annonse

annonse

Dette er snittprisen gruppetreningsinstruktørene får i timen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Hvis du trodde at svaret kom med to streker under, tar du feil. Men snittprisen er for lav, mener en av Norges mest erfarne gruppetreningsinstruktører.

Er du ny eller erfaren, trekker du mange eller få (belegg på timer), vanskelighetsgrad på timen, egen utvikling, ansatt eller selvstendig. Har treningssentret/kjeden lønnsstige eller ei? Hva med tariffavtale? By eller bygd? Nord, sør, øst eller vest?

Mange parametere avgjør timeprisen en gruppetreningsinstruktør kan forvente å få. Spørsmålet dukker opp fra tid til annen i vår innboks, så da spurte vi et skjønnsomt utvalg sentre/kjeder om hva de betaler sine gruppetreningsinstruktører og spinninginstruktører.

Nær sagt ingen skiller mellom spinning og generell gruppetrening – og timeprisen kommer som nevnt med en rekke variasjoner.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Små forskjeller

Snittprisen derimot, den ligger på 312 kroner i timen – hvor en time er definert som 45-60 minutters klasse. Varer «timen» lenger stiger naturligvis prisen.

I den lave enden kan man fort se 220 kroner for en standard gruppetime, mens i den andre enden kryper opp mot 500 kroner – og over. Som Naardic-gründer Arnulf Refsnes fortalte i saken «Online treningssenter med store ambisjoner»:

– Vi dobler lønnsnivået til SATS – og det gjør vi fordi vi vil ha de beste, uttalte han – og indikerte en timepris fra 700 kroner og oppover.

Utvalget vi spurte er for lite til å fastslå med sikkerhet om det er særlige geografiske forskjeller, men det kan synes som om Innlandet og Østlandet ligger noe over Vestlandet – uten at det er statistisk bekreftet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Gjenspeiler lave treningspriser

Vi spurte gruppetrenings-gründer Christina Therkildsen om hvor hun tror snittprisen ligger og hva hun mener om timeprisnivået vi bringer til torgs.

– Den ligger på ca. 300 kroner, fastslår Therkildsen – som tidligere har foretatt diverse undersøkelser rundt pris og status for gruppetreningsinstruktørene.

LES OGSÅ: Ser verdien av gruppetreningstilbud

– Timeprisen er latterlig lav, men den gjenspeiler prisen sentrene presenterer til sine medlemmer. En instruktør kan bruke masse tid på et program, og når prisen er så dårlig er det ikke rart at timene som krever mest, faller bort. Det som tilbys er kun de enkleste basistimene, sier hun.

Christina Therkildsen. (Foto: Therese Fische)

Therkildsen mener at gruppetreningsinstruktørene ikke verdsettes nok.

– Hva skal til for å øke prisen?

– Prisen på trening må opp! Vi må tørre å si at kvalitet koster og samtidig tørre å satse på utdanning og utvikling av de ansatte som leverer produktet. Gruppetrening har en pris, men regnskapet går ikke opp med det prisnivået trening har i dag.

– Vi jobber med helseforebyggende arbeid, og i denne sammenheng er variert og allsidig belastning viktig for helheten. Vi ønsker å gi våre kunder kompetanse på egen fysisk og psykisk helse. Vi vil at kundene våre skal oppleve progresjon, holde seg skadefri og smertefri. Derfor trenger gruppetrening både mer kompetanse og å bli verdsatt som en viktig brikke for helheten av hva et treningssenter leverer, fastslår hun.

LES OGSÅ: «Verdien av det vi tilbyr er lav, så klart du skal trene gratis..»

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]