § 15 i forskriften som gjelder; § 15b. Krav til smittevernfaglig forsvarlig drift ved andre virksomheter:

Fornøyelsesparker, svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng, treningssentre, bingohaller, spillehaller og lignende skal, for å kunne holde åpent, drives smittevernfaglig forsvarlig. Med smittevernfaglig forsvarlig drift menes at virksomheten skal sørge for at besøkende og personell kan holde minst 1 meters avstand til personer som ikke er i samme husstand, at virksomheten har utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, og at rutinene blir overholdt.

– Det vil si det er smittevernveilederen vår som er svaret på dette, med mindre man har lokal smitteoppblomstring og kommunen stenger virksomheten helt eller delvis, fastslår Oppen.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]