annonse

annonse

Dette gjelder for treningssentrene fra midnatt

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Den endelige ordlyden i forskriften foreligger ikke ennå, men her er Virke Trenings forståelse av hva som gjelder fra midnatt.

Virke Trening inviterte til webinar med spørsmål og svar, tirsdag ettermiddag. Bransjeleder Mee Eline Eriksson fortalte at de ser alvorlig på de restriksjonene som nå ligger på bordet.

– Vi er veldig klar over at det vil påvirke driften, fastslår hun.

Den formelle forskriften, og ordlyden i den, foreligger i skrivende stund ikke – men Virke regner med forskriften kommer litt før klokken 00.00, natt til onsdag 15. desember – og at det i den vil komme ytterligere klargjøringer.

Nei til gruppetrening inne

Det som er sikkert er at treningssentrene kan holde åpent for individuell trening under smittevernfaglig forsvarlig drift. Men de som trener må holde minst en meter avstand, og er det høyintensiv trening – som for eksempel løping på mølle – er avstandskravet to meter.

Tradisjonell gruppetrening er ikke tillatt innendørs i regi av et treningssenter, og Virke mener at også yoga er gruppetimer og omfattes av dette – selv om man skal sjekke mer om det vil være mulig med vanlig yoga med avstandskrav.

Når det gjelder gruppetrening ute er det ikke klart hvorvidt dette kan gjennomføres. Eriksson forteller at det per nå ikke foreligger konkret informasjon, men det kan hende det kommer i forskriften.

– Min vurdering er at gruppetrening ute med inntil 20 personer må være mulig på bakgrunn av prosessen vi hadde rundt dette tidligere. Nå er det ikke et direkte forbud mot dette, og det krever en hjemmel om det skal bli det. Jeg mener det er et godt grunnlag for å kunne planlegge for å gjennomføre gruppetrening ute, sier hun.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

PT en til en er ok

Når det gjelder rehabilitering og opptrening har Virke stilt spørsmål til Helse- og omsorgsdepartementet om treningssenterbransjen kan anses som arrangør eller ei.

Trening med PT en til en kan gjennomføres.

– Treningssentre kan holdes åpne for individuell trening og da er vår forståelse at det kan gjennomføres trening med PT en til en, sier Eriksson

Det har ikke kommet noe konkret på barnepass, men Virke anbefaler å holde dette stengt inntil man får på plass en tolkning av dette. Også garderober anbefales å holdes stengt.

Punkter som Virke vil avklare med Helse- og omsorgsdepartementet omfatter også squash og om bruk av pleksiglassvegger kan lempe på kravet om to meter avstand.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Anbefaler booking

Virke mener også det er et godt tips å ha individuell booking for å ivareta maks antall personer i lokalene samtidig.

– Vi anbefaler å kjøre booking for å ha kontroll. Har du plass til 20 som skal drive med styrketrening i en sal, og det kommer 40 – har man et problem hvis man ikke har booking, påpeker Eriksson.

Om noen lurer på hvilket fargenivå man nå skal inn på i forhold til smittevernveilederen, opplyser Virke at bransjen er et sted mellom gult og rødt.

Her er den til en hver tid gjeldende smittevernveilderen for treningssentre (ekstern side).

Eriksson oppfordrer treningssentrene til å bruke sunn fornuft og ikke strekke tolkningene av regelverket, før endelige svar foreligger.

– Så bare fortsett å stille spørsmål, vi vil svare ut på våre nettsider, sier hun.

I løpet av uken vil Virke Trening arrangere et nytt webinar for å klargjøre spørsmål rundt driften ytterligere, basert på forskriften – som da er publisert og gjeldende.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]